Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Какви са предимствата на ваксината на Johnson & Johnson?

Как функционира ваксината на Johnson & Johnson и какви са предимствата ѝ? В САЩ вече ваксинират с нея. А днес препаратът беше одобрен и за употреба в Европа.

default

 

Как функционира ваксината на Johnson & Johnson?

Препаратът на Johnson & Johnson е вид векторна ваксина. Какво означава това? С помощта на вирус-носител (вектор), който е безвреден за човека, в клетките на организма се внася генетичен материал от коронавирус, който там впоследствие се размножава. Имунната система реагира и образува антитела. Ваксината на Johnson & Johnson функционира на същия принцип, както и препаратът на AstraZeneca. Единствената разлика между тях е, че производителите използват различни вирус-носители.

                                      Интуитива – ефективна още при първи симптоми на вирус.

 

 

При модерния тип mРНК-ваксини, каквито са BioNTech/Pfizer и Moderna, не се инжектира вирус, а директно част от генетичния материал на коронавируса. Тази генетична информация функционира като план за възпроизводството на коронавируси. В резултат на това се стига до имунна реакция, при която се образуват антитела.

Какви са предимствата на новата ваксина?

Едно от големите предимства на препарата на Johnson & Johnson е, че е достатъчна само една доза. При всички останали ваксини, допуснати до този момент в Германия, са нужни две дози. 

Прочетете повече тук.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*