Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

5 силни спомена, които децата помнят за родителите си

Книга “От Нула” – всичко за отглеждането, храненето и профилактиката на вашето дете, написана от педиатър

 

Най-силните спомени на децата за техните родители са свързани с няколко силни емоции и преживявания. Например, когато са се почувствали защитени. Или пък когато са получили цялото внимание на родителите си. Силни спомени остават и от общите преживявания и от семейните традиции. А думите, които родителите изричат като поощрение или критика, оформят често самооценката на децата за самите тях като личности и възможности.

5 силни спомена, които децата запомнят за родителите си

1. Времето, когато са се почувствали защитени или в безопасност (Или пък обратното – когато са се почувствали в опасност) Всяко дете има нужда да се чувства защитено. То ще си спомня дори моментите, когато мама или татко са „гонили“ чудовищата, които са се „скрили“ под леглото му. Ще си спомня моментите, когато е било гушнато след сънуването на някой кошмар.   Децата в един момент ще започнат да се сърдят, че прекалено са защитавани, но основната задача на родителя е да осигури сигурност и безопасност на детето си през цялото време.

 

      ИмуноКидс на Д-р Марио – Най-добрата защита от Природен продукт  за вашето дете. 

 

2. Времето, когато са получили цялото родителско внимание   Децата измерват любовта основно с вниманието, което се отделя за тях. Помислете колко е важно за децата родителят да спре да прави нещо и да отиде да поиграе с тях или да излязат някъде заедно. Това се запечатва в съзнанието им.   Родителите трябва да отделят време, за да правят общи неща с децата си. Тези моменти са най-важни за децата и ще ги запомнят.

 

3. Начинът, по който се отнасят помежду си двамата родители   Децата оформят вижданията си за любовта въз основа на модела, който виждат всеки ден – как тати се отнася към мама и как мама се отнася към тати. Родителите трябва да се държат внимателно и любящо един към друг, за да се научи и детето да общува в бъдеще по този начин. Внимателните и любящите отношенията между родителите вдъхват сигурност у децата.

  4. Родителските думи за подкрепа или критика   Думите, които изрича един родител, са от голямо значение. Те градят самооценката на детето за неговата личност и възможности. Въз основа на тях то оформя своята идентичност, преценка на способности си и виждането за себе си. Част от ангажиментите на родителите е да коригират неправилното поведение на децата си и да ги учат на дисциплина, но дори и когато ги критикуват или коригират неправилното им поведение, трябва да го правим с любов, насърчение и с позитивна подкрепа.

5. Семейните традиции   Децата обичат изненадите, които им се поднасят, но за тях е много важно семейството да си има своите традиции. Това може да е семеен филм всяка седмица или настолна игра вечер или семейно пътуване през уикенда. Тук влизат семейните празници и рождените дни. Родителите трябва да се стараят да създават в семейството си хубави традиции, защото те не само обединяват всички, но и създават хубави спомени, а и ще бъдат пренесени в бъдещето семейство на детето.  /http://www.danybon.com/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*