Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Умения, които трябва да възпитавате при вашите деца и които ще се ценят в бъдеще

Всички ние искае да възпитаме така децата си, че да бъда успешни в едно бъдещо общество.

Искаме не само да притежават основни човешки качества, но и да са конкурентно способни на бързо изменящия се социум.

Това, в което ние сме възпитавани, въобще не работи сега.

И в това е трудността.

Ето в какво трябва да се постараем:

Последователност на действието, а не скачане от тема на тема

Това е колкото лесно, толкова и трудно за изпълнение. Когато работим със съвременните средства – компютър и телефон, непрекъснато нашия работен процес се  накъсва от изкачащи прозорци, позвънявания  и др. които ни отклоняват от основната дейност.

Научете децата да завършват всичко започнато ,без да се  разсейват и след това да преминат на друга тема.

Дигитална грамотност

Дигиталната грамотност обхваща уменията за учене, работа и навигиране в ежедневието в нашия дигитален свят. Тези умения включват способността да използвате устройства, софтуер и приложения безопасно и с увереност. Хората със силни умения за дигитална грамотност могат лесно да общуват и да си сътрудничат с помощта на дигитални инструменти и те са в крак с новите технологии и разбират как те могат да повлияят на работата и бизнеса им.

Грамотност за данни

За повечето компании данните вече са един от най-важните и ценни бизнес активи, което означава, че организациите ще искат да наемат хора, които могат да събират данни и да ги използват ефективно. В средния бизнес контекст грамотността за данни означава възможност за достъп до подходящи данни и уверена работа с тях. С грамотността на данните вие също ще можете да поставите под съмнение целостта и валидността на всички данни, с които работите, вместо просто да следвате сляпо информацията, която ви е дадена.

Критично мислене

В тази ера на фалшиви новини, балони в социалните медии и претоварване с информация, критичното мислене е в горната част на списъка с най-важните умения, които трябва да се култивират за успех. Да мислиш критично означава да анализираш проблеми и ситуации въз основа на доказателства, а не на слухове, лични мнения или пристрастия. Когато практикувате критично мислене, можете да поставите под въпрос валидността на доказателствата и да разберете кое е вярно и кое не в различни ситуации.

Д-р МАРИО Имунокидс – природен имуномодулатор за деца

Емоционална интелигентност

Емоционалната интелигентност е способността да изразяваме и контролираме емоциите си. Емоционално интелигентният човек е наясно как неговите емоции влияят на собственото му поведение и на другите около него и може да управлява тези емоции по съответния начин. Вярвам, че емпатията – способността да виждаш света от гледната точка на някой друг – е ключов компонент на емоционалната интелигентност.

Творчество

Чудили ли сте се някога какво всъщност е креативността? Един от начините да го дефинираме е „актът на превръщане на въображаеми идеи в реалност“. Креативността ще бъде едно от най-желаните умения на бъдещото работно място, особено когато прехвърляме все повече рутинни задачи на машините. Творческото мислене, като измислянето на нови идеи, решаването на проблеми, представянето отвъд статуквото и прилагането на идеи за коригиране на проблеми и подобряване на нещата, ще бъде от решаващо значение в бъдеще.

Сътрудничество

Характерът на сътрудничеството и работата в екип се променя, тъй като екипите се развиват, за да включват хибридни работници, напълно отдалечени работници, изпълнители и други служители, които преминават между проекти и екипи. В това променящо се работно място ще трябва да можете ефективно да си сътрудничите и да общувате с различни колеги.

Гъвкавост

Отворени ли сте за промяна? На работното място на бъдещето промяната ще бъде още по-движещ фактор, отколкото днес. Ще трябва непрекъснато да се борим с новите технологии, нарастващата автоматизация, бързо развиващото се темпо на работа и огромните прекъсвания на бизнеса. Всички ние трябва да развием умствена устойчивост, за да процъфтяваме във времена на постоянни промени. Адаптивността – способността да се приспособяваш към нови условия – е ключова за развитието на гъвкавост. Адаптивните хора са отворени, любопитни и желаят да учат нови неща, защото се фокусират върху възможностите, а не върху пречките.

Лидерски умения

Доброто лидерство означава да извлечете най-доброто от другите хора и да се уверите, че те могат да процъфтяват. И ако смятате, че лидерските умения са необходими само на тези, които са на върха на стълбата, помислете отново. Фактори като разпределени екипи, нарастващо разнообразие, и по-гъвкави организационни структури означават, че лидерските умения ще бъдат важни за всеки човек в компанията – независимо дали ръководи проект, екип или цял отдел.

Управление на времето

Независимо дали работите от вкъщи, на пълен работен ден в офис, управлявате собствен бизнес или работите за организация, способността да управлявате времето си ефективно е от съществено значение за ефективността на работното ви място. Не забравяйте, че управлението на времето означава да работите по-интелигентно, а не по-усърдно. Поставянето на допълнителни часове не е необходимо за хора, които са страхотни в управлението на времето си. Те знаят кога са най-продуктивни и използват това време разумно, като запазват по-малко продуктивните си часове за други задачи.

Култивирането на ефективни умения за управление на времето също е важно за вашето психично здраве. Когато можете да управлявате времето си ефективно, създавате по-добър баланс между работа и личен живот, за да сте сигурни, че имате място в живота си за нещата, които са най-важни за вас.

Любопитство и непрекъснато учене

Ако трябваше да избера само едно умение, което смятам, че всеки трябва да култивира, би било любопитство. Независимо от вашата възраст или индустрия, възприемането на мислене за непрекъснато учене е от решаващо значение за просперитета на утрешното работно място. Любопитството и непрекъснатото учене ще ви помогнат да останете гъвкави и да прегърнете промяната, както и да поддържате уменията си, за да можете да сте в крак с основните промени, които се случват днес. Искате да останете подходящи за работодателите и да си дадете най-добрия шанс да изградите успешен, пълноценен живот? Възприемете мислене за растеж и разпалете желанието си да учите.

Инакрая основни качества ,които са валидни за всички времена и за всички народи.

А те са: Упоритост, Усилие  с  правилен фокус, Точност, Подреденсот и Организираност….и никога да не се отказваме….

forbesbulgaria.com

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*