Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

10 признака, че имунитетът на детето е слаб

Непрекъснато се  увеличават  случаите на  често боледуващи  деца.

Защо е  така?

Правилно ли ги отглеждаме ?

Правилно  ли  ги  храним?

За  или   против   детските  градини?

Тази каскада от  въпроси  си  ги  задаваме  непрекъснато.

Дете,  във  възраст1- 8 години, което  боледува  над 4  пъти годишно  е  често  боледуващо  дете.

Ето  кои  са  10те  признака, че децата  ни  имат  слаб  имунитет :

1. Детето  започва  да  боледува  още  от  кърмаческа  възраст/до една  година/ – повече от  три  пъти ,като  единия  е  по-тежко  заболяване – бронхит или  пневмония. Почти  всяка инфекция  се лекува с антибиотик.

2. При  всяка  болест  /инфекция/  диарията  е  неизменен  симптом.

3. Детето  има  намален  апетит.

4. Кожа  и видими лигавици  са  бледи.

5.Веднъж  като се  разболее, от  някаква инфекция – „забравя „  да оздравее – болестта протича минимум  14  дни.

6. Има хронични болести или  прояви  от страна  на кожата – чести фурункули,  атопичен  дерматит, псориазис и  др.

7.Лесно  се  разболява – при посещение  на  градина, детски рожден  ден,  детски  кът – на  следващия ден  е  болно.

8.Има  уголемени лимфни  възли – особено  в  областта  на шията,  подчелюстни идр.

9.Има  анемия – хемоглобин  под 90 г/л.

10. Братя  и  сестри  често  и  тежко  боледуват.

  1. Avatar

    HGB – 115g/L
    RBС – 5.48 T/L
    HCT – L/L
    WBS – 11.0G/L
    MCHC – 317 G/L
    MCH – 20.9pg
    MCV – 66.0 fl
    PLT – 319 G/L
    MPV – 7.1 FL
    RDW% – 15.3%
    LYMF/%/ -3.7G/L
    GRAN – 6.0G/L
    MONO – 0.9G/L
    EOS – 0.3G/L
    BASO – 0.1G/L
    LYMF % – 33.80%
    GRAN % – 54.90%
    MONO % – 8.38 %
    EOS % – 2.34%
    BASO % – 0.56%
    СУЕ- 5 mm/h
    St – 0.00
    Seg – 0.55
    Eo – 0.01
    Ba – 0.00
    Mo – 0.08
    Ly – 0.36
    Pl – 0.00
    Нормални стойности ли са за дете момче на 5г. и 6м?

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Изследването е напълно нормално за дете на възраст 5 години.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Avatar

    Здравейте, Д-Р Марио, аз съм майка на близначета, на две момиченца! От септември месец насам сме се видели в чуда, постоянно сме болни, а от ноември до януари лежяхме в болницата, почти без прекъсване, имам чувството че се намирам в омагюсан кръг от който няма излизане! Искам да кажа че и двете боледуват, но едната го понася по тежко от другата! Прави бронхо спазми, даже наскоро и изписаха лекарства за астма, ефира и флексотид, имунната им система е много слаба, притеснявам се за страничните ефекти от антибиотиците, въпроса ми е с какво да подсиля имунитета им!

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Ивелина ,на каква възраст са децата ?Колко тежат?


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  3. Avatar

    WBC 9.7 G/L
    LY 5.9 G/L
    Mid 0.9 G/l
    GR 2.9 G/L
    LY% 60.8%
    MID% 9.6%
    GR% 29.6%
    HGB 113 G/L
    RBC 4.14 T/L
    HCT 33.7 %
    MCV 81.5 FL
    MCH 27.2 PG
    MCHC 335 G/L
    RDW-CV 14.6 %
    RDW-SD 43.6 FL
    PLT 275 G/L
    MPV 8.6 FL
    PDW 15.3
    PCT 0.236%
    CYE WEST 7mm

    UBG Normal umol/L
    BIL Neg umol/l
    KET Neg mmol/l
    BLD Neg Ery/ul
    PRO Neg g/l
    NIT Neg
    LEU Neg Leu/ul
    GLU Neg mmol/l
    SG below=1.005
    pH 8.0
    Sediment 3-4 leuc бр.
    Ery до 2 Leuc до 5

    Нормални стойности ли са за бебе на 6 месеца

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Джемиле, Стойностите са нормални за бебе . Само трябва да повторите урината , защото в седимента има единични клетки , но смятам , че не се дължат на патология .


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  4. Avatar

    Здравейте,др.Янакиев!Можете ли да ми направите ефикасна схема срещу Streptococ pneumonie в носа на момиче на 5г.Пие Рибомунил по схема но въпреки всичко при най-леката настинка я „удря“в носа и няма оправяне дълго време.Сега пак е болна и пак носа е проблем с лека влажна кашлица.

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Дафи,
      Най-важното е да я пазите от контакти с болни деца. Също е от значение да избягвате резките температурни промени.
      Препоръчвам – нсяка седмица – Стрептококцинум 15 сн – 5 гран.
      Всеки ден – сутрин Сулфур йодатум 15 сн – 5 гран. сутрин и Пулсатила 15 сн – 5 гран. вечер по 5 гран. Тази схема да приема до края на ноември .


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  5. Avatar
    Таня Петрова

    Здравейте д-р Янакиев! Мога ли да давам рибено масло всеки ден по 2 перлички сутрин на гладно на 10 г. ми дъщеря за предпазване от настинки?

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Таня , Да може да и давате по 2 перли рибено масло. То съдържа незаменими мастни киселини и е особено удачно през този период.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  6. Avatar

    Zdraveite,dr QNakiev.Deteto mi e bolno ima mn cherveno garlo i gisoka temperatura,sashto i hrema.Izpisahamu antibiotik na 24 casa go pie no mu se poduva liceteo,i predi e boleduval i e pil anribiotici obache vsichki koito e pil ne mu sotrazqvqt dobre,ili se obriva ili poluchava rastroistvo dega pak liceto mu e poduto.Molq kajete m za neshto koto shtr mu pomogne bez staranichni efekti qvno antibiotivite sa noj s dve ostrieta.Deteto e na godina i polovina i 13 kg blagodarq predvaritelno.

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Снежана,
      Пишете на кирилица ако обичате.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  7. Avatar

    Здравейте! Бебето ми е на 1 годинка и от дясната част на врата има малко топче – като лимфен възел. Нормално ли и това много съм притеснена? Моля Ви за отговор.

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Петя,
      Най-вероятно няма нищо страшно – нормално е да се опипват лимфни възли с големина на грахово зърно , които са подвижни и меко еластични.
      Но все пак – направете изследване – пълна кръвна картина и диферинциално броене на левкоцитите.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  8. Avatar

    Здравейте,детето ми е на 2г.и 8 месеца и доста често боледува от червено гърло,хрема понякога и кашля ако има хрема от стичащият секрет към гърлото.Ходи на ясли.Моля за съвет какъв имуностимулант да му давам за да го предпазя от боледуване?Предварително ви благодаря.Хубав и спокоен ден!

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Ваня,
      Има много сиропи ,които могат да се дават за имунитета – започнете с Имуномикс – по 5 мл. на ден.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  9. Avatar
    Кристина Кирилова

    Зрдавейте, дъщеря ми е на 3.9 м до миналата година боледуваше пролет и есен, като всичко минаваше с хрема за няколко дена. Проблемите започнаха с тръгването и на детска градина. Изкарва 3 дни и после е с хрема, след 4-5 дни преминава и после следва бронхиален спазъм, който овладяваме с противоалергични. Цялата схема се повтаря непрестанно. Два месеца си бе у дома без проблеми и в момента в който отиде на детска всичко се повтаря! Има апетит, храни се, давам всякакви витамини и имуностимуланти, но градинските вируси не можем да ги преодолеем. Ако можете да ме посъветвате как да и подсиля имунитета!

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Кристина,
      Започнете да давате сиропа Имуномикс – по 5 мл. на ден и Поумон хистамин 15 сн – по 5 гран. заради спазъма.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  10. Avatar
    Румяна

    Здравейте д-р Марио,
    Много се радвам, че ни давате тази възможност за консултация.
    Детето ми е на 1 год. и 10 м., предстои ни тръгване на ясла на 15.09.
    До сега е имал само хреми – започват винаги с бистри течни сополи, в повечето случаи стопирам веднага с Коризалия, Осцилококсинум, чистя нослето с Baby Vack, ако се налага и капки – Грип Стоп или Виброцил. Това е било до сега. Преди седмица пак започна така, но този път 2-3 дни имаше и температура. Премина, сополите уж бяха спрели и ми се стори напълно здрав, но днес пак доста тече нослето. Не можах да го заведа на лекар, защото имаше страшно много хора пред кабинета, а и той нали се оправи…. Сега ми се иска да продължа с нещо и заради започването на ясла – Имунокинд или подобно. За детето мога да кажа, че е здрав и кален, обича да е гол и бос, игрив, жизнен, когато се заиграе е много спокоен, само в мое присъствие се глези, иска да го гушкам, мрънка, плаче…Все още се буди по няколко пъти през нощта, пие адаптирано мляко…Стана дълго, дано можете да ми дадете насоки.
    Предварително благодаря!

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Румяна,
      От това ,което описвате искам да Ви препоръчам имуностимулиращата схема за зимата.
      Тя включва :
      –Имуномикс – 5 мл. на ден
      –Сулфур 30 сн – 5 гран. на ден.
      Приемат се всеки ден без събота и неделя в продължение на 3 месеца.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  11. Avatar
    Красимира

    Здравейте моят син през две седмици боледува от гарло и и всеки път пием антибиотик
    накои пат получава пристар и ни бият урбазон или пием медрол хапчета моля помогнете ми благодариа

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Красимира,
      Първо трябва да започнете да приемате имуностимулиращ сироп – напр. Биозин.
      След това в зависимост от типа дете ще трябва да се изпише хомеопатична схема.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  12. Avatar
    Ивелина

    Здравейте д-р. Марио моето детенце е на 1,9м.от една седмица ходи на ясла. Понеже започна сезона на грипа искам да я предпазя от две седмици пием Имунокинд и Дентокинд поради болезнено избиване на зъбки. Моля ви за препоръки. Благодаря ви.

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Ивелина,
      тези препарати са добри. Очаквайте много скоро да се появи и новия природен имуностимулант, който ще може да давате и на Вашето дете.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  13. Avatar
    Искра

    Здравейте! Имам дъщеря на 2 години и половина, ходи на градина. По принцип не е от често боледуващите деца. Запушен или течащ нос, с кашлица от време на време се появяват. Давам и осцилококцинум, вит С и капки за нос отривин или виброцил, като се оправя за 3- 4 дни. Иска ми се да започна да и давам нещо превантивно за зимата, но тя сиропи не иска да пие ако може да са хапчета (мисли ги за бонбонки)и много обича. Благодаря предварително и лек ден!

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Искра,
      Започнете с Имунокинд – 3 пъти по 1 таблетка.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  14. Avatar
    София Николова

    Здравейте, моля за съвет дъщеря ми е на 40 дни и започна да кашля от бели прозрачни сополки така наречената задна хрема. Няма запушен нос . Кашлицата вчера беше суха преслушана беше и дробовете бяха чисти. Но днес сополките от прозрачни станаха бледо жълти и кашлицата малко по звучна / влажна. Единственото което правим е да ползваме физ. Р-р в нослето и да изсмукваме сополките. Има ли подходящо хомеопатично средство което да ползваме .

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте София
      ,Първо искам детето да се преглежда редовно от лекар.
      към неговата терапия аз предлагам:
      –сироп Стодал – 2 пъти по 2,5 мл.
      – Алиум цепа 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  15. Avatar
    Кристина

    Здравейте, много хора около мен ми казват да запиша детето си на ясна са придобие имунитет. Тя в момента е на 1.8 месеца. По добре да боледува сега отколкото като порасне. Това според вас вярно ли е?

    Записах я ходи една седмица и сега втората е болна и е вкъщи.

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Кристина,
      В 90 % от случаите не вярно. Не съм фен на яслите. Децата там много боледуват.
      За мен най-доброто време за детска градина е 3 години. То също тогава ще боледува, но по -леко и ще си изгражда имунитета.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  16. Avatar
    Искра

    Здравейте! Искам да Ви попитам за мнение за Бронховаксом, да се дава на дете на 2 г и 6 месеца. Ходи на градина.

  17. Avatar
    Иванка

    Здравейте др.Янакиев
    Детето ми е на 5 и половина и почти винаги и е обложен език,дори когато не е болна ,пак и е така езика.Това нормално ли е ,моля ви дайте ми съвет,какво да правя.

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Иванка,
      Посетете зъболекар.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  18. Avatar
    Мария

    Здравейте д-р Марио.Синът ми е на 4г.в момента пие д-р Марио Имунокидс.Мога ли да го комбинирам със Саменто (котешки нокът)?

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Мария,
      По принцип сиропът д-р Марио може да се комбинира с много лекарства, но не виждам нуждата от Саменто.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  19. Avatar
    Никол

    Здравейте, д-р Марио!Вчера са направени проф. изследвания на бебе в 8 мес. Досега не е боледувала от нищо, много е жизнена, храни се с апетит, отговаря на норми за кг и см. Оказа се че всички показатели са в норма с изключение на левкоцити WBC (левкоцити) ↓↓ 2.61 x10^9/L 5.50 – 15.50. Дали има вероятност от грешка, 1/2 час преди това е яла. Хб е в норма 115, както и другите показатели, урината също. И в момента детето е добре- играе си, спи, няма температура, нищо, което да е притеснително. Преди около месец е поставена ваксина Synflorix. Другата седмица мислим да направим ново изследване в друга лаборатория. Възможно ли е да има намаление на левкоцити без клинични прояви? Какво е мнението Ви?

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Никол, А скоро давали ли сте на бебето Нурофен или Панадол?


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

      1. Avatar
        Никол

        Не, откакто се е родила не е боледувала и никакви лекарства не е приемала, освен вит.D капки еднократно за деня в млякото. На Аптамил е, в момента + пюре с пуешко и тиква за захранване по 3-4 лъжички м/у храненията с млякото. Не е имала температура или хрема, нищо обезпокоително. Преди около месец е поставена ваксина Синфлорикс. Изследването е без ДКК, само брой левкоцити отчетен ?…

        1. Mario Janakiev
          Mario Janakiev

          Здравейте никол, Направете повторно изследване след 7 дни на пълна кръвна картина и ДКК в друга лаборатория.
          не очаквам проблеми.
          С уважение Д-р МАРИО Янакиев


          Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  20. Avatar
    Никол

    Здравейте отново, д-р Янакиев! Благодаря Ви за бързия и компетентен отговор.Този форум е много полезен, успех и занапред! Мислех още утре да й направим ново изследване, съвсем не съобразих, че трябва да е след седмица – добре, че Вие го казахте. Ще Ви пиша после какви са резултатите. Слънчев и спокоен ден!

  21. Avatar

    Добър ден д-р Янакиев! Детето ми е на 5год. За налепи в гърлото,какво ще ни препоръчате! Благодаря Ви предварително!

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Галя, Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
      Пирогениум 9 сн – 3 пъти по 5 гран., сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
      С уважение Д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  22. Avatar
    Никол

    Здравейте отново, д-р Марио! Днес направихме ново изследване в друга лаборатория в Майчин дом, оказа се, че левкоцитите са в норма WBC / левкоцити брой / 7.3 10^9/l 5.5 – 15.5! Останали показатели също в норма. А в предното изследване – 2.6!!! Огромна разлика, усъмнихме се, понеже детето е здраво, никога не е боледувало досега. Но остава въпросът – може ли винаги да се приема за реален резултат от изследване и какви рискове крие това – за евентуално лечение и пр.? Нека всеки родител да го има предвид. Благодаря Ви!

    1. Mario Janakiev
      Mario Janakiev

      Здравейте Никол, Изследванията са винаги малък елемент от диагнозата. Ето защо е нужен лекар за да ги разчете.
      Повече за изследванията на кръвната картина може да видите в книгата ми „Кодът на детския имунитет“.
      С уважение Д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up