Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Грип 2019

Природните  сиропи  на  д-р Марио  ImmunoKids   и ImmunoBoost  –  златен  стандарт  за  комплексната  профилактика   и  възстановяване   от   грипния  вирус…

Телефон  за  бърза  поръчка –  088 79 70 455

Лечението  на  грип  се  осъществява  само  от  лекар,  след  преглед!

 

 

Съвети за бързо възстановяване от грип

 

Възстановяване  от  грип…

Както всички знаем, грипът е силно заразна респираторна инфекция, причинена от грипния вирус. Симптомите обикновено траят около една седмица, но най-тежко е положението в първите два-три дни. Може да продължите да изпитвате умора и слабост още една седмица, преди да се възстановите напълно. Да сме впримчени в хватката на грипа може да бъде направо ужасно. Затова ще ви дадем някои съвета, които да ви помогнат да се възстановите от грипа бързо.

 

1. Останете вкъщи

Организмът ви се нуждае от време и енергия, за да се противопостави на грипния вирус. Затова – останете вкъщи и си почивайте. Възможно е да се изкушите да напазарувате или да пуснете пералня, но по-добре се откажете. Докато сте болни е препоръчително и да не ходите на работа или училище. Освен че ви помага да се възстановите, пребиваването в дома също предотвратява разпространението на вируса. Грипът може да бъде изключително опасен за по-възрастните и за малките деца, затова е жизненоважно да избягвате контакт с други хора, докато сте заразни.

2. Пийте течности

За да не се обезводни организмът ви докато сте болни, пийте много течности. Единият от симптомите на грипа е висока температура, която може да доведе до изпотяване. Възможно е вирусът да е придружен с повръщане или диария. В тези случаи тялото ви се нуждае от много течности, за да замести изгубените течности и още повече, за да се пребори с инфекцията. Водата е най-добрият вариант, но можете да пиете и билкови чайове, които да подсладите с мед. Те могат да имат успокояващ ефект върху симптомите, като същевременно ви хидратират. Две неща, които трябва да избягвате, са алкохолът и кофеинът.

 

Съвети за бързо възстановяване от грип

3. Спете възможно най-много

Сънят е най-доброто лекарство за тялото ви, докато се бори с грипа. Гледането на любимото ви телевизионно шоу или филм, лежейки на дивана не е лоша идея, но не и по цяла нощ. Стремете се да си лягате по-рано от обичайно и си поспивайте и през деня, за да дадете на тялото си повече време да се възстанови. Почивката и сънят също така намаляват риска от сериозни грипни усложнения, като пневмония например.

4. Облекчете дишането

Със сигурност е трудно да се спи спокойно, ако сте със запушен нос и ви мъчи кашлица. За да дишате по-лесно и да облекчите симптомите на грип, спете в стая, в която сте сложили овлажнител за въздух. Добре би ви се отразила и гореща вана или душ преди лягане. За по-добър нощен сън, използвайте допълнителна възглавница, за да поддържате главата си и да намалите синусовото налягане.

5. Яжте здравословни храни

Може да е изкушаващо да се нахвърлите върху чипса или купата със сладолед, но не забравяйте, че тялото ви се нуждае от по-добро хранене, за да се възстанови от грипа. Затова заложете на здравословните храни, благодарение на които ще се преборите по-бързо с вируса. Пресните плодове и зеленчуци осигуряват важни витамини, минерали и антиоксиданти, които укрепват имунната ви система. Може да нямате много апетит, но все още е важно да ядете редовно и балансирано, за да поддържате силата си.

6. Овлажнете въздуха в дома си

Сухият въздух може да влоши симптомите ви. Изпарителят или овлажнителят добавят влага във въздуха и могат да помогнат да дишате по-леко. Така че – не се скъпете и си вземете. На пазара съществуват хиляди варианти на разумни цени.

7. Преборете грипа с бъз

Бъзът се използва в продължение на стотици години при лечение на настинки и грип. И това не е случайно. Той е мощна билка за имунната система. Доказват го стотиците проучвания, според които, хората, приемащи бъз под някаква форма, облекчават симптомите на грип за броени часове. В магазините може да намерите капсули от бъз, подсладени таблетки и сиропи от бъз, които са изключително ефективни и при превенция на простудни и други заболявания. Не трябва да ядете бъза суров, тъй като може да причини гадене, повръщане и диария. Не забравяйте, че бъзът е допълнителна терапия, затова се уверете, че лекувате грипа с лекарства, отпускани без лекарско предписание.

8. Яжте мед, за да успокоите кашлицата

Медът е често изполвано природно средство за успокояване на възпалено гърло или кашлица. Смесването на мед с чай е чудесен начин да останете хидратирани, като същевременно лекувате симптомите на грип. В едно проучване изследователите установиха, че лъжичка мед е по-ефективна при контролиране на нощна кашлица, отколкото обичайните средства, при деца на възраст от две до 18 години с инфекции на горните дихателни пътища. Важно е обаче да не давате мед на деца на възраст под една година.

9. Попитайте вашия лекар за антивирусни лекарства

Антивирусните лекарства се изписват само по лекарско предписание, така че първо трябва да се консултирате с медицинско лице. Тези лекарства обикновено са за хора, които са изложени на по-висок риск от развитие на усложнения от грип. Те работят най-добре, ако ги приемате в рамките на 48 часа след появата на първите симптоми. Антивирусен препарат се изписва обикновено на лица под петгодишна възраст или над 65-годишна възраст, в случай, че сте бременни или имате хронично заболяване, или приемате други лекарства, които отслабват имунната система. Приемането на антивирусни лекарства в рамките на два дни след появата на симптомите може да намали както продължителността на грипа с около един ден, така и тежестта на симптомите.

10. Останете положителни

Често забравяме колко много нашите емоции и нагласи влияят върху физическото ни състояние. Въпреки че когато сме болни не сме в перфектна форма, то поддържането на позитивно отношение по време на заболяването може да помогне за цялостното възстановяване от грип. Ако симптомите на грип започват да се подобряват и след това се влошат бързо или не намалеят след две седмици, свържете се с вашия лекар./ezine.bg

 

 

 

***************************************************************************************************************

Усложнения  при  грип….

640_e3fe7c6fab1ba07e1ae4b49c305293cf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Желанието  на  всички  нас  е  да  не  се  разболеем  от  настоящия  грип.

А  ако  това  се  случи,  то  е  хубаво да  го  изкараме  по – леко.

Но  за  съжаление  при  една  част  от  болните  се  стига  до  усложнения.

ЗАЩО ? –  защото  не  всеки  организъм  е   еднакъв. Състоянието  на  имунната  ни  система  е  различна. Голяма  част  от  нас  имат  придружаващи  хронични  заболявания. Други – се  самолекуват  неправилно.

КОИ СА УСЛОЖНЕНИЯТА ? – това  са  развитието  на  пневмонии,  артрит, миокардит, менингит  и  др …..

КАК  ДА  ГИ  РАЗПОЗНАЕМ ? – когато  една  температура – 39-40 градуса  продължава  повече  от  4  дни. Когато  с  температурата  имаме  съчетани  други  симптоми – кашлица  и  повръщане. Ако  общото  ни  състояние  е  силно  нарушено – обща  прострация. Ако  сме  бледи и  интоксикирани.

Не  се  притеснявайте – съвременната  медицина  може  да  се  справи  с  тези  състояния.

Пожелавам  ви  здраве.

 

 

 

 

 

 

**********************************************************************************************************

Грип  2019  –  първи  впечатления….

След  прегледани  стотици  пациенти  ,  то  може  да  обобщим  някои  характерни  черти  на  протичането  на  грип  2019 :

той  е  много  кантагиозен /заразителен/ – нужно  е  да  престоите  в  близък  контакт  с  болен  на  разстояние  2,5  метра  за  половин  час  и  заразата  е  налице….

инкубационния  период  е  кратък – до  часове. Ще  си  спомните  кога  точно  сте  направили  контакт  и  са  се  появили  след  това  симптомите   при  вас…

винаги  грипът  протича  с  няколко  симптома.  Налице  е  на  само  “запазената  марка” – висока  температура,  която  не  се  повлиява  от  медикаменти. Ето  и  другите  симптоми:

— кашлица!

–главозамайване!

–повръщане!

–диария!

–болки в главата!

Наличието  на  един  от  тези  симптоми  +  високата  температура  са  предпоставка  за  по-усложнено  протичане  на  грипната  иннфекция…

Когато  температурата  плюс  кашлицата  продължат  повече  от  3-4  дни,  то  рискът  от  развитие  на  пневмония  е  над  50 % .

Вижте  повече  във  видеото  по-долу…

 

 

Грип  2019  – актуално  интервю…

**************************************************************************************************

Пик  на  грипната  епидемия  се  очаква  в  края  на  тази  и  другата  седмица…

 

Обявиха грипна ваканция в Пловдив от вторник, 22 януари, до края на седмицата. В 593 училища и детски градини в цялата страна са преустановени учебните занятия, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

И в Добричка област е обявена грипна епидемия след заседание на регионалния щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания. Училищата в областта излизат в принудителна ваканция от днес до края на седмицата.

Щабът е предприел противоепидемични мерки като е отчел интензитетът на нарастващата заболеваемост от остри респираторни заболявания.

От Регионалната здравна инспекция вече съобщиха, че през периода 14-17 януари регистрираната заболеваемост е 186.78 на 10 000 души. Най-много са заболелите деца до 4-годишна възраст и във възрастовата група 5-14 години.

От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на Софийска област. Учебните занятия се преустановяват за периода от 22.01.2019 г. до 27.01.2019 г.

До 22 януари, включително, е удължена грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен.

В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян.

В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник – 40 училища.

В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища – ОУ “Св. Климент Охридски”  в с. Кичево, община Аксаково,  и ОУ “Васил Левски” в с. Поляците, община Дългопол.

В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. Това са Обединено училище „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“.

В 113 СУ “Сава Филаретов” в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове.

Продължават да не се провеждат занятия в ДГ “Детелина” в с. Черно поле, Видинска област.

Пик на грипната епидемия се очаква през тази и следващата седмица. Затова здравните власти удължават срока на мерките срещу разпространението на болестта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Официално : грипна  епидемия  е  обявена  в  четири  области  на  страната…

 

Грипна епидемия беше обявена днес в 4 области на страната – Стара Загора, Шумен, Бургас и Силистра. Щамът, който ни атакува тази година, е много близък до така наречения „свински грип”, известен още като „Калифорния”.

 

 

 

Увеличава броят на болните и в градовете Русе, Ямбол, Перник и Пазарджик, където също има опасност да бъде обявена епидемия.

 

 

Учебните занятия в областите Стара Загора и Бургас са спрени от 15 до 18 януари включително.

В останалите области, където е обявена грипна епидемия, се водят разговори между здравните инспекции и Министерството на образованието.

„Пикът на грипа ще е края на месеца, различно в градовете, но процесът вече е в ход”, коментира главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Средната стойност за страната в този момент е 120 болни на 10 000 души. Такава е равносметката и за София. Най-засегнати са възрастните и малките деца.

„Вървят едни оплаквания откъм болки в гърлото, при някои пациенти с температура, при други без температура, но основна е болката в гърлото и дразнеща суха кашлица”, поясни Николай Колев, общопрактикуващ лекар.

 

Предпазните мерки са от особено значение за хората с хронични заболявания, за бременните и за децата.

Грипът ще засегне най-сериозно 15-16 годишните, както и тези на възраст между 30 и 50 години. Но самолечението не е препоръчително, казват лекари. Най-честата грешка е при висока температура в притеснението си да купуваме антибиотици без предварителна консултация с доктор. Добре е специалист да реши дали това е подходящото средство или лечението да е с противовирусен медикамент./https://btvnovinite.bg

 

*************************************************************************************************************

 

Как  да  разграничим  грипа  от  обикновена  настинка?

Резултат с изображение за грип

Много  от  хората,  които  са  се  разболели  от  вирусна  инфекция  или  са  се  простудили  не  могат  да  отличат  грипа.

Ето  и критериите  за  симптомите   на  грипен  вирус:

– грипът  започва  внезапно  ,  в  пълно  здраве  се  вдига  висока  температура – над  39 градуса,  и  болния  е  „свален  на  леглото“.

–при  настинката – симптомите  настъпват  по-бавно  и  постепенно.

–при  грипа  болният  чувства    много  силна  болка  по  ставите  ,  мускулите  и  в  главата.

– при  настинката   на  пациента  му  е  студено, боли  го  гърлото  и  той  е  в  добро  общо  състояние.

– при  грипа  температурата  през  първите  3  дни  трудно  се  овладява  от  лекарства. Пациентът  е  блед  и  интоксикиран  и  е  в  силно  нарушено  общо  състояние.

– при  простуда /настинка/  температурата  е  в  нормални  стойности – до  37,8- 38  градуса.

– грипът  е  много  заразен – 15 минутен  контакт  с  болен  и  предаването  на  инфекцията  е  сигурна.

– настинката  не  е  заразна  болест.

 

 

******************************************************************************************************

 

Температура  и  грип

 

Резултат с изображение за температура и грип

 

Грип 2018  протича  с  висока  температура  през  първите  дни,  която  много  трудно  се  нормализира  с  медикаменти.

Когато  е  трайно  над  39  градуса,  то  трябва  да  редувате  Нурофен  с  Хексалгин /Диалгин/  на  капки  през  4- ри  часа.

Най-често  пациентите  се  интересуват  за  дозата  на  Хексалгина. Ето  я :

възраст/телесно тегло        еднократна доза                                           максимална дневна доза

6 – 11 месеца (5 – 8 kg)  4 –  капки (еквивалентни на 50 – 100 mg метамизол натрий монохидрат) до 12 капки дневно (еквивалентни на 300 mg метамизол натрий монохдрат)
1 – 3 години (9 – 15 kg) 5  капки (еквивалентни на 75 – 250 mg метамизол натрий монохидрат) до 30 капки дневно  (еквивалентни на 750 mg метамизол натрий монохдрат)
4 – 6 години (16 – 23 kg)   7  капки (еквивалентни на 125 – 375 mg метамизол натрий монохидрат) до 45 капки  дневно  (еквивалентни на 1125 mg метамизол натрий монохдрат)
7 – 9 години (24 – 30 kg)   10   капки (еквивалентни на 200 – 500 mg метамизол натрий монохидрат) до 60 капки дневно  (еквивалентни на 1500 mg метамизол натрий монохдрат)
10 – 12 години (31 – 45 kg)  15  (еквивалентни на 250 – 750 mg метамизол натрий монохидрат) до 90 капки  дневно  (еквивалентни на 2250 mg метамизол натрий монохдрат)
13 – 14 години (46 – 53 kg)  18   капки (еквивалентни на 375 – 875 mg метамизол натрий монохидрат) до 105 капки   дневно (еквивалентни на 2625 mg метамизол натрий монохдрат)
Възрастни и юноши над 15 години (над 53 kg)  20   (еквивалентни на 500 – 1000 mg метамизол натрий монохидрат) до 120 капки дневно  (еквивалентни на 3000 mg метамизол натрий монохдрат)

Максималната  доза  е  при  положение,  че  не  се  приемат  и  други  препарати.

Не забравяйте,  че  при  висока  температура  е  добре  да  се  приема  хомеопатичният  препарат    Беладона 15 сн –  3  пъти  по  5  гран.  Взема  се  успоредно  с  горепосочените  противотемпературни  средства.

 

 

*********************************************************************************************************

Проста и ефективна профилактика в грипно време

През  месец  януари традиционно  се  увеличават  случаите  на  вирусни  заболявания.

Грипът  ще  ги  последва.

Какво  да  направим  за  здравето  си?

Как  да повишим  защитните  си  сили?

Няма  време  за  сложни  и  продължителни  имуностимулиращи  схеми.

Предлагам  ви  проста  схема, която  действа  и  ще  ни  защити  от  коварните  вируси.

Ако пък  се  разболеем,  то  ще  бъдем  подготвени  и  симптомите  ще  бъдат  по-леки.

И  така  препоръчвам :

–          Всеки  ден  да  приемате  по  един Инфлуцид

–         за  малки  бебета  Инфлуцида  се  заменя с Осцилококцинум

–          Витамин С

–          Фрешове сутрин, съставени  от  моркови, червено цвекло, грейпфрут, ябълка……

–          Разбира  се  по  1  до 2 чаени лъжици мед- акациевия  е  за  предпочитане

 

***************************************************************************************************

Болни от грип ходят на работа, не вземат болнични! Защо?

Болни от грип ходят на работа, не вземат болнични! Защо?

Сред противогрипните мерки, които може да се вземат, е да се ограничат контактите максимално, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

“В последните години установяваме повече хора, които се опитват да продължат да ходят на работа вече с явни признаци на заболяване, отколкото такива, които държат да вземат болничен”, коментира обаче той.
Сред другите мерки, които Кунчев изброи пред bTV, са добра лична хигиена, особено при малките деца, правилно хранене, проветряване на помещенията.

Той подчерта, че е неправилно да се посяга към антибиотиците при грип. “При чиста вирусна инфекция антибиотикът няма ефект, той е излишен, да на кажа вреден”, изтъкна Кунчев.

По думите му заболеваемостта в страната продължава да расте и вероятно ни очаква по-сериозна грипна епидемия в края на януари. Много е вероятно скоро да има нови области, в които да бъде обявена епидемия, като за Пазарджик това може да се случи още до края на тази седмица.

Заболеваемостта там е над 300 на 10 хил. души, отчете Кунчев.

Той уточни, че статистиката донякъде заблуждава и има доста други данни, които са много показателни за заболеваемостта – отсъствия от училища, търсене на медицинска помощ, позвънявания в Спешна помощ, търсене на препарати в аптеките.

“Прогнози избягваме да правим, тъй като при грипа винаги може да има изненади. Изненада е и щамовият състав тази година – винаги сме имали грипни епидемии, причинени от А вируси, тази година, поне засега, 80% положителните проби са за Б Ямагата. Очаквахме по-скоро паралелна циркулация, но все пак А да е основният”, посочи той.

Дали щамът е А или Б обаче е без значение за пациента, лекаря или лечението. “Има значение за нас какво циркулира и какво би трябвало да бъде включено в състава на ваксините за следващ сезон”, каза още Кунчев.

По публикацията работи: Веселина Йорданова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/

*****************************************************************************************************************************************

Характерни  симптоми  за  грип  2018 – първи  впечатления

Интересното  е,  че  почти  винаги  грипът  стартира  с  кашлица  или  гадене  и  повръщане.

Температурите  при  децата  са  умерено  високи.26805187_3567929323227483_1777285261805340070_n

Имат  болки  в  гърлото  и  коремчето.

Оплакват  се  от  болки  по  стави,  мускули  и  главозамайване.

Много  е  характерен  изгледът  на  гърлото – по-силно зачервено  от  обичайната  грипна  ифекция,  с  обложен  език.

Хомеопатични медикаменти,  които  отговарят  на  тези  симптоми  са  Меркуриус солубилис 30 сн  и

Гелсемиум 15 сн

Лечението  на  грипа  се  извършва  само  от  лекар. Не  се  самолекувайте!

*****************************************************************************************************************

 

 

Как  да  разграничим  грипа  от  обикновена  настинка?

Резултат с изображение за грип

Много  от  хората,  които  са  се  разболели  от  вирусна  инфекция  или  са  се  простудили  не  могат  да  отличат  грипа.

Ето  и критериите  за  симптомите   на  грипен  вирус:

— грипът  започва  внезапно  ,  в  пълно  здраве  се  вдига  висока  температура – над  39 градуса,  и  болния  е  „свален  на  леглото“.

—при  настинката – симптомите  настъпват  по-бавно  и  постепенно.

—при  грипа  болният  чувства    много  силна  болка  по  ставите  ,  мускулите  и  в  главата.

— при  настинката   на  пациента  му  е  студено, боли  го  гърлото  и  той  е  в  добро  общо  състояние.

— при  грипа  температурата  през  първите  3  дни  трудно  се  овладява  от  лекарства. Пациентът  е  блед  и  интоксикиран  и  е  в  силно  нарушено  общо  състояние.

— при  простуда /настинка/  температурата  е  в  нормални  стойности – до  37,8- 38  градуса.

— грипът  е  много  заразен – 15 минутен  контакт  с  болен  и  предаването  на  инфекцията  е  сигурна.

— настинката  не  е  заразна  болест.

 

*****************************************************************************

Коксаки  вирус  си  проправя  път  преди  грипа…

Резултат с изображение за коксаки вирус

Забелязвам  увеличение  на  случаите  на  деца ,болни  от  коксаки вирусна  инфекция.

Тя  протича  с  висока  температура – до  39 градуса, силни  болки  в  гърлото  и  обриви  по  длани  и  стъпала,  които  са  сърбящи  мехурчета.

Децата  се  чувстват  дискомфортно  и  ги  боли  силно  гърлото  от  афтите  по  него.

Тази  инфекция  е  силно  заразна.  Лекува  се  бързо,  но  детето  трябва  да  се  възстанови,  защото  не  е  приемало  достатъчно  течности  и  храна.

Не  бързайте  да  го  пускате  на  градина  или  училище.

**************************************************************************

 

*************************************************************************************

В  момента  тече  “златният  прозорец”  за  последно  имуностимулиране.  Това  е  времето  до  първите  прояви  на  грипна  епидемия. Разполагаме  с  около  20 ина  дни.  Възползвайте  се.  Посетете  Вашия  доверен  лекар  за  да  се  консултирате  …

Очаква  се  един  от  серотиповете  да  бъде “Манхатън”,  който  не  е  познат  за  българските  пациенти.  Той  може  да  причини  повече  заразени  с  по-тежки  прояви….

***************************************************************************************

 

От  досегашният  опит  с  болни  от  грип    можем  да  направим  следния  извод :

Ако  има  болен  в  семейството  за  да  защитим себе  си  и  децата  си,  то    веднага  започнете  да приемате  Осцилоккоцинум  ,  Витамин Ц  и  Шуслерова  сол  № 3.

Смятам ,че  тази  профилактика, комбинирана  със  стриктната  хигиена  и  носене  на  задължителните….маски  ще  отдалечат  грипният  вирус  от  Вашето  семейство..

А  всички  искаме  това….

Използвайте  “златния  прозорец”  преди  появата  на  първите  болни  от  грип  за  да  засилите  имунитета  на  цулото  семейство  със  сиропа д-р Марио Имунокидс.

Прочетете още….

 1. Ирина

  Здравейте д-р Марио! Прекарахме цялото семейство грипа, всички се оправиха само аз продължавам да поддържам сурфебрилна температура. На 13.01 се разболях и до ден днешен още имам Т, която вече не преминава 37, но все пак я имам. На 6-тия ден от разболяването започнах да приемам и АБ Зинат, но дори той не повлия Т. Характерно ли е това за грипа?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ирина,
   да, след високата температура дълго време може да имате субфебрилна такава.
   Направете си изследвания – пълна кръвна картина и с-реактивен протеин.
   Започнете да пиете сиропа ИмуноБуст – по 10 мл. за възстановяване.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Борислава

  Здравейте, д-р Янакиев! Синът ми на 5,6 прекара грипът, след това остана кашлица и хрема, за които давах Флудитек и хепар сулфур 3х5 . В петък все пак пуснах секрет от носа и гърлото- в гърления има малко количество staphylococcus aureus, а в носа малко количество moraxella catarrhalis! Какво е вашето мнение , трябва ли някакво лечение в момента няма нито кашлица вече , нито хрема?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава, Трябва бързо да се възстанови синът Ви а 7
   Препоръчвам за два месеца : —сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл. и Калкарея фосфорика 30 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 3. Стела Янакиева

  Здравейте,доктор Янакиев.Дъщеричкта ми е 3.5 години и е с кашлица и хрема от седмица.Личния лекар я прегледа и каза,че няма хрипове,изписа ни сироп флудитек и коларгол капки,аз започнах да давам имунокинд 3*1 таблетка.Може ли да включа и Инфлуцид 3*1 таблетка с това лечение?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Стела, По-добре наред с изписаното от Вашия лесар давайте профилактично и :
   Сироп Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   -Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

   1. Стела

    Искам да попитам лимфомиозот хапчета добър продукт ли е за намаляне размера на третата сливица? До сега не съм го ползвала . Бихте ли ми предложили Алтернативно лечение.Благодаря Ви много.

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Стела, Лимфомиозотът е комплексен хомеопатичен препарат, който е с противоречиво действие.
     Аз използвам също хомеопатични препарати, но които са индивидуални за организма, които се съобразяват с пола на детето, неговото тегло и характерови особености.
     С уважение Д-р Марио Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*