Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Фаучи отново с COVID след лечение с Paxlovid

Д-р Антъни Фаучи каза във вторник, че му се връщат симптомите на COVID-19 след приема на Paxlovid, антивирусното хапче на Pfizer срещу COVID-19. Сделката на Белия дом за експериментално лечение с производителя на медикамента – Pfizer е за над 10,5 млрд. долара.

Най-добрата профилактика е да поддържаме имунната си система в кондиция  с природни продукти. Вижте как – https://bit.ly/ImmunoSmart

 

Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) и главен медицински съветник на президента Байдън, каза във вторник, че усеща връщане на симптомите на COVID-19 след приема на Paxlovid – антивирусното хапче срещу COVID-19 на Pfizer, предаде Bloomberg.
Фаучи даде положителна проба за COVID-19 на 15 юни, въпреки че беше четворно ваксиниран, като първоначално беше съобщено, че симптомите му са леки. Поради напредналата му възраст – 81 г.- която го излага на висок риск от развитие на усложнения, на Фаучи е бил предписан Paxlovid.
Лекарството, което е направено от комбинация от nirmatrelvir и ritonavir, през декември 2021 г. получи разрешение за спешна употреба за лечение на COVID-19.
„След като приключих петте дни прием на Paxlovid, се върнах към отрицателен резултат при антигенен тест за три поредни дни”, каза Фаучи в интервю онлайн по време на Глобалния здравен форум на Foreign Policy. „И след това на четвъртия ден, само за да бъда абсолютно сигурен, се тествах отново. Тестът беше положителен”, каза Фаучи. В рамките на следващия ден той започнал да се чувства „наистина зле” и „много по-зле, отколкото при първото ми регистриране на инфекцията” – добавя той.
СOVID-19 може да се завърне, след като заразен човек е преминал през цикъл на лечение с Paxlovid, според съобщение от 24 май от Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Според CDC: „Последните доклади за случаи документират, че някои пациенти с нормален имунен отговор, които са завършили петдневен курс на Paxlovid за лабораторно потвърдена инфекция и са се възстановили, могат да получат рецидив на заболяването два до осем дни по-късно, включително пациенти, които са били ваксинирани и/или подсилени.”
Агенцията продължи да препоръчва пероралното антивирусно лекарство като лечение въпреки възможността от рецидиви, припомня Ройтерс. В края на април изследователи от Националния институт по здравеопазване (NIH) казаха, че ще проучат колко често се случва рецидив при пациенти, които са преминали петдневния курс на лечение с Paxlovid. „Това е приоритет”, заяви д-р Клифърд Лейн, заместник-директор по клинични изследвания в NIAID, пред Bloomberg.
Още на 17 май политическият коментатор Ким Иверсен пред зрителите на „Rising” на The Hill, заяви:
„Оказва се, че лекарството за лечение Paxolvid, което се произвежда от Pfizer, има проблем. От Pfizer казват, че техните данни от реалните приложения сочат, че рецидивите се появяват при по-малко от 1 на 3000 пациенти, но ние сме чували тази фраза вече и по време на пандемията – че нещо е „изключително рядко”, като получаване на вируса след ваксиниране или случай на миокардит … Оказва се, че тези събития са по-чести, отколкото изглежда на пръв поглед”.
Иверсен разкритикува Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) за прибързаното одобрение на лекарства като Paxlovid, като същевременно се отказва общественият достъп до по-стари и често по-евтини лечения.
През ноември 2021 г. правителството на САЩ сключи бизнес сделка с Pfizer на стойност 5,3 милиарда долара за 10 милиона курса на лечение с експерименталния антивирусен препарат. През януари правителството удвои поръчката си до 20 милиона курса Paxlovid, с което сметката на данъкоплатците в САЩ достигна 10,6 милиарда долара. Два месеца по-късно Байдън обяви нова инициатива „Test to Treat“, която позволява на американците с положителен тест за COVID-19 в аптека да получат безплатни антивирусни хапчета „на място”. /https://spisanie8.bg/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*