Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Рекорд: 673 обаждания е направил пациент за да получи час при личен лекар на Острова!

Жена от Манчестър пък се оплака, че за да организира получаването на лекарства за раково болния си съпруг е провела 390 телефонни разговора с поликлиниката, където се намира личния и лекар!

Рекорд: 673 обаждания е направил пациент за да получи час при личен лекар на Острова!

673 обаждания за записване на час при личен лекар и отговорът на последното бил: „ Моля обадете се утре“. За сериозен проблем алармира днес лондонския Метро при записване на личен лекар във Великобритания.

Медията констатира, че вече не само се чака на опашка пред кабинета на Джи Пи-то или пък за преглед при специалист ами и за да говориш с рецепционист в поликлиника, който да насрочи дата и час за преглед.

Британското министерство на здравеопазването потвърди, че огромните опашки за преглед при личен лекар, изчакването и невъзможността да бъде осъществен такъв е довел до над 175 000 тежки диагнози на неприети пациенти от личните лекари.

Едва 56% от живеещите на Острова, които желаят да уговорят среща с личния си лекар успяват реално да го посетят. За сравнение преди пандемията те са били над 80%, тези данни изнесе проф. Мартин Маршал от Кралския колеж на общопрактикуващите лекари.

Проучване на Imperial College London пък установи, че пациентите получили само лекарски съвет по телефона имат 14% по-голяма вероятност да попаднат в болница заради липса на адекватно лечение.

Здравният министър Саджид Джавид призова общопрактикуващите лекари да намалят телефонните консултации и да започнат да примат пациенти в кабинетите си, защото пиковете на пандемията са отминали, а населението на Острова в голямата си част е напълно ваксинирано. НОВИНИ ЛОНДОН

Книга “Кодът на Детския имунитет” -за най-честите болести при детето и тяхното решение…

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*