Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Сладък корен срещу вируси

 

Знаете ли, че растението сладък корен е в пъти по-сладко от захарта, но има и лек вкус на анасон? Познато е още под названията „ликърис“, „сладник“ и „женско биле“. Билката е притежава много полезни компоненти, но трябва да се внимава с приема ѝ, защото може да доведе до неблагоприятни ефекти върху организма.

Сладък корен е билка, която се включва в изключително сполучливия противовирусен продукт на      Dr.Mario     Интуитива…

Сладък корен съдържа глициризин, който придава сладостта му и помага както за полезните, така и за негативните свойства. В състава се откриват флавоноидите глабридин и ликоритигенин. Билката има кумарини и формононектин. Разполага и с глизофлавон, захароза и глюкоза. Съдържа горчиви вещества и танини. Богата е на етерично масло и витамин С.
Растението обича влажните почви. Вирее в Южна и Източна Европа, среща се в Китай и Индия. В България може да бъде забелязано по поречието на река Дунав.
Сладък корен е част от семейство Бобови. Той е многогодишен полухраст. Коренището му е късо и дебело. Има сладък вкус и се използват за лечебни цели. Стъблото е разклонено и достига височина до около метър. На цвят е червеникаво. Листа може да се срещнат с форма на яйце или елипса и са разположени спирално. Цветове се намират по върховите клонки, събрани са в гроздове и са светловиолетови. Цъфти през летния период.
Запарка на една чаена лъжица от билката помага за правилното храносмилане. Използва се за стомашни язви и гастрит. Прилага се и като слабително средство. Продължителният прием на билката помага при намаляване на „лошия“ холестерол в организма.
Оказва благоприятно въздействие при белодробни и дихателни проблеми. Има отхрачващо действие и се прилага при лечение на бронхит, ларингит и астма. Използва за облекчаване на кашлицата и при пресипнал глас.

В Китай има десетки поручвания, които доказват ефективността на билката срещу   covid-19.
Масло от билката помага при лечение на афти, прилага се при понижаване на болката и заздравяването на рани. При жените сладък корен се използва за облекчаване на менструални болки и за регулиране на нередовния цикъл.
Не се препоръчва консумацията на напитка от билката ежедневно. Продължителният ѝ прием може да доведе до увеличаване на артериалното налягане. Възможно е да предизвика задържане на течности в организма и по този начин да се получат отоци. Не е подходяща за бременни и при кърмене.

Сладък корен е билка, която се включва в изключително сполучливия противовирусен продукт на      Dr.Mario     Интуитива…

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*