Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА МИГРЕНАТА

Въпреки че според мнозина мигрената е синоним на главоболие, то главоболието е само един от симптомите на заболяването мигрена.

Съвременната медицина различава много и ралични видове главоболие. Някои от тях се дължат на стреса и начина на живот. Други се следствие на заболявания като високо кръвно налягане.

 

Една от най-разпространените болести в света е мигрената. Тя е по-честа от диабета, астмата и сърдечно –съдовите заболявания. Близо всеки десети човек страда от периодично мигренозно главоболие и живее в очакване на следващия пристъп. Болестта е позната от дълбока древност.

 

Световната здравна организация определя мигрената сред 20 – те най – важни причини за временна нетрудоспособност. Диагнозата влияе сериозно на качеството на живот.

 

Мигрената се „отключва” от различни фактори и се проявява по различен начин.

 

Най –често провокиращи фактори са няколко.

 

—Храни: шоколад, алкохол / коняк и червено вино/, сирене и други млечни продукти, кафе и чай, мазни меса, изкуствени подсладители, цитрусови плодове, ядки ,пушени риби.

 

—Физически фактори: липса на сън или преспиване, умора и изтощение, внезапно и силно напрежение, нарушения в хранителния режим.

 

—Хормонални : менструация, овулация, промяна в хормонални нива. Установена е връзката на мигрената с нивата на свободните естрогени. Това е и основната причина за изчезването на болестта при настъпването на климактерична възраст при жените.

 

—Психичен стрес , тревога и безпокойство, депресия.

 

—Фактори от външната среда: мигаща или ярка светлина, флуоресцентно осветление, промени във времето, силни миризми.

 

—Лекарства – злуопотребата с тях е рискова.

 

—Стресът е чест отключващ фактор.

 

Ефективното противодействие на мигренат изисква да се посещава лекар, който да назначи лечение.

 

В повечето случаи състоянието може да бъде ефективно лекувано. Профилактичното лечение на мигрената цели да редуцира честотата , тежестта и продължителността на мигренозните пристъпи , дори до пълното им изчезване. Хомеопатията може да омекоти и разреди пристъпите. В по-голямата част от случаите се стига до сериозен контрол и дори да излекуване на заболяването. Уникалността на този метод ва лечение е, че той е безвреден и ИНДИВИДУАЛИЗИРА пацента.

 

И така ще споменем част от тях:

 

—IRIS VERSICOLOR – мигрeни, които най –често се появяват през почивните дни, празници, в началото на отпуските. Съпровожда се с повръщане. Често главоболието се предшества от зрителни смущениея.

 

—NUX VOMICA – при сутрешно главоболие, дължащо се на преяждане и прекалена употреба на алкохол. Живеят в непрекъснат стрес

 

—KALIUM BICHROMICUM– при точковидно главоболие, най-често над дясното око.Съпровожда се от болки в стомаха и гадене и повръщане.

 

—CYCLAMEN – главоболието се предшества от зрителни смущения, световъртеж и гадене. Появява се сутрин, преди или по време на ментструация.

 

—SEPIA– при хора с депресивни прояви и локализирани болки в главата в ляво.

—GELSEMIUM– се препоръчва при тилна локализация на главоболието, с усещане на прилив на кръв. Често то се предшества или съпровожда със зрителни смущения, тремор, често уриниране , притеснение и страх.

 

—LACHESIS MUTUS – най-често използвания хомеопатичен медикамент от жени в менопауза. Повлиява много добре симптомите – топли вълни, сърцебиене, изпотяване, нередовна менструация и др. Главоболието е изявено сутрин.

 

—IGNATIA AMARA – при гловоболие, провокирани от силни емоции, мъка и разочарования. Болката е селна, точковидна и се мести.

 

—NATRIUM MURIATICUM – при хора, склонни на депресивни прояви, отключвани от раздяла ,скръб, разочарование. Основен медикамент за лечение на гловоболие от слънцето и на морския бряг.

 

—KALIUM PHOSPHORICUM – при главоболие от умствено претоварване, с тилна локализация.

 

—ANAKARDIUM ORIENTALE – препоръчва се на ученици и студенти с голямо умствено претоварване. Главоболието е придружено с раздразнителност и склонност за преяждане.

 

Разбира се мигрената изисква задълбочен преглед и разпит от лекар специалист.

 

Той ще открие най-добрата комбинация на медикаменти за вас.

 1. Даниела

  Здравейте д-р Янакиев!
  Дъщеря ми е на 20г и ден преди всеки цикъл получава главоболие,какво ще й препоръчате.Благодаря !

  1. Mario Janakiev

   Здравейт, Препоръчвам Цикламен 9 сн – по 5 гран. всяка сутрин.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

   1. Марио

    Здравейте аз съм мъж на 40 години и имам мигрена с аура. Понякога с много силно главоболие съпроводено от гадене с повръщане, зрително нарушение и изтръпване на ръката.
    Какво бихте ми препоръчали?
    Благодаря.

    1. Mario Janakiev

     Здравейте, С тези оплаквания задължитерно трябва да направите консултация с невролог, и той даВи назначи изследвания.
     След това пишете.


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Рая Джамбазова

  Здравейте
  Дъщеря ми е на 10г. И има мигрена от 3-4 годишна. В последно време се появява главоболие през почивните дни . Болката е над дясното око. Съпроводена винаги с гадене и повръщане. Какво бихте ми препоръчали. Моля за обратна връзка. Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Рая, за по-прецизна терапия, използвайте опцията за платена телефонна консултация – https://www.d-rmario.com/contact/


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 3. Деница

  Здравейте д-р Янакиев. От 2 години страдам от силно главоболие, като често от болка стигам до повръщане. Обикновено главоболието ми се проявява през почивните дни, особено след силно натоварване на работа.
  Силно главоболие имам и първите два дена от цикъла. Какво бихте ми препоръчали? И какъв период от време до приемам гранулите? Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Деница, Нуждаете се от индивидуална консултация.
   Вижте условията – https://www.d-rmario.com/contact/


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*