Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Педиатър: Наблюдавам три патологични тенденци при новите бебета. Има решение

Педиатър съм с 30 годишен стаж, но се впечатлявам от проявите на „новите бебета“.

На  първо място коликите при тях са по-изразени. Нещо повече – започват рано – още след първата седмица и продължават по-дълго време – към третия месец.

Няма разлика при половете. Като причина можем да изтъкнем неправилното кърмене – до поискване. Майките трябва да разберат, че гърдата не е биберон. Тя не трябва да се поднася на бебето, за да се успокои и да спре да плаче.  Те са длъжни да съблюдават 3 часов режим на хранене, за да може бебето да получи оптималната доза кърма.

Коликите се дължат и на все по-често срещания рефлукс при малките бебета. Той представлялва връщане на храна от стомаха към хранопровода.

Но най-важното – появата на чревния дискомфорт е свързан с дисбактериозата в червата. Преобладават бебета, които се раждат чрез секцио и съответно те нямат превилегията да получат от майката така нужните добри бактерии:Бифидус и Лактобацили.

Втората тенденция, която наблюдавам при кърмачетата е наличието на запек. Те се изхождат трудно, на големи интервали от време.

Запекът си го обясняваме с хаотичното хранене, неправилното и не навреме захранване и ограниченото подаване на вода и плодове сокове и пюрета. Запекът може много лесно да го регулираме с иновативния пробиотик – Пробиен бебе.

И на трето място все по-често преглеждам болни бебета. А не трябва да бъде така. През първите месеци детето получава от майката антитела, които го протектират.  През следващите месеци ние, като родители трябва да пазим бебето от контакти с болни деца и възрастни.

Тенденцията на честото боледуване е свързано и с нарушения микробиом на бебето. Много изследвания потвърждават участието на добрите бактерии във формирането на имунната защита на бебето.

И така, за тези три проблема имаме отличен препарат, който е произведен от реномирана фирма – Фортекс.

Казва се Пробиен бебе. Ако детето го приема още от началото   и продължително време, имаме шанса да  не  се  стигне  до  тези  три проблема  при  бебетата.

Какво съдържа Пробиен бебе? Най-необходимите щамове:

Лактобацилус Ацидофилус (Lactobacillus acidophilus)

Бифидобактериум Лонгум (Bifidobacterium longum)

Лактобацилус Ройтери (Lactobacillus reuteri).

Лактобацилус Ацидофилус (Lactobacillus acidophilus)-вид полезна бактерия, която подпомага смилането на белтъчините, притежава противогъбично действие. При нарушавне на флората на дебелото черво( при новородени, тя не е балансирана), се получават образуване на газови мехури, подуване на корема, газове интоксикации, запек, което води до развитието на Кандида.

Приемането на Ацидофилус, помага на организма да се справи, чрез възстановяване на баланса на чревната микрофлора. И не на последно място играе важна роля за разграждането на лактозата

Бифидобактериум Лонгум (Bifidobacterium longum) – това е бактерия, която обитава дебелото черво. Бактерията намалява честотата на стомашно-чревни нарушения (диария, гадене, запек и тн.) и помага за храносмилателната функция и комфорт.  Бифидобактерията го защитава от нахлуващи болестотворни бактерии и дрожди, а също така произвежда витамини B, хранейки се с токсини, помагайки на организма за детоксикация и подобряване на работата на жлъчния мехур. Бифидобактериум лонгум са преобладаващите полезни бактерии в червата на бебетата.

Лактобацилус Ройтери (Lactobacillus reuteri)– Той обикновено се среща в лигавицата на червата при новородените от първите часове на техния живот. Неизменна част е от важната имунна подкрепа, предавана от майката на детето. Защитава ефективно срещу появата на възпаления в червата. Не случайно се оказа един от най-безопасните пробиотични щамове, използвани в областта на педиатрията днес, където не само се прилага заради големите си ползи като пробиотик, но и в случаите на колики, вследствие образуването на газове, които често засягат новородените, особено тези, хранени с изкуствено мляко.

Пробиен бебе с неговия балансиран и полезен състав е гаранция за правилен растеж и развитие на здраво бебе.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*