Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Кои са трите деца около принцеса Даяна и защо тя е облечена така?

 

принцеса даяна уилям хари

 

Вече споделихме с вас, че принц Уилям и принц Хари се събраха отново, за да почетат покойната си майка, принцеса Даяна. 39-годишният херцог на Кеймбридж и 36-годишният херцог на Съсекс разкриха дългоочакваната статуя на принцесата на Уелс в градината на двореца.

Датата е особено значима, тъй като на 1 юли тази година принцеса Даяна, която загина трагично при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., щеше да отбележи 60-ия си рожден ден.

Преди церемонията в градината са засадени над 4000 цветя (сред които и любимите на принцесата незабравки, лалета и бели рози), за да “създадат по-приятна обстановка по време на откриването”, поясняват от Двореца.

Статуята, отдаваща почит на принцесата на Уелс, е създадена от скулптора Ян Ранк-Бродли, който присъства на събитието заедно с градинския дизайнер Пип Морисън. Тя е вторият мемориал на Даяна в Лондон, след като в Хайд парк беше открит 210-метров фонтан през 2004-та.

Даяна е изобразена с три деца. Да, правилно прочетохте – въпреки че на повечето снимки оставаме с впечатлението, че са само две, този кадър улавя произведението от друг ъгъл:

 

Решението да се включат трите детски фигури, които са избрани произволно, за да представят различни етноси и социални класи, е с цел да се изобрази невероятната способност на принцеса Даяна да се сближава бързо с хората и дългогодишното ѝ сътрудничество с благотворителни организации, свързани с деца.

Официалното изявление на кралското семейство гласи:

“Статуята трябва да отразява топлината, елегантността и енергията на принцеса Даяна, принцесата на Уелс, както и нейната работа и въздействието, което оказва върху толкова много хора.

Фигурата на Даяна, принцесата на Уелс, е заобиколена от три деца, които символизират универсалния и щедър обхват на благотворителната дейност на принцесата. Визията ѝ се основава на последния период от живота ѝ, защото по това време тя придобива увереност в ролята си на посланик за хуманитарни каузи, и цели да пресъздаде нейния характер и състрадание. “https://www.edna.bg/

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*