Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Лечение на хрема при децата без капки за нос

Всички ще се съгласите с мен, че един от най-честите симптоми при децата е хремата. Тя се проявява със запушен нос и/или секрети от носа.

 

Хремата или ринитът, както ние лекарите го  наричаме е един от трите най-чести срещани симптоми при децата. Кои са другите два ли? Естествено – температура и кашлица.

 

Нослето на нашите деца е първата прегада пред външните агресори – вируси, бактерии  или климатични промени.  То играе ролята на климатик – прочиства и овлажнява постъпващия въздух в дихателните пътища.

 

Но… за съжаление носните проходи при  децата са тесни, лигавицата е богато кръвоснабдена и реагира бурно при агресия. В началото се запушва нослето. А след това – секрети, които са бистри и в последствие се сгъстяват и стават гнойни. И така – със седмици и месеци.

 

Ние, детските лекари не се притесняваме от ринитите и не предписваме много лекарства за да се справим с тази неприятна диагноза. Използваме – хипертонични разтвори за впръскване и инхалации с физиологичен разтвор.

И стигаме до заглавието – възпалението на нослето много рядко лекуваме с капки за нос. Още повече – капки за очи, които съдържат антибиотик и/или кортикостероид  и масово се изписват от лекари.

 

„Добре“, би казала всяка една майка. „А как все пак да помогнем на нашето дете, което се мъче  и не може да диша през нослето си“…

 

Ето и нашите хомеопатични решения:

  • При за запушен нос – Апис мелифика и Нукс вомика.
  • При бистри секрети – Алиум цепа.
  • При сгъстени – Калиум бихромикум.
  • При гнойни – Хепар сулфур.

Тези препарати се приемат през устата.

 

Чуйте аудиофайла:

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*