Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

5 ноември, 2021 г.: Увеличава се броят на децата с COVID-19, постъпващи в болница

Интуитива – Природен продукт, ефективен при първи симптоми и контакт с болен.

Увеличава се броят на децата с COVID-19, постъпващи в болница. Към момента в Инфекциозна болница в София са настанени 8 деца без придружаващи заболявания. Най-малкото от тях е на 2 месеца.

Тома Томов, завеждащ COVID отделението в Инфекциозна болница, призова още при първи симптоми да се осъществява връзка с личния лекар.

COVID ситуацията в страната
Новите случаи на коронавирус в България през последното денонощие са 4922. 86 на сто от хората с положителни тестове не са ваксинирани. Починали са 135 души, като от тях над 93 процента не са били ваксинирани.

Интуитива – Природен продукт, ефективен при първи симптоми и контакт с болен.

 

Броят на новопостъпилите в болнични заведения е 954 – близо 90 процента от тях не са ваксинирани. Общият брой на хоспитализираните с коронавирус пациенти в страната вече е 8 191, като 715 от тях са в интензивни отделения.

Ваксинацията срещу COVID-19
Данните в Единния информационен портал показват, че от началото на ваксинационната кампания в страната поставените дози са общо 2 893 502, което означава, че 24,44 процента от населението на България вече е с една поставена доза. През последното денонощие са поставени 18 804 ваксини.

Новите правила, влизащи в сила от 4 ноември 2021 г.
За да се намали натискът върху здравната система, от днес в цялата страна се прекратява плановият прием в болничните заведения.
Забраняват се посещенията в лечебните заведения, както и в домовете за деца и възрастни.
Издаването на зелен сертификат ще бъде възможно 15 дни след поставяне на първа доза от ваксините срещу COVID-19, а не както досега – веднага след първата доза. От Здравното министерство уточняват, че става дума за първоначалния документ, който важи само на територията на България.
Присъственото обучение на учениците от 1 до 4 клас ще бъде възобновено от 10 ноември
Министерството на образованието планира да възобнови присъственото обучение на учениците от 1 до 4 клас от 10 ноември.

“Тестовете ще бъдат прилагани в учебна среда във всички училища при над 500 заболели от коронавирус на 100 хиляди души.”, съобщи министърът на образованието Николай Денков. Той уточни, че минималният праг за осъществяване на присъствено обучение е родителите на поне 50 процента от учениците във всяка паралелка да са дали съгласието си децата им да бъдат тествани за коронавирус. За останалите ще бъде организирано синхронно или асинхронно обучение.

Стойчо Кацаров, Николай Денков

“По време на тестването всички деца ще бъдат с маски с изключение на времето, в което се взема пробата. Това ще осигури достатъчна безопасност и дори да има дете с положителен тест, останалите няма да се заразят.”, уточни още министър Денков.

Тестването ще се провежда:
два пъти седмично – в дните понеделник и четвъртък в началото на деня;
в класните стаи;
от педагогически и непедагогически персонал, медицински специалисти, родители или медиатори, които отговарят на изискванията за безопасна среда – с валиден документ за ваксиниране или преболедуване, или тествани два пъти седмично.
Министър Денков уточни, че децата със специални образователни потребности ще бъдат тествани в домашни условия.

Източник: Фрамар

 

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*