Защо да раждаме деца, на които може да сме баби?

Защо да раждаме деца, на които може да сме баби?

00058523

 

Стереотипът „Защо ще раждаш деца, на които можеш да бъдеш баба?“ вече е отживелица.

Допреди няма и половин век 35 години се смяташе за твърде напреднала възраст за раждане. Жените ги наричаха „стари родилки“, гинеколозите цъкаха с езици и тъжно питаха „Е защо толкова късно?“. Защото уж и здравето на родилката вече било разклатено, а и майката щяла да излезе в пенсия, преди детето ѝ да завърши училище.

В днешно време 34 години изобщо не е неприемлива възраст за раждане. Много жени раждат и по-възрастни, като сред тях има много известни личности – Ева Лонгория е родила на 43, а актрисата Бриджит Нилсен на 54 години. Междувременно учените откриват все нови и нови предимства на късното раждане. Ще ви представим по-интересните от тях.

 

1. Късното раждане удължава живота

През 2016 г. в САЩ се провело проучване с 28 хиляди участнички. Оказало се, че сред жените, родили първото си дете след 25-тата си годишнина, имало с 11 % повече дами, доживявали до 90 години, отколкото сред онези, които станали майки по-рано. През 2014 г. било проведено подобно проучване, което показало, че сред жените, станали майки на възраст над 33 години, има с 50 % повече дами, доживели до 95, отколкото сред жените, родили на възраст под 29 години. Учените обаче уточняват, че е възможно тези дами просто да са се отличавали с крепко здраве и дълголетието им да не е свързано с ражданията.

 

imunob

 

Д-р Марио Имунобуст – за  възстановяване на имунната система, на нервите…За сила  и  детоксикация… За възвръщане на свежестта  и жизнеността  ни…

 

 

 

2. Децата на възрастните родилки са по-високи и умни

Това показва проучване, резултатите от което били публикувани през 2016 г. Учените анализирали данните на 1.5 млн. от жителите на Швеция и установили, че децата на „закъснелите“ родилки са били по-здрави физически, имали са по-добър успех в училище и дори средният им ръст бил по-голям от този на връстниците им, родени от млади майки.

3. Възрастните родилки имат повече енергия

Друго проучване засягало дамите, станали майки на над 50 години с помощта на донорски яйцеклетки. Показателите на физическото им здраве се оказали по-високи от тези на връстничките им – на нивото на 40-годишните майки. Да смъкнеш десетина годинки от плещите си си е хубаво, нали?

4. Да се ражда късно е модерно Е, или просто късното раждане става все по-популярно. Общите световни тенденции са жените да раждат по-късно. В Швеция например около 25 % от жените раждат за пръв път на възраст над 35 години. Това явление се свързва с факта, че днешните жени предпочитат първо да направят кариера и да изградят личната си материална независимост – и после чак да правят деца.

5. Децата на възрастните родилки са по-добре възпитани

Това показват официалните данни. Зрелите жени имат повече опит и знаят по-добре какво да правят с децата си, по-рядко прибягват до насилие – както физическо, така и словесно. Тоест децата им израстват без шамари и викове. Когато потомците навлизат в пубертета обаче, понякога и помъдрелите възрастни майки стигат до обичайните скандали. Но според датските учени късните деца като цяло имат по-малко поведенчески, емоционални и социални проблеми. Това е свързано и с факта, че на напреднала възраст бременността по-често е желана и дори планирана. /woman.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

Facebook
Уникалният сироп DrMario ImmunoBoost

https://rezerv-e.com/mario-21

Posted by Rezerv-E on 10 юли 2015 г.