Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Обсъждат въвеждане на по-строги противоепидемични мерки

Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов

„Обсъжда се въвеждане на по-строги противоепидемични мерки”. Това заяви пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов. В момента в Министерството на здравеопазването се провежда среща, в която участват епидемиолози, имунолози и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

 

По думите на Златанов на срещата ще бъдат предложени по-строги мерки заради повишаване на броя на хоспитализираните и заразените хора. „Вероятно мерките ще бъдат наложени следващата седмица, като в областите с най-малко болни ще бъдат налагани най-късно. Все още няма области, попадащи в „червена зона” по ниво на заболеваемост. Ще се придържаме към указанията в Националния план за справяне с пандемията от COVID-19”, посочи още Златанов.

 

Коронавирус при децата

 

„Близо 1800 са хоспитализираните, а нуждаещите се от интензивни грижи са 160 души”, допълни той. По думите на Златанов за справяне със ситуацията не може да се разчита на ниското ниво на имунизираните – 20 на сто. Преболедувалите у нас пък са 40%.

 

Сега е моментът да започнете ИмуноПрофилактика.

 

„Основната възрастова група на заразените сега е 20-39 години, но има и такива под 18-годишна възраст с проявена симптоматика, което е леко притеснително”, допълни Златанов. По думите му лечебните заведения трябва да поддържат в готовност детските си отделения./ https://nova.bg/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*