Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ДЕЦАТА И COVID-19…

 

Една година след началото на пандемията с COVID-19, макар че децата по-рядко боледуват от възрастните, се доказа, че те са една от най-застрашените популации – от гледна точка на настоящото и бъдещо обществено здраве.

 

По данни към средата на февруари 2021 година вече има достатъчно клинични проучвания и публикации, даващи много ясна и конкретна теоретическа и практическа рамка за профилактиката, диагностиката, терапията и последствията на COVID-19 за детското благосъстояние, физическо и психическо здраве.

 

Американската академия по педиатрия съобщава, че децата представляват 13% от всички случаи от 49-те държави, докладващи по възраст заболелите от COVID-19. Над 3 милиона деца са с положителни тестове в Съединените щати от началото на пандемията към 11 февруари 2021 г.

 

Клиничната картина е многолика – от единични симптоми през пневмония до мултисистемен възпалителен синдром [Alberto García-Salido et al. 2020; Ayesha Mirza, 2021].

 

НАЙ-ЧЕСТИТЕ СИМПТОМИ НА COVID-19 ПРИ ДЕЦА

Най-честите симптоми са кашлицата и температурата. Важно е да се отбележи, че те не са задължителни и може да има множество други симптоми – проявени индивидуално или в комбинация. Това налага професионално поведение с широк диференциално-диагностичен подход.

Кои са основните симптоми при децата?

Как се отразява  коронавируса  на психичното здраве при децата?

Някои хомеопатични решения…

Продължение на статията тук.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*