Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Ню Йорк обявява извънредно положение заради детски паралич

Очаквайте утре в 19 часа  Видео на живо с д-р Марио Янакиев на тема – подготовка на малките деца и учениците срещу есенно-зимните вируси  в – https://sanitas.bg/grupi/peditriya/

 

Губернаторът на Ню Йорк обяви извънредно положение заради полиомиелита, тъй като се появяват доказателства, че вирусът се разпространява в щата. Здравните служители казват, че пробите от отпадъчните води в Ню Йорк и 4 съседни окръга са дали положителен резултат за заболяването, което може да причини парализа. Въпреки че досега е потвърден само един случай, той е първият в страната от близо десетилетие, пише „BBC“.

До голяма степен полиомиелитът беше изкоренен от САЩ чрез ваксинации, които започнаха през 1955 г. През 1979 г. в САЩ казаха, че „свободни“ от детски паралич. Но според служители на Ню Йорк нивата на ваксиниране са твърде ниски в някои части на щата. Извънредната декларация от вчера има за цел да повиши слабите нива на имунизация.

Няма лек за полиомиелит, но може да бъде предотвратен чрез ваксината. Засягайки предимно деца, вирусът обикновено причинява мускулна слабост и парализа, а в най-сериозните случаи трайна инвалидност и смърт. От държавния здравен отдел на Ню Йорк заявиха, че имат за цел да вдигнат нивата на ваксиниране от текущата средна стойност за целия щат от около 79% до над 90%.

Д-р МАРИО Имунокидс – природен имуномодулатор за деца

„Що се отнася до полиомиелита, просто не можем да хвърлим заровете“, коментира комисарят по здравеопазването д-р Мери Басет в изявление. „Ако вие или вашето дете не сте ваксинирани или не сте в крак с ваксинациите, рискът от паралитичното заболяване е реален.“

Тя добави, че „за всеки наблюдаван случай на паралитичен полиомиелит може да има стотици други заразени хора“.

Инактивирана полиомиелитна ваксина се използва както в САЩ, така и в Обединеното кралство като част от рутинната имунизационна програма за деца. В Америка около 93% от малките деца са получили най-малко 3 дози полиомиелит, според данни за имунизацията от CDC.

Властите започнаха да наблюдават отпадъчните води в щата за полиовирус, след като неваксиниран мъж в окръг Рокланд, северно от Ню Йорк, се зарази с вируса през юли – първият регистриран случай от 2013 г. насам – и се парализира. По-късно случаят беше свързан с паралитичен полиомиелит, открит в проба от отпадъчни води, събрана от близкия окръг Насау през август.

Проби от отпадъчни води в окръг Ориндж, окръг Съливан и петте района на Ню Йорк също са дали положителен резултат за паралитичен полиомиелит.

Извънредната заповед, издадена в петък от губернатора Кати Хочул, е третата за щата тази година в допълнение към подобни заповеди, издадени в отговор на пандемията от коронавирус и маймунската шарка. Той дава възможност на спешните медицински работници, акушерките и фармацевтите да се присъединят към мрежата от доставчици, които могат да пуснат ваксината срещу детски паралич.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*