Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Запек при бебета и малки деца – често срещан проблем

Първо  сменете  млякото – ако сте на сухо –нан комфортис  е  най-добрият  избор.

 

 

 

 

За  съжаление  зачестяват  случаите  на  бебета  и  малки  деца  със  запек.  За  това  допринася  „новият  начин  на  захранване” , лишаването  на  бебето  от  адекватни  количаства  вода  и  разбира  се  стресираните  родители ,които се  грижат  за  бебето.

Обикновено  след  първото  трудно  изхождане , детето  оформя  порочен  кръг  и  го  е  вече  страх  от  следващото , защото  го  свързва  с  болка  и  дискомфорт.

Какво  да  направите ?

Захранвайте  децата  правилно – https://www.d-rmario.com/?page_id=102

При  първи  тенденции  към  запек  , осигурете  адекватно  мляко.

Може  да  използвате  хомеопатични  препарати – https://www.d-rmario.com/?p=1047

Лаксатиите  от  традиционната  медицина  имат  само  временен  ефект. Те  задълбочават  проблема.

И  спрете  да  оказвате  психологически  натиск  върху  детето – оставете  нещата  да  се  случат  естествено.

 

  1. Здравейте, имам син на 4 месеца и половина. Роден с ниско тегло 2,400гр.Първи месец беше на смесено храмеме, като дохранвах с Ам Нан Комфорт. Според педиатъра това мляко не е било подходвщо и ни лаза да вземем Лактан Био. Около месец беше на Лактана, като не е имал проблем с изхожданията, но плачеше почти през целия ден заради газове и болки в корема. Посетихме гастроентеролог който категорично заяви че детето е с АБКМ и ни изписа хидролизирано мляко. Детето е с рефлукс и от хидролизата се засили, не искаше да се храни заради горчивия вкус на млякото и едвам достигахме по 500 мл общо количество за ден. Пак имаше газове, но не бяха болезнени. Съответно бебето спря да наддава, но пък беше спокоен, въпреки че по цял ден се борехме да хапне поне малко от млякото. Откакто направи 4м, рефлукса още повече се засили и заради бързото поставяне на диагнозата АбКМ и без направени изследвания и засиления рефлукс, педиатъра предложи да даваме Аптамил Ар. Детето го пие с охота, но има ужасно много газове и около час след хранене започва да плаче заради колики. Търси да яде на 2,5ч и е изключително изнервено.Ходихме при няколко детско гастроентеролога и всичките са на различно мнение. Искам на 5 навършени месеца или най-късно на 5 и половина, да го захраня, но още не можем да оправим млеката. Дайте ми съвет защото вече като родители сме много объркани от различни мнения и диагнози.

    1. Mario Janakiev

      Здравейте, Д-р Марио ще Ви отговори, но постарайте се постът Ви да бъде по-кратък и да го публикувате в рубриката коментари на този линк – Bit.ly/СхемаЗаВас


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*