Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Панелът на FDA одобри ваксината на Johnson & Johnson

Консултативен комитет по храните и лекарствата одобри коронавирусната ваксина на Джонсън и Джонсън в САЩ, като членовете на групата я определиха като решаваща трета възможност за ваксиниране на милиони американци.

Очаква се Американската агенцията за контрол на храните и лекарствата-FDA бързо да се съобрази с препоръките на експертите и да направи препарата на “Джонсън и Джонсън” третата ваксина, разрешена за употреба в САЩ след тези на Pfizer и Moderna. Милиони дози от ваксината, която не се нуждае от специализирано хладилно съхранение, могат да бъдат на разположение в цялата страна през следващата седмица. Johnson & Johnson планира да достави 20 милиона дози до края на март.

Ваксината на е показала 66% ефективност в предотвратяването на COVID-19 срещу множество варианти в глобално изпитване, включващо близо 44 000 души, уточниха от компанията миналия месец. Тя предпазва и от най-тежките последици на коронавируса след една инжекция и може да бъде съхранявана до 3 месеца при температура в хладилник. Това я прави по-лесна за използване от предишните ваксини, които трябва да бъдат замразени.

„Нуждаем се от ваксини, които са ефективни и се понасят добре. И което е важно, такива, които са лесни за разполагане “, каза Грегъри Полша, директор на изследователската група на клиниката Mayo, който говори на срещата като част от презентацията на J&J.

Панелът на FDA, известен като Консултативен комитет по ваксините и свързаните с тях биологични продукти, гласува 22-0 за разрешаване на ваксината.

От днес стартира Вип зоната на Д-р Марио Янакиев. Заповядайте.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*