Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Летен грип и хомеопатия

     gadene1                    

Ентеровирусите се развиват в тънките черва. При възрастните обаче те могат да поразят сърцето, като причиняват миокардити, да доведат до асептични менингити, които са лечими, и силни болки в междуребрието от невралгии.

В повечето случаи вирусите на летния грип, се проявяват с висока температура, зачервено гърло, втрисания, обриви, гадене, болки в стомаха и разтройство.

Хомеопатичният подход при тези заболявания е много удачен, предвид невъзможността на традиционната медицина да отговори на вирусната атака с подходящи средства на този етап.

Прилаганите средства са групирани в няколко групи поради факта че при повечето пациенти има сходство в някои симптоми и различия в индивидуалния отговор.

Най-често прилаганите симптоматични медикаменти са свързани с преобладаващите оплаквания които са:

 

 1. Повръщане– обикновено е много кратно и не води до облекчение, а се стига до момент на изваждане на стомашни сокове и всичко което е поето с цел оводняване, затова добре е да се дадат следните медикаменти

–                     Ipeca 9CH – при повръщане което не води до облекчение и чист необложен език. Дава се в ритъма на повръщането или след всяко изхождане по 3 до 5 гранули под езика, а за малки деца разтворени във вода

–                     Arsenicum album 9CH – повърнатите материи са парещи  и има силна отпадналост и жажда за малки количества  вода

–                     Phosphorus 9CH – 2-3 пъти на ден по 5 гранули при всички случаи на зловонно повръщане и интоксикация с отпадналост и жажда за студена вода на малки глътки

–                     Sena  5CH – при повръщане с ацетонов дъх

 

Научете  повече  за  летните  вируси  при  децата 

 

 1. Разтройство– обикновено е кашево и не много обилно с кисела миризма или с примеси от хранителни остатъци

–                     Ipeca 9 CH – когато има болки в корема и пеннести, зеленикави изпражнения и обикновено се придружава от гадене и повръщане – дава се отново в ритъма на изхожданията.

–                     Baptista tinctoria 9CH – освен диария има и болки в мускулите и очите при опит за въртене

–                     Colocynthis 9CH – при болки в корема които се облекчават от превиване на две и притискане – обикновено се дават по 5 гранули в ритъма на коликите

 

 1. Температура – в повечето случаи не е много висока – около 37,5 ºC, но при задълбочаващо се обезводняване може да се повиши до 38 -39 ºC.

–                     Bryoniq alba 9CH – температура до 38-39 ºC но с постепенно начало , както при постепенното обезводняване на организма , придружени с мускулни и ставни болки, силна жажда и влошаване на сухата кашлица и главоболието от най- малко движение- дава се 3-4 пъти на ден

–                     Baptista tinctoria – вече беше спомената и е типичен медикамент за лечение на „чревен грип”

–                     Aconitum napelius 9CH – при температура с високи стойности – до 40 ºC, силна жажда и гореща кожа, но без изпотяване

 

 

4 Суха кашлица – обикновено се дължи на оток на лигавиците и интоксикацията на организма, затова много подходящи са два от вече споменатите медикаменти

Аconitum napellis 9CH

Bryonia alba 9CH

 

5. Болки в гърлото– пациентите се оплакват от болка при преглъщане и отваряне на устата, което се дължи на афтозни промени по дъгите и лигавицата на бузите или езика

Pytolaca 9CH– ярко зачервено гърло и увеличени шийни лимфни възли

Borax 9CH– наличие на малки мехурчета по дъгите, които бързо се пукат и стават афти и са много болезнени от допир, кисело и солено.

Mercurius solubilisis 9CH– наличие на малки плитки язвички с неправилна форма и дебел налеп по езика с лош дъх от устата.

Важен момент е да се овладее и обезводняването на организма, което се постига както с поемане на подходящи течности – сокове от ябълки, лимон, нар и чай от лайка, шипка и мента, достатъчно минерална вода до към 2 литра на ден и набавяне на загубите от соли – натрий и калий с препарати съдържащи натриев цитрат и калиеви соли.

 

 1. Здравейте д-р Марио! Вече втори път в изпражненията на детето ми виждам нишки кръв по външната част на акото. На малки твърди топчета/като барабошки/ , напъва се доста, кръвта е светла като , размажа на хартията? Но като бърша няма на ануса кръв? Притеснена съм, и незнам какво да предприема? Тя е на 4г. Момиченце.Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Петя, Няма нещо страшно. При по-твърди изпражнения е нормално да има леко прокървяване.
   Препоръчвам да регулирате изожданията и най-вече – чревния микробио.
   И така ето тази схема може да приема за 1 месец :
   – Бриония 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   -Арника 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   пробиотик Флавия – по 1 прахче на ден.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Нина Стеф.

  Здравейте д-р Марио. Моля да ме посъветвате Aconitum Napelius 9CH по колко гранули, през колко време и с каква продължителност да го давам. Става въпрос за момиченце на 4год. 3мес. Втори ден е с температура до 39,2°C, като рязко се покачва и след приема на парацетамол след 3 часа вече е качила поне до 38, а до петия час е вече 39 и отгоре. Не се изпотява при температурата.
  Живея в чужбина и след като ви намерих случайно, питах в аптеката за гранули при висока температура и ми предложиха Ferrum metallicum 9ch, но като реших да го проверя,се оказа, че изобщо не му е предназначението за треска. Сега се сетих да потърся вие какво препоръчате в случай на висока температура и мисля, че е точно това, което ни трябва.
  Имаме и запушено, нетечащо носле, със секрети заради проблемна и възпалена трета сливица, от което произлиза и кашлица, но това е друг въпрос.
  Благодаря ви предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте, При висока температура – Използвайте препарати от траздиционната медицина – Парацетамол и след 3 часа ако има нужда Ибупрофен в съответната доза.
   Те са по-ефективни от хомеопатията.
   Може да използвате за този вид температура Беладона 15 сн.
   Състоянието трябва да се следи от лекар!
   Може да съставим профилактична схема – пишете тук – https://sanitas.bg/onlajn-konsultatsiya-s-lekar/


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 3. Нина Стеф.

  Здравейте отново,
  Да, аз давам парацетамол на всеки 6 часа, а ибупрофена тук на практика е забранен- казват лекарите, че в повечето случаи е опасен и се изписва само в определени състояния.
  Тук болното дете е нещо нормално и няма проследяване от лекар, тя дори няма личен педиатър, поради недостиг на такива. Ходи се на лекар на практика, ако до три дни не спадне температурата. Аз за момента включих Solacy I Aerius ( Disloratidin).
  За профилактиката съм съгласна и за това гледам от 3 дни вашите продукти, но след като започнах да пиша за лична консултация, си дадох сметка, че едва ли ще мога в текст да обясня състоянието и историята. Не знам ако нямам разговор с вас, след като пратя запитването, каква консултация ще е и колко адаптирано за малката. А за съжаление цената на видео -консултацията не мога да си я позволя.
  С уважение.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*