Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Д-р Марио Янакиев: Грешки на някои родители обричат детето на често боледуване

1739572540437802

 

Октомври е златен месец за започване на имуностимулация. Това заяви педиатърът д-р Марио Янакиев. Този период на година е подходящ за превантивни мерки, тъй като все още не са нахлули вирусите, а една от характерните черти на имуностимулацията е, че тя трябва да е продължителна – минимум 3 месеца. Точно заради това сега е подходящо да се започнат схемите, които са индивидуални и трябва да приключат около Нова година. „Имунната система на децата и на възрастните е такава, че изисква бавно и систематично подсилване, за да може организмът да е в най-добра кондиция за януари и февруари, когато се очакват истинските агресивни грипни вируси, които най-много атакуват здравето ни“, обясни още специалистът по детски болести и хомеопатия.

Важно е да се посочи, че имуностимулацията трябва да започне в пълно здраве (и когато са минали около 15 дни след имунизация при децата). В същото време трябва да се знае, че имуностимулацията не се спира, ако детето се разболее. Приемът на медикаменти за имуностимулация трябва да се прекъсва като схема, тоест да има почивни дни. Различните медикаменти за подсилване имат различна схема на започване и спиране. „Аз лично в моята практика съм избрал приемането на стимулиращ медикамент да се приема в работни дни, а събота и неделя да са почивни. По този начин детето ще получава медикамент, но и организмът ще си почива“, обясни още общопрактикуващият лекар.

По тази схема децата ще си създадат имунна памет и ще може бързо да се изгради кондицията на имунните клетки. В същото време обаче трябва да се знае, че имунопрофилактиката е индивидуална. „Ако определим вярно медикамента и правилната схема, то в най-добрия случай детето ще боледува до 30 % по-малко тази година“, категоричен е д-р Янакиев. В тази връзка родителите трябва да са наясно, че медикаментите не могат да действат като магии и да очакват, че детето ще спре изобщо да боледува пред годината. Те също от своя страна могат да допринесат за ограничаване на болестите при децата си с до около 50% чрез ограничение на контактите с останалите деца, предимно болните.

Родителите не трябва да допускат едно бебе до 1 г. да боледува сериозно, например от бронхит или пневмония. Ако то се разболее, това означава, че родителите имат грешка в контактите при отглеждане, особено контактите с деца до 6-7 г. Тази болест сериозно се отразява на имунната памет и на неговата кондиция. Това ще му предначертае сценарий на често боледуване, каза още д-р Янакиев.

Вторият пример за контактите е сегашната инфекция, при която в цяла България целогодишно децата боледуват от ентерални вируси, които протичат със следните симптоми – повръщане, диария, болки в корема и температура. „Не си спомням в моята практика да е имало толкова масова заболяване от този вид инфекция. Тя е била кратка, сезонна, на нашето Черноморие“, казва още д-р Янакиев. А сега се нагледахме на случаи, при които деца боледуват по няколко пъти от един и същ вирус, тъй като организмът не си създава имунитет, което е много неприятно. Според специалиста това се получава така, тъй като родителите пращат децата на детска градина още на втория ден след отшумяването на симптомите. Детето е добре, но е заразно за останалите деца, смята специалистът.

Останалите 20% от имунопрофилактиката е в Господ и генетиката, заключи педиатърът.

Билките и билковите препарати също са полезни за имунопрофилактиката. Такива са плодовете на черния бъз,  ехинацията, кръвния  здравец, шипката  и др.от които е  съставен  един  от  най-сполучливите имунопрофилактични  продукти  за  миналата  и  тази  година…. Приемането му ще допринесе за подсилване на имунитета на детето. Към природните продукти е добре да се добави и хомеопатия, както и други медикаменти в зависимост от видовете болести – ангини, отити и други.

Д-р Марио Имунобуст – мощен природен продукт за имунитета на възрастните…

Untitled-3

 

Книга : “Кодът на детския имунитет” – най-честите схеми за профилактика и лечение на болестите в семейството с природни продукти…

 

 

 

 

Ива Иванова

 1. Здравейте, д-р Янакиев! Имаме момиченце, което на 21. 09. ще навърши 2г и веднaга след това искаме да започне детска градина.
  Бихте ли и изписали хомеопатия за преодоляване на стреса от това?
  Както и удачно ли е да и давам аграфис и пулсатила като профилактика три месеца?
  Благодаря Ви!!!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Катя,
   Една седмица преди постъпване на градината давайте капки Рескю – 2 пъти по 4 капки.
   А започнете още сега профилактична схема срещу вируси, която ще е до Нова година:
   – Пулсатила 30 сн – по 5 гран. сутрин
   Сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*