Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Как да върнем нормалния режим за сън на децата след лятната почивка

Дългите и топли дни на лятото позволяваха и на нас, и на децата, да стоим до късно навън. С новата учебна година и със старта на работните задължения цялото семейство трябва да премине отново в нормален режим на заспиване.

За възрастните това би означавало между 22 и 23 часа, а за децата, включително и тийнейджърите, между 21 и 22 часа.

Как обаче този преход да стане плавно, за да се адаптираме всички по-добре към новия режим?

Ето няколко съвета:

Постепенно измествайте часа за лягане

д

Ако през лятото децата са си лягали чак към 23 вечерта, започнете да ги подканяте да се оправят за сън с половин час по-рано, т.е. към 22:30. След седмица изтеглете с още половин час по-рано времето за лягане и така, докато не започне детето да си ляга в 21 часа.

Скъсяването на дните ще ви помогне много в тази задача, но все пак следвайте неотклонно часовника и времето за сън, за да изградите новия режим по-лесно.

NeuroBoost – в подкрепа на нервната система

Измислете нов ритуал за сън

През лятото децата заспиват много по-лесно, изморени от целодневните игри навън. През по-хладните месеци не можем да поддържаме същото ниво на активност и понякога сънят не идва никак лесно.

Затова въведете нов ритуал за сън. Чаша топло мляко, приказка и нещо ново за гушкане ще превърнат заспиването в чакан момент от всяко дете.

Топлото мляко действа отпускащо, а приказките помагат на децата да успокоят ума си и да се понесат по-лесно на крилете на съня.

Неслучайно Olympus записаха поредица български народни приказки, за да добавят към чашата топло мляко и хубава история, която детето може да слуша вечер за заспиване.

Аудиоприказките, също както четенето на приказки от мама и татко, помагат за развитието на речника, обогатяват въображение и в същото време не са стимулиращи сетивата както гледането на екран.

Заспивай бързо, за да дойде утре, когато…

За разлика от възрастните, които трудно заспиват преди интересен ден, децата са истински рекордьори по бързо заспиване, ако на следващия ден ги очаква нещо интересно.

Начертайте заедно план за следващия ден – разходка, батут, среща с приятелчета и кажете магическите думи “Заспивай бързо, за да дойде утре”. Уверяваме ви, че още на средата на топлата приказка за лека нощ детето ще е заспало и засънувало./https://ohnamama.bg/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*