Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Китайски учени: Използваме билки, атакуващи коронавируса

Университетът по традиционна китайска медицина в Тянжин и президентът му акад. Боли Джан отново бяха на първа линия в борбата с COVID-19, след като приложиха билкови лечения срещу предишния коронавирус SARS.

Екстракти от Женско биле и Сърпица облекчават симптомите

Националната комисия по здравеопазване в Пекин включи в лечението отвари

Китайски учени, сред които и откривателят на вируса SARS проф. Джонг Наншан, доказват, че някои билки успешно блокират COVID-19. Подобно на предишните коронавируси SARS-2003 и MERS-2012, сегашният причинител на пандемията също се повлиява успешно от някои лекарства на билкова основа. Това става ясно от изследвания, публикувани в Китайския клиничен изследователски регистър. Още в началото на пандемията проф. Наншан обяви положителната роля на медикаментите, съдържащи хинин, а както е известно на базата на него се произвеждат лекарствата хлороквин и хидроксихлороквин, познати в битката срещу малария. Извлеците от кората на хининовото дърво се използват повече от 200 години при треска.

Друго съединение от билково лекарство, което е избрано за контрол на COVID-19, е диамониевият глициризинат, който се получава чрез екстракт от корени от Женско биле. Растението е познато още като Сладник или Сладък корен. Диамониевият глициризинат е с противовъзпалително действие и се използва отдавна срещу Хепатит Б, а отварата от Женско биле е позната като ефективно средство при кашлица и настинка, както и при нарушено храносмилане.

Професор Хонг Динг от университета в Ухан предложи преди няколко седмици терапия на COVID-19 с диамониев глициризинат и витамин С. Изследването е проведено при група пациенти от 18 до 75 години с потвърден коронавирус и симптоми висока температура и проблеми с дишането.

 Акад. Боли Джан

Акад. Боли Джан

На базата на негови проучвания и на разработки на акад. Боли Джан – президент на Университета по традиционна китайска медицина в Тянзин и водещ експерт по овладяването на COVID-19, Националната комисия по здравеопазване в Китай включи в диагностиката и лечението на коронавируса няколко патентовани билкови лекарства. Става дума за билковите капсули като Radix isatidis, които са били използвани по време на епидемията от SARS-CoV през 2003 г. Radix isatidis е екстракт от корените и стъблото на познатата у нас Багрилна сърпица. Тинктурата є е с доказано антибактериално, противовирусно и противовъзпалително действие и се прилага при грип, морбили, енцефалит, хепатит и др.

Любопитна подробност е, че акад. Боли Джан е бил на първа линия и в овладяването на вируса SARS преди 17 години, а в сегашното огнище на заразата с COVID-19 в Ухан отново е приложил множество билкови лекарства срещу треска, силна кашлица, загуба на апетит, гадене, повръщане, диария, задух и умора./ https://trud.bg/

Интуитива на Dr.Mario – приемете при първи симптоми на вирусна инфекция, простуда и при контакт с болни.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*