Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Официално: Обявиха въвеждането на сертификати за антитела от тази дата!

Изискването е лабораторното изследване да бъде извършено и ако стойностите надвишават определените експертите нива, човекът ще може да получи сертификат, който ще е валиден 90 дни

 

 

Въвеждаме сертификати за антитела. Те ще бъдат въведени от четвъртък. Това заяви на извънреден брифинг здравният министър Стойчо Кацаров.

Интуитива – припърви симптоми на вирус или контакт с болен.

Изискването е лабораторното изследване да бъде извършено и ако стойностите надвишават определените експертите нива човекът ще може да получи сертификат, който ще е валиден 90 дни”, добави той.

Интуитива – припърви симптоми на вирус или контакт с болен.

В брифинга се включи и проф. Радка Аргирова:

“Целта на този сертификат е да бъде притежание на хора, които са сравнително добре предпазени и протектирани от следващата зараза. Не става въпрос просто за боледували”, уточни тя.

Този сертификат ще се отнася за хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, накрак както се казва. За хора, които са си купили от аптеката антигенен тест, самоизолирали са се и не са отишли в болница”, каза Аргирова.

По думите й така косвено ще се получи информация колко хора наистина са се срещнали вече с вируса.

“Ще се гледат специално IgG антитела. Те съществуват и във ваксините и във вируса. Цифрата, която ще бъде режещата, ще бъде 150 на BAU на ml. Това е единица, с която пропорционално се съобразяват абсолютно всички тестове”, уточни тя.

В брифинга се включи и проф. Ива Христова:

“Богат набор от методи може да се използва, нямаме фиксирани конкретни тестове. Изискването е да е с “Т” марка, да имат висока чувствителност и специфичност и да бъдат сертифицирани. Изследването се признава само за IgG антитела, защото те са най-дълго живеещите антитела”, каза тя.

“На практика това изискване за 150 единици BAU се получава, защото искаме да има 10 пъти над нормата антитела”, обясни тя.

По думите й така ще се дава зелен сертификат на определен контингент преболедували, че те наистина няма да заразяват.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*