Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Tиковете задължително трябва да се лекуват

 

Самолечението при нервни тикове е недопустимо. Всичко трябва да съгласувате със специалист. Имайте предвид, лечението е дълго, но вие трябва да го проведете на всяка цена.

ИмуноКидс – Природен сироп, който съдейства за отличен имунитет и развитие на децата.

 

Най-честите проблеми при деца с признаци на неврозоподобни състояния са логоневроза (заекване), нарушен сън, енуреза и невроза на натрапчивите движения, т.е. нервен тик. И ако първите три състояния биват хванати навреме от родителите, то нервният тик понякога въобще не може да бъде забелязан.

Тикът е внезапно, отривисто движение, предизвикано от неволно съкращаване на мускулите.

 

ИмуноКидс – изключително ефективен природен продукт, както за имунитета, така и за развитието на детето.

 

Всичко започва с прост (локален) тик, засягащ мимическите мускули на лицето. Може да се забележи често примигване на детето, жумене, неволно движение ъгълчетата на устата и крайчетата на носа. Дори лекарите не могат веднага и лесно да диагностицират простия тик в ранен стадий, защото по време на преглед състоянието се нормализира.

Учестеното мигане и потрепване на раменете – това са характерни първични признаци на тика. По статистика педиатрите ги откриват само в половината случаи. А единичните лицеви тикове, които по принцип не пречат, остават незабелязани дълго време.

Ако простият тик не започне да се лекува навреме, може да се превърне в разпространен тик.

Синдромът на Турет, е най-сложният тик. Неговите характерни симптоми са замятане главата назад, съкращаване на коремните мускули и неволно подскачане и присядане. Има още една неприятна, но много типична особеност на този вид тик -това са вокалните тикове. Детето диша шумно, провлачва гласните букви, повтаря думи. Към признаците на този загадъчен синдром се отнася и така наречената копролалия – това е тази болест, това състояние, при което БОЛНИЯТ НЕВОЛНО ИЗРИЧА РУГАТНИ Често когато детето отиде в детска градина, състоянието му се обостря. Затова този преход трябва да бъде плавен. Родителите не приемат странното поведение на детето като симптом на заболяване и затова му правят забележки. А ТОВА СЪЗДАВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН СТРЕС ЗА НЕГО И САМО ЗАДЪЛБОЧАВА СЪСТОЯНИЕТО МУ Грешката, която правят родителите, е, че го водят при очен лекар, ако то мига често. А всъщност трябва да бъде лекувано от невролог. Не се страхувайте и не се срамувайте – навреме съобщавайте тревожните симптоми на специалистите.

Изключително успешна схема при тикове – ИмуноКидс + Агарикус.

 

Дори и детето ви да гримасничи, като по този начин подражава, пак се консултирайте с лекар. Стресовете, конфликти в семейството, нездравословен начин на живот, нерационално хранене – всичко това може да бъде причина за нервните тикове. Но те се откриват и при деца от много добри и спокойни семейства. При тях пък грешката е, че те се стремят почти маниакално да „развиват” чедото си. Желаят то да се научи на много неща, да бъде първо във всичко и прочее познати грешни подходи. Не забравяйте: на първо място за детето е важно то да се движи активно и да си играе с другарчетата си. Нервен тик често възниква и у деца, заобиколени с агресивна информационна среда – компютърни игри, филми и пр.

То, от една страна, е насочено към ликвидиране симптомите на болестта. Това става чрез лечебна физкултура, физиопроцедури, плуване, медикаменти. Все още няма специален комплекс упражнения за лицевите мускули, които да предполагат висока ефективност. От друга страна, трябва да се укрепва и нервната система. По-добре е да не се заостря вниманието на малчугана върху този „дефект”.ЛЕЧЕНИЕТО НА НЕРВНИЯ ТИК Е ИНДИВИДУАЛНО

ТРЯБВА ДА ПРЕГЛЕДАТЕ ДЕТЕТО СИ ПРИ ПСИХОЛОГ

Специалистът ще го научи да общува със своите връстници – децата с нервни тикове често стават обект на подигравки от околните. По-големите деца трябва да се научат да контролират състоянието си самички: например може да опитат да броят тиковете, след което постепенно да се стремят да намалят този брой.

Свързани статии:

Трудните ученици и хомеопатия.

Нощно напикаване.

Хомеопатия за ученика.

 

 1. Стефка Стоянова Савова

  Здравейте, дъщеря ми е на 10, получи тикове на едното око в края на януари. Давах Агарикус 9 три пъти по 5 и Ликоподиум 15 два пъти по 5 за два месеца. Имаше голямо подобрение и тикът почти изчезна. Спрях ги след двата месеца, но тикът пак се появи, не е така силно изразен, както в началото, но е видим.
  Въпросът ми е, мога ли да започна да давам Агарикус 9 и Ликоподиум 15 отново по същата схема и колко най- дълго може да ги приема?
  Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Стефка, тези прояви на детето Ви и тяхното повлияване изискват по-задълбочен разговор.
   Използвайте опцията за видео или телефонна консултация.
   За целта се регистрирайте тук – https://bit.ly/Вип_Зона
   и сред това влезте тук – http://bit.ly/Видеоконсултация


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Гергана

  Здравейте, д-р Марио!
  Пиша Ви, т.к. синът ми от известно време има проблем – примигване с очи. По съвет на хомеопат давах 10 дни Belladona 9CH, а офталмолог препоръча да даваме овлажняващи капки за очи. Проблемът изчезна, но след около месец пак се появи, но в момента мига само с дясното око тип намигване. Също така, заспива по-трудно, често се оплаква от кошмари. Честно казано, отдавах тези намигвания на недостатъчен и некачествен сън, но сега не знам какво да мисля. Зрението му е отлично.
  По характер е много чувствителен, много е умен, на 5 години и половiна е, чете и смята от 3 годишен. В момента посещава уроци по пиано и езици, просто защото той настоява, в къщи не го натоварваме.
  Имам намерение да го заведа и на невролог и/или психолог, но бих искала да попитам има според Вас може ли тези нервни тикове да се повлияят и да изчезнат само от хомеопатично лечение?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте , Да , разбира се. Тиковете успешно се лекуват с хомеопатия.
   Моля повторете въпроса в рубриката коментари на този линк – Bit.ly/СхемаЗаВас


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 3. Atanaska Peeva

  Здравейте,д-р Марио! Синът ми е на 8 години. От пет годишен има тикове,които в началото бяха покашляне,смъркане, премигване с очи, като с появата на един изчезва другия. Към 6 години се появиха и набръчкване на носа, издаване на звук с уста по време на хранене,повдигане на рамената при превъзбуденост или изпъване на ръцете. Водих го на невролог и му предписаха сироп Алора 2х5мл. Тиковете почти изчезнаха,но след спирането на сиропа отново се появиха. Миналото лято се появи нов тик отмятане на главата назад и изкривяване на устата,които с течение на времето доста се засилиха.Посетих хомеопат и по негова препоръка давах Агарикус 9CH – 2х5гр, седатиф 3х1т. и шуслерова сол №7 3т. вечер през една седмица. Имаше огромно подобрение и тиковете почти изчезнаха,въпреки че тръгна и на училище. Появяваха се само при по-голям стрес.Но тази година април месец претърпя инцидент-разпори си много сериозно бедрото и му правиха операция, оттогава тиковете му се върнаха и с течение на времето се засилват и не изчезват. В момента си повдита рамената,извива си главата назад, изпъва си устата. Не съм спирала Агарикус и Седатив. От две седмици смених Седатив със сироп Алора,но няма подобрение. Водила съм детете и на психолог, но не видях подобрение от терапията.Да добавя ,че детето има страх от тъмното и да ходи сам до тоалетна или да стои сам в стая,страх го е като заспи да не сънува кошмари.Какво бихте ми препоръчали да добавя към Агарикус? Благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Атанаска, Както сама разбирате, случаят с Вашето дете изисква по-подробна консултация.
   Използвайте опцията за платена телефонна или видеоконсултация – http://bit.ly/Видеоконсултация


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*