Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Предлагат почти пълно затваряне на София

Това заяви шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев пред Нова нюз

“Ще предложим да се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия също ще бъдат забранени”. Това каза шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев след срещата за мерките в столицата между здравния министър – проф. Костадин Ангелов, членове на оперативния щаб, кмета на столицата Йорданка Фандъкова и директори на болници.

 

По думите му става дума за обектите в София-град и София-област. Те ще бъдат въведени първоначално за 14 дни. Решението ще бъде взето по-късно днес.

“Големите болници са с над 50 % заетост. При частните положението е почти 50”, съобщи той.

Интуитива на Dr.Mario- ефективна при първи симптоми на вирус.  Промоция-20 %

 

Според него мерките няма да бъдат въведени от днес за утре, но до края на седмицата ще се случи. Д-р Пенчев заяви, че 75 % от леглата в София са заети. А с 20 легла се увеличават леглата в “Пирогов”.

„Св. Анна” е отделила 50% от всичките си легла за болни с COVID-19. Тази сутрин бяха заети 102% от леглата. В болницата има 270 пациенти с COVID-19, 25 са в реанимация. 30% от детското отделение е заето от деца с коронавирус. Фактът, че всеки ден има такива включително и с майките им, е притеснителен. Притеснително е и че нарастването на случаите с COVID-19 запълва голяма част от капацитета на болниците”, заяви директорът на Университетската болница „Св. Анна” Славчо Близнаков.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*