Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Защо капе косата ми?

 

Природен сироп ИмуноБуст + Шуслерова сол № 11 – сполучлива  комбинация  срещу  косопад…

 

 

В последно време доста жени започнаха да се оплакват, че косите им побеляват и падат (алопеция). Виждаме, че много млади хора наистина са започнали да побеляват, увеличават се и плешивите, независимо от възрастта им.

Много млади жени и момичета са недоволни от състоянието на косата си, макар че я мажат с разни балсами, мият я с подхранващи шампоани, поддържат я така, както трябва. Специалистите твърдят, че виновно за това е екологичното замърсяване на въздуха, други пък смятат, че причината е в химията, която се съдържа в боите за оцветяване на косата. Какви всъщност са истинските проблеми?

Пърхотът и окапването на косата се появяват, когато в храната не достига биотин. Една пета част от биотина се съдържа в храната:

•в черния дроб на животните и на рибата;

•в жълтъка на яйцето;

•в бобовите храни:

•в кафявия ориз;

в пшеницата;

•в царевицата;

•в орехите;

•в гъбите.

По-малко биотин се съдържа в плодовете и зеленчуците. Останалата част се изработва от бактерии, които живеят в червата. Затова, ако забележите, че косата ви започва да капе, яжте повече киселомлечни продукти.

 

Имунобуст – ще подобри виталността на кожата и ще заздрави косата.

 

ТЪНКИТЕ И ЧУПЛИВИ КОСИ

Косите стават такива, защото им липсва сяра. Биотинът подпомага транспортирането на сярата в организма. Най-много сяра се съдържа в:

• черния дроб;

• птиците и рибата;

• месото и в жълтъка на яйцата;

• бобовите храни, особено в соята, чесъна, зелето.

Освен това при проблеми с косите е добре да се консумира белтъчна храна: месо, риба, кашкавал и сирене. Важно условие за по-бързото усвояване на белтъците е с храната да се приема кисело мляко или бира.

НА КАКВО СА ПРИЗНАК ПОБЕЛЯВАЩИТЕ КОСИ?

Най-често косите побеляват поради липсата на цинк в организма. Той се съдържа в птичето месо, орехите, чесъна, какаото и шоколада. От всичко, казано дотук, можем да си направим следния извод: трябва да консумираме повече черен дроб, бобови храни, да пием айран и бира, да не се лишаваме от пържени или варени яйца. Освен това можем да мажем от време на време косата си с яйчен жълтък за около половин час и след това да я измиваме с топла вода.

КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ С ОКАПВАНЕТО НА КОСИТЕ?

Състоянието на вътрешните ни органи е тясно свързано със състоянието на косата. Още повече че заболяванията на вътрешните органи често водят до характерни, съпътстващи заболявания на косите. Кои са тези болести?

Болести на сърцето СИМПТОМИ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО:

учестен пулс;

•сърцебиене;

•нерегулярни удари на пулса;

•чувството за стягане в гърдите и в областта на сърцето;

•трудно дишане;

•понякога зеленикав цвят на лицето;

При чупливи нокти и деликатна коса – Комбинацията от ИмуноБуст и Силицея 30 сн е особено ефекасна.

• Ако имате един от тези симптоми, веднага погледнете косата си. Ще видите, че на 3 см тя е започнала да изтънява. •Ако имате сериозни нарушения на сърдечната дейност, нарушава се и кръвообращението, а косата започва да пада. Често при хората, които са болни от ревматизъм, косите са гладки, а кожата на главата е сива. Обикновено от един корен растат три косъма, които се заменят. При болните от ревматизъм расте само един косъм и той е много по-тънък. Когато косъмът заменител започне да изтънява, това е признак за ревматизъм. Променя се и цветът на косата.

 

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОРГАНИТЕ ЗА ХРАНОСМИЛАНЕ И НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

Ако храносмилането ви не е в нормата, то корените на косата не могат да абсорбират хранителни вещества и започват постепенно да падат.

СИМПТОМИ:

•алергия;

•неприятен налеп върху езика;

•лош мирис от устата;

•диария;

•отпадналост или гадене.

Ако имате тези симптоми, бъдете сигурни, че косата ви ще започне да пада и ще стане по-рядка.

ФИЗИОЛОГИЧНИ РАЗСТРОЙСТВА

В днешно време много често се срещат мъже, които имат проблеми с потентността, и жени, които са с нарушен менструален цикъл или страдат от безплодие. При нарушена полова функция косата започва да пада или да губи еластичността си.

ХОРАТА С БОЛНИ БЕЛИ ДРОБОВЕ ИМАТ РЯДКА КОСА

Хората, които имат болен бял дроб, дишат трудно, защото не им стига кислород, гласът им е слаб, говорят трудно, на върха на главата им косата е много рядка и е изгубила еластичността си. Ако имате такива симптоми, обърнете внимание на белите си дробове. Това особено се отнася за хората, които злоупотребяват с пушенето.

При нарушение на метаболизма в организма страдат не само вътрешните органи и ставите, страда и косата. Случва се да забележите картината: над ушите, от двете страни, кожата на скалпа става червена, подпухва, а косите почват да падат.

СИМПТОМИТЕ:

•шум в ушите;

 

•болки в гърба, в ставите на ръцете и краката. Нашите кости са съставени от калций и фосфор. Ако почувствате болка в ставите си или ревматични болки, значи нарушен е метаболизмът на йод в организма. Йодът не може да стигне до косата и тя започва да побелява. Метаболизмът на калция и фосфора изисква протеин, а ако протеинът не е достатъчен, то косата отпред и отзад на главата започва да капе. За да се предотврати това заболяване, трябва предварителна да се вземат хранителни продукти, богати на минерали и витамини, за да може да се възстанови нормалният обмен на веществата в организма.

ДЕФЕКТИ НА ЗРИТЕЛНИЯ НЕРВ

Когато хранителните вещества не достигат до кожата на скалпа, както вече казахме, това води до побеляване и падане на косата. А такова ненормално състояние на обмяната на веществата може да бъде предизвикано от заболяване на очния нерв

СИМПТОМИТЕ:

•болки в шията и в раменете;

•умора в очите;

•зачервяване на очите; •нарушено зрение;

•мигрена.

Другите заболявания, които карат косата да пада: •болести на жлъчката •болести на зъбите и венците •възпаление на гърлото •възпаления в носните кухини

ИмуноБуст – за по-здрав косъм и по-добър имунитет.

 

Свързани статии:

Този неприятен цистит.

Какво представлява автоимунният тиреоидит на Хашимото?

Болести на щитовидната жлеза.

 1. Грета любенова

  Здравейте,
  ПКК -нормална/хемоглобин 119 под норма, след ваксина с пфайзер 2 дози- имам много силен косопад. Щитовидна и глюкоза в норма. Д-р Марио, какво бихте препоръчали?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Грета, Ако може повторете този въпрос в рубриката коментари ТУК


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Здравейте д-р Янакиев! Моля за Вашето компетентно мнение, относно следния проблем! Детето ми е на 2г. и 9м.. Преди месец започна детска градина. Още на третия ден и се появиха гъсти белезникави секрети, които и се стичаха на зад, без да и се стичат на пред. 5 дни приема аверон и виброцил капки, но нямаше ефект. След това и изписаха тантум верде за гърло и дексамфеникол за 7 дни. Цветът на секретите се промени с прозрачни и видимо намаляха, след което спряхме всички медикаменти. 3 дни след това започна да казва, че и щипе, люти на езика, когато и погледнах устата, видях че по алвеолите има бели точки-(само там). Трети ден подред и разглеждам устата и ми прави впечатление, че тези точки се местят буквално с часове (появяват се на едни места, а след 2-3 часа изчезват от местата на които са били и са на други, стават ту по-големи, ту по-малки). Моля за съвет! Притеснително ли е това? Налага ли се лечение? Благодаря предварително!!!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте, Предполагам, че те зи бели петна са по сливиците.
   Няма нещо страшно – щом са динамични, това са фоликули – нормална структура на сливиците.
   Мога да ви предложа профилактична схема.
   Пишете в рубриката коментари ТУК.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 3. Зравейте, детето ми е на 2 и половина. Често боледува и всеки път стигаме до антибиотик.
  Винаги започва с течащ нос с прозрачен секрет. Изписани са и противоалергични капки, но не помага. Посещава ясли.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте,
   Може да Ви препоръчам профилактична схема.
   Моля, Пишете в рубриката коментари ТУК.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*