Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Летен грип и хомеопатия

 

a16fe9b1a494ec555c642dfaae7c7242

Ентеровирусите се развиват в тънките черва. При възрастните обаче те могат да поразят сърцето, като причиняват миокардити, да доведат до асептични менингити, които са лечими, и силни болки в междуребрието от невралгии.

В повечето случаи вирусите на летния грип, се проявяват с висока температура, зачервено гърло, втрисания, обриви, гадене, болки в стомаха и разтройство.

Хомеопатичният подход при тези заболявания е много удачен, предвид невъзможността на традиционната медицина да отговори на вирусната атака с подходящи средства на този етап.

Прилаганите средства са групирани в няколко групи поради факта че при повечето пациенти има сходство в някои симптоми и различия в индивидуалния отговор.

Най-често прилаганите симптоматични медикаменти са свързани с преобладаващите оплаквания които са:

 

 1. Повръщане– обикновено е много кратно и не води до облекчение, а се стига до момент на изваждане на стомашни сокове и всичко което е поето с цел оводняване, затова добре е да се дадат следните медикаменти

–                  Ipeca 9CH – при повръщане което не води до облекчение и чист необложен език. Дава се в ритъма на повръщането или след всяко изхождане по 3 до 5 гранули под езика, а за малки деца разтворени във вода

–                  Arsenicum album 9CH – повърнатите материи са парещи  и има силна отпадналост и жажда за малки количества  вода

–                  Phosphorus 9CH – 2-3 пъти на ден по 5 гранули при всички случаи на зловонно повръщане и интоксикация с отпадналост и жажда за студена вода на малки глътки

–                  Sena  5CH – при повръщане с ацетонов дъх

 

 1. Разтройство– обикновено е кашево и не много обилно с кисела миризма или с примеси от хранителни остатъци

–                  Ipeca 9 CH – когато има болки в корема и пеннести, зеленикави изпражнения и обикновено се придружава от гадене и повръщане – дава се отново в ритъма на изхожданията.

–                  Baptista tinctoria 9CH – освен диария има и болки в мускулите и очите при опит за въртене

–                  Colocynthis 9CH – при болки в корема които се облекчават от превиване на две и притискане – обикновено се дават по 5 гранули в ритъма на коликите

 

 1. Температура – в повечето случаи не е много висока – около 37,5 ºC, но при задълбочаващо се обезводняване може да се повиши до 38 -39 ºC.

–                  Bryoniq alba 9CH – температура до 38-39 ºC но с постепенно начало , както при постепенното обезводняване на организма , придружени с мускулни и ставни болки, силна жажда и влошаване на сухата кашлица и главоболието от най- малко движение- дава се 3-4 пъти на ден

–                  Baptista tinctoria – вече беше спомената и е типичен медикамент за лечение на „чревен грип”

–                  Aconitum napelius 9CH – при температура с високи стойности – до 40 ºC, силна жажда и гореща кожа, но без изпотяване

 

 

4 Суха кашлица – обикновено се дължи на оток на лигавиците и интоксикацията на организма, затова много подходящи са два от вече споменатите медикаменти

Аconitum napellis 9CH

Bryonia alba 9CH

 

5. Болки в гърлото– пациентите се оплакват от болка при преглъщане и отваряне на устата, което се дължи на афтозни промени по дъгите и лигавицата на бузите или езика

Pytolaca 9CH– ярко зачервено гърло и увеличени шийни лимфни възли

Borax 9CH– наличие на малки мехурчета по дъгите, които бързо се пукат и стават афти и са много болезнени от допир, кисело и солено.

Mercurius solubilisis 9CH– наличие на малки плитки язвички с неправилна форма и дебел налеп по езика с лош дъх от устата.

Важен момент е да се овладее и обезводняването на организма, което се постига както с поемане на подходящи течности – сокове от ябълки, лимон, нар и чай от лайка, шипка и мента, достатъчно минерална вода до към 2 литра на ден и набавяне на загубите от соли – натрий и калий с препарати съдържащи натриев цитрат и калиеви соли.

 

 

 

 1. Георги

  Здравейте Д-р Марио,
  Синът ми е на 5г., 16.4 kg. много активен и при изследване на носен секрет му откриха staphylococcus aureus. Има сополи и покашля – сутрин.
  Моля ви, кажете какво мога да му дам, не ми се иска да го лекуваме с антибиотици.
  Бихте ли ми препоръчали и нещо за апетит – доста е слабичък.

  Благодаря!
  Поздрави,
  Георги

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Георги,
   Първо за апетита – за 20 дни тази схема:
   -Ликоподиум 5 сн – сутрин и обед по 5 гран.
   робиотик Д-р Марио – по 1 прахче на ден.
   След това до Нова година тази схема:
   – Сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   -вечер Калкарея фосфорика – 30 сн – по 5 гран.
   сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

   1. Георги

    Здравейте Д-р Марио,
    Благодаря за бързия отговор.
    Имам само един въпрос Аграфис 5 сн, Калкарея фосфорика 30 сн и – сироп ИмуноКидс се дават срещу staphylococcus aureus или за апетит?
    Благодаря предварително!
    Поздрави,
    Георги

    1. Mario Janakiev

     За имунитета и повишаване на съпротивителните сили на детето. Посочените от Вас ефекти са вторични.


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Кристияна

  Здравейте, дъщеря ми е на 3 години и от няколко дена се оплаква от болки в корема, като има кашави изпражнения по два пъти на ден. Може ли да ми препоръчате някакъв пробиотик или хомеопатия? Дали трябва да я огранича от някакви храни? Благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Кристияна, Пепоръчвам Пробиотик д-р Марио- по 1 прахче на ден.
   Диетата – по-сухи храни, препечена филийка хляб, пюре от картофи, моркови, ориз.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*