Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Как да си върнем обонянието след COVID-19

Интуитива на Dr.Mario – При първи симптоми на вирус или при контакт с болен. След това се възстановете с ИмуноКидс за деца и ИмуноБуст за възрастни.

Около 70% от пациентите с коронавирус се оплакват от загуба на обоняние

Около 70 % от пациентите с коронавирус се оплакват от загуба на обоняние, което се смята за един от ключовите симптоми на заболяването. След възстановяването голяма част от тях си възвръщат обонянието, но всеки пети продължава да има проблеми с това в продължение на още един или два месеца. Учените се опитват да открият лекарство, както и да разработват специални методки за „обучение на обонянието“.

 

Оказва се, че загубата на вкус и обоняние не са никак безобидни. При вирусните инфекции това не е рядкост и освен SARS CoV-2 до такива нарушения може да доведат и други коронавируси, риновирусите, грипните вируси и вирусът на Епщайн – Бар. Това е причината учените да обърнат поглед преди всичко към препаратите, особено към онези, които са доказали своята ефективност при лечението на постинфекциозна обонятелна дисфункция.

Обширно изследване на европейски учени в три университетски клиники в Белкия показа, че при загубата на обоняние вследствие COVID-19 най-ефикасен е натриевият цитрат и тренировките за носа. Назалните спрейове, пероралните стероиди или овлажняването на носа не помагат при тези случаи. За да бъде възстановен усетът за миризми, медиците препоръчват тренировка на системата за обоняние, което на практика означава пациентът да се научи отново да различава аромати.

                      ИмуноБуст – най-добрият  Природен Продукт  за възстановяване.

Единият от методите се базира на способността на мозъка да компенсира уврежданията на обонятелния епител и обонятелния тракт. На пациенти с пълна или частична загуба на обоняние заради коронавирусна инфекция в продължение на няколко месеца им е давано по два пъти на ден да вдишват поне по четири аромата по 15 секунди за всеки. Задачата била те да се опитат да ги запомнят.

Учебният комплект включва еднокомпонентни аромати: анасон, роза, карамфил, лимон, лавандула, мед, ягода, мащерка, евкалипт и шоколад, както и смеси с една доминираща нотка. Упражненията задействат възстановяването на обонятелните пътища, образувани от невронните вериги. Методът се оказа най-ефективен при по-възрастнаи хора и при пациенти с тежки нарушения на обонянието.

Две хомеопатични препарата също бързо възвръщат мирис и обоняние – Нукс вомика и Апис мелифика.

Ако сте преболедували коронавирус и все още трудно се възстановявате – пишете тук за да ви съставим схеми с природни средства.

Сродни статии:

Коронавирус – какво знаем за заразата при децата.

Коронавирус България – обновява се непрекъснато.

 1. Здравейте,вече трети месец след леко преболедуване на Ковид-19 нямам обоняние,усещам само лук и чесън,смляно кафе(слабо) трябва да доближа до носа за да има ефект.Вземам Апис мелифика 15 от месец някъде .С какво мога да допълня стимулирането на обонянието?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Юлия, Добавете и Нукс вомика 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   Добре ще се отрази на възстановяването Ви и ИмуноБуст.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Росица

  Здравейте, прекарах Ковид през септември и все още не мога да си възвърна вкус и обоняние, особено обонянието – усещам само много силни и и остри миризми. Бих се радвала да ми съставите схема с подходящи природни средства.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Росица ,
   Започнете Апис мелифика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   Нукс вомика 9 сн – 2 пъти по 5 гран. и ИмуноБуст.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*