Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Хомеопатични лекарства при хрема

ИмуноКидс – този природен сироп за имунитета е особено ефективен в комбинация с хомеопатичните лекарства.

 

В педиатрията много често лекуваме хрема  с лекарства през устата.

Прочетете как да се ориентирате за избора на хомеопатичния препарат.

 

Allium cepa 9сн15485_big

При водниста, течаща хрема

При този вид хрема кожата на ноздрите и тази над горната устна бързо се разраняват. Характерни са също честите атаки на кихане в началото на заболяването.

 

Arsenicum album 9сн

Подходящият избор, в случай че освен обилната хрема има и силно влошено общо състояние (например слабост, втрисане, нужда от топлина).

 

 Euphrasia 9сн

При водниста, течаща хрема

която протича по-скоро леко, но за сметка на това очите са силно раздразнени и зачервени.

 

 Pulsatilla 9сн

При слузеста хрема с жълтеникави секрети

Препоръчва се, когато топлината провокира влошаване на оплакванията и на общото състояние на болния. В такива ситуации носът може да бъде също така неприятно запушен. И обратното – когато е на хладно, на открито или на отворен прозорец, болният усеща подобрение.

 

Hepar sulfuris 15сн

Подходящ е при хрема, придружена с втрисане и чувствителност към излагане на течение.

Болният покрива главата си и има нужда да я държи на топло. Hepar sulfuris се препоръчва също в случаите, в които се стига до усложнения като възпаление на синусите.

 

 Kalium bichromicum 9сн

При хрема с крусти и струпеи по носната стена

При опит да бъдат премахнати се стига до болка и дори разкървавяване. Хремата обикновено е гъста, лепкава, секретите се нижат на дълги „конци”.

 

 Sticta 5сн

при суха хрема със запушен нос

Носът е сух и болният има силно желание често да си издухва носа, дори когато заради сухотата почти няма секрет.

 

Проблем при продължителния ринит при децате е , че се активират синусите. Именно приема на ИмуноКидс ще ускори оздравяването.

 

 Sambucus nigra 9сн

при малки деца и кърмачета,

които силно се затрудняват да се хранят заради запушения си нос.

 

Правила за прием на хомеопатичните медикаменти

При лечение на остри състояния препоръчвамe ниски потенции D 6, D 10, D12 – по 1 доза/10 глобули/, като честотата на прием зависи от оплакванията.

При много остри състояния избраното лекарство може да се взема на всеки час. На втория ден – на всеки два часа, и с настъпването на подобрение се преминава към прием 2 до 4 пъти дневно.

При по-леки симптоми е достатъчно в повечето случаи лекарството да се приема по 1 доза – 2-4 пъти дневно. Ако лекарството е правилно подбрано, бързо се наблюдава подобрение.

Приемът е 10-15 минути преди или след хранене и пиене на течности.

И не  забравяйте – тези  лекарства  много  добре  се  съчетават  с  най-добрите  природни имуностимулатори – Д-р Марио Имунокидс за деца и Д-р Марио ИмуноБуст за възрастни и деца над 10 години.

А при първи симптоми на вирусна инфекция и простуда :

Интуитива

 

Свързани статии:

Остри вирусни инфекции и шуслерови соли.

Ринит.

Трета сливица – аденоидит.

 1. Здравейте, д-р Янакиев.
  Детето ми е на 4 години и от 1-2 седмици е с хрема, носа леко се запушва, но има гъсти сополи, като на цвят са жълтеникави. От време на време се прокашля само, не е постоянно. Изписаха ни капки виброцил и гентазон. Давам сироп Синупрет и хомеопатичните хапчета Цинабсин – 3 х 1 т. и инфлуцид. Моля за съвет и ще съм Ви благодарна ако споделите и вашето мнение, относно профилактична схема и дали нещо за подсилване на имунната система. Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте,
   За сегашното състояние:
   – Хидрастис 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   – Калиум бихромикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   – Интуитива – https://www.d-rmario.com/product/intuitiva/
   За профилактична схема – пишете тук – https://sanitas.bg/onlajn-konsultatsiya-s-lekar/


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Здравейте д-р Янакиев! Преди седмица и половина се обърнах към Вас за съдействие.Детето ми е на 4г. и половина и му тече нослето, първоначално бяха гъсти и с жълтеникав цвят, слагам му капки Виброцил и Гентазон.Давах Синупрет сироп, Цинабсин табл., Вие ми препоръчахте Хидрастис 9СН-3 пъти по 5гран. И Калиум бихромикум- 3пъти по 5гран. Като цяло почти му отминаха,но от време на време пак му текат сополи.Исках да попитам дали мога още да продължа тези хапченца,които ми изписахте:Хидрастис и Калиум. Благодаря Ви предварително и ще съм благодарна ако получа отново Вашето мнение!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте, Да, може да ги продължите ощ седмица.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*