Имунитетът и захарта

Имунитетът и захарта

immune-system-sweet

Когато детето тръгне на ясла или детска градина, сякаш няма край на течащия нос, кашлицата, температурата. Знаем, че пресните плодове и зеленчуци, особено лимоните, са супер ефикасни за засилване на имунната система. Сигурно давате и витамини на детето и пак продължава да боледува веднъж на една или няколко седмици. Може би е време да се замислите и за още една зависимост.

Много се шуми около храненето на възрастните и че рафинираните храни като захар, бяло брашно, както и всякакви пакетирани храни не са сред най-здравословните. Голяма част от хората обаче продължават да не осмислят това важно послание, само защото всички се хранят по този начин, а като изядеш една вафла например, не се разболяваш, но като се развали времето, често настиваш. Това, че не виждаме моментална реакцията след хапване на (най-общо казано) вредна храна, не означава, че тя няма отношение към нашето здравословно състояние.

Изключително важно е родителите да осъзнаят влиянието на храненето върху здравето на детето и неговия тонус. Трудно е да откажем на детето си, когато се тръшка за шоколад, дъвка, бонбони или нещо друго сладко, но не му правим услуга, ако го „наградим” с подобно лакомство. Важно е да се изградят правилни хранителни навици на детето още докато е малко.

Оказва се, че захарта потиска имунната система. Едно изследване показва, че след консумация на захар белите кръвни телца намалявали с 50% в рамките на по-малко от 5 часа! Белите кръвни телца защитават организма от нахлуващи заболявания. Този факт сам по себе си е достатъчен да се замислим сериозно и да спрем да даваме каквато и да е захар на децата си. Ако това ви се струва твърде голяма стъпка, за да се направи на един дъх, вземете мерки, когато се появи зараза в яслата, детската градина или училище. Тогава е добре веднага да спрете захарта на детето и да започнете да я замествате изключително с богата на антиоксиданти храна. Ако детето има нужда от нещо сладко, дайте му мед или сладкиш подсладен с мед или меласа./purvite7.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

Facebook
Уникалният сироп DrMario ImmunoBoost

https://rezerv-e.com/mario-21

Posted by Rezerv-E on 10 юли 2015 г.