Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА МИГРЕНАТА

Въпреки че според мнозина мигрената е синоним на главоболие, то главоболието е само един от симптомите на заболяването мигрена.

Съвременната медицина различава много и ралични видове главоболие. Някои от тях се дължат на стреса и начина на живот. Други се следствие на заболявания като високо кръвно налягане.

 

Една от най-разпространените болести в света е мигрената. Тя е по-честа от диабета, астмата и сърдечно –съдовите заболявания. Близо всеки десети човек страда от периодично мигренозно главоболие и живее в очакване на следващия пристъп. Болестта е позната от дълбока древност.

 

Световната здравна организация определя мигрената сред 20 – те най – важни причини за временна нетрудоспособност. Диагнозата влияе сериозно на качеството на живот.

 

Мигрената се „отключва” от различни фактори и се проявява по различен начин.

 

Най –често провокиращи фактори са няколко.

 

—Храни: шоколад, алкохол / коняк и червено вино/, сирене и други млечни продукти, кафе и чай, мазни меса, изкуствени подсладители, цитрусови плодове, ядки ,пушени риби.

 

—Физически фактори: липса на сън или преспиване, умора и изтощение, внезапно и силно напрежение, нарушения в хранителния режим.

 

—Хормонални : менструация, овулация, промяна в хормонални нива. Установена е връзката на мигрената с нивата на свободните естрогени. Това е и основната причина за изчезването на болестта при настъпването на климактерична възраст при жените.

 

—Психичен стрес , тревога и безпокойство, депресия.

 

—Фактори от външната среда: мигаща или ярка светлина, флуоресцентно осветление, промени във времето, силни миризми.

 

—Лекарства – злуопотребата с тях е рискова.

 

—Стресът е чест отключващ фактор.

 

Ефективното противодействие на мигренат изисква да се посещава лекар, който да назначи лечение.

 

В повечето случаи състоянието може да бъде ефективно лекувано. Профилактичното лечение на мигрената цели да редуцира честотата , тежестта и продължителността на мигренозните пристъпи , дори до пълното им изчезване. Хомеопатията може да омекоти и разреди пристъпите. В по-голямата част от случаите се стига до сериозен контрол и дори да излекуване на заболяването. Уникалността на този метод ва лечение е, че той е безвреден и ИНДИВИДУАЛИЗИРА пацента.

 

И така ще споменем част от тях:

 

—IRIS VERSICOLOR – мигрeни, които най –често се появяват през почивните дни, празници, в началото на отпуските. Съпровожда се с повръщане. Често главоболието се предшества от зрителни смущениея.

 

—NUX VOMICA – при сутрешно главоболие, дължащо се на преяждане и прекалена употреба на алкохол. Живеят в непрекъснат стрес

 

—KALIUM BICHROMICUM– при точковидно главоболие, най-често над дясното око.Съпровожда се от болки в стомаха и гадене и повръщане.

 

—CYCLAMEN – главоболието се предшества от зрителни смущения, световъртеж и гадене. Появява се сутрин, преди или по време на ментструация.

 

—SEPIA– при хора с депресивни прояви и локализирани болки в главата в ляво.

—GELSEMIUM– се препоръчва при тилна локализация на главоболието, с усещане на прилив на кръв. Често то се предшества или съпровожда със зрителни смущения, тремор, често уриниране , притеснение и страх.

 

—LACHESIS MUTUS – най-често използвания хомеопатичен медикамент от жени в менопауза. Повлиява много добре симптомите – топли вълни, сърцебиене, изпотяване, нередовна менструация и др. Главоболието е изявено сутрин.

 

—IGNATIA AMARA – при гловоболие, провокирани от силни емоции, мъка и разочарования. Болката е селна, точковидна и се мести.

 

—NATRIUM MURIATICUM – при хора, склонни на депресивни прояви, отключвани от раздяла ,скръб, разочарование. Основен медикамент за лечение на гловоболие от слънцето и на морския бряг.

 

—KALIUM PHOSPHORICUM – при главоболие от умствено претоварване, с тилна локализация.

 

—ANAKARDIUM ORIENTALE – препоръчва се на ученици и студенти с голямо умствено претоварване. Главоболието е придружено с раздразнителност и склонност за преяждане.

 

Разбира се мигрената изисква задълбочен преглед и разпит от лекар специалист.

 

Той ще открие най-добрата комбинация на медикаменти за вас.

 1. Пенка

  Здравейте, д-р Янакиев! Моя проблем е:изпотяване с неприятна миризма на подмишници и интимна зона. След душ,отново се усеща миризмата.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Пенка,
   Започнете тази схема:
   – Туя 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   сироп ИмуноБуст – по 10 мл. на ден, разтворен с 10 мл. ода.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Зорница

  Здравейте,
  От няколко години страдам от болка в лявото слепоочие след месечния цикъл,което трае около 3 дни. Взимам нурофен,беналгин,нимезил, но не помагат. Правиха ми скенер на главата -всичко е наред.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Зорница, Ще трябва по-подробна консултация.
   Използвайте опцията за видеоконсултация.
   с уважение д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 3. Деница

  Здравейте, Д-р Марио,
  През последните две години получавам силно главоболие в областта на слепоочието дори към скулите някой път. Случва се сутрин, основно почивните дни. Бихте ли препоръчали нещо за облекчаване на болката? Благодаря предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте деница, Трябва по-подробно да се разгледа случая.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 4. Биляна Николова

  Здравейте! Прочетох препоръките Ви за менструална мигрена. Видях също, че препоръчвате гранулите да се пият поне месец. Въпросът ми е, след колко време може отново да с е пият, има ли схема на вземане на хомвипатичнитв продукти, почивка и отново след това?

  Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Биляна, Да, разбира се- Има различни схеми.
   Могат да се приемат продължително време.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up