Детето кашля: Как да му помогнем с перкусионен масаж

Детето кашля: Как да му помогнем с перкусионен масаж

Бебетата и малките деца не могат да отделят секрети, когато имат възпаление на дихателните пътища. За разлика от възрастните, те не умеят да изплюват храчките, които се събират в бронхите и често това е една от основните причини да кашлят продължително и да боледуват по-дълго.

За да му помогнем да се освободи ефективно от натрупаните секрети, можем да приложим следния масаж на гърдичките, който е напълно изпълним в домашни условия и всеки родител може да го направи.

Масажът с потупване на гърдичките подобрява циркулацията на кръвта в областта на гръбчето и гърдичките и така подпомага отделянето на заседналите в бронхите секрети, като улеснява дишането. Той е незаменимо допълнение към основното лечение.

1. Поставете бебето да легне по корем като под коремчето е добре да сложите малка възглавничка, така че главата да е на по-ниско ниво от таза.

100nn

2. Погладете гърба с леки движения със затоплени ръце, така че кожата да се отпусне. По време на масажа избягвайте областта на гръбнака.

 

Д-р Марио ИмуноКидс – Особено Ефективен Придоен сироп за Имунитета на Децата 

 

101

3. Движете дланите на ръцете си по протежение на гръбнака нагоре-надолу до нивото на раменете и обратно до областта на таза.

102

4. След това направете разглаждащи движения встрани от гръбнака.

103

5. Преминете към потупващия масаж. В продължение на 10-15 минути потупвайте с върха на пръстите си ребрата на детето. Първо в областта на белия дроб, а след това постепенно нагоре към раменете.

 

Д-р Марио ИмуноБуст – Природен имуностимулатор за деца над 10 години и възрастни

 

104

6. През 2-3 минути изправяйте детето, за да откашля.

105

7. Можете да прилагате потупващ масаж и при кърмачета под 1 година, но продължителността на процедурата не бива да е повече от 5-10 минути, като е препоръчително да правите масажа „през ръка“ – слагате първо лявата си длан на гърба на бебето, в областта на белия дроб и започвате с потупващите движения с дясната през нея.

106

8. След масажа изправете детето и му помогнете да изкашля секретите.

 

Пробиотик Флавия – Най-новият пробиотик, който е адаптиран за деца и е без ГМО 

 

При правилно изпълнение на перкусионния масаж бебето трябва да се почувства по-добре и да не изпитва болка. Ако то плаче или ако е по-голямо и сподели, че го боли, вероятно трябва да намалите интензитета на потупванията.

Ако детето е с температура над 38 градуса, по-добре не му правете масаж, а се съсредоточете в мерките как да нормализирате повишената температура. /http://purvite7.bg

6 коментара по “Детето кашля: Как да му помогнем с перкусионен масаж
 1. Боряна Станева казва:

  Здравейте д-р Янакиев,

  Детето ми е на три години. От известно време спи с отворена уста. Сутрин и понякога през нощта кашля-леко влажна кашлица. Какво ще ми препоръчате?

  Благодаря
  Боряна

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Боряна, Момче или момиче е детето Ви?


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Боряна Станева казва:

  Здравейте, момче. Видимо няма секрети от носа.

  Благодаря
  Боряна

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Боряна ,
   Ето и профилактичната схема, която ще бъде най-удачна за Вашето дете и ще бъде адаптирана към очакваните вируси за сезон 2019 / 2020 год:
   И така:
   – сутрин – Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер – Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   –пробиотик Флавия – по 1 прахче на ден , разтворено в 50 мл. мляко или айрян.
   –сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 4 мл.
   През първия месец медикаментите се приемат всеки ден, а през втория и третия – всеки ден, без събота и неделя. Пробиотикът Флавия отпада от схемата през втория и третия месец. Тя може да бъде включена за кратко време – до 10 дни при диария, риск от ентеровирус или прием на антибиотик.
   След 3- ия месец следват 20 дни почивка и след това схемата започва отново – като тази от първия месец.
   При болест не се спират медикаментите. Съвместими са с други лекарства.
   https://www.d-rmario.com/?post_type=product


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Ива Василева казва:

  Здравейте д- Янакиев,
  Имам три деца-момиче на 4 години И момиче и момче на 6 месеца. При всеки вирус, който прихване каката са болни и бебетата. Изкараха остър бронхиолит на 3 месеца с вентолин и пулмикорд, а на момиченцето и урбазон. От 20 дни са хремави с гъсти бели сополи. В резултат едното пак направи бронхиолит, другото ларингит. Отново се направи курс с вентолин и пулмикорд. Хремата обаче продължава, какво ли не изкапахме в носа, в момента са ни изписани капките на д-р Улевинов.

  Благодаря
  Ива

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Ива,
   Това , с което мога да Ви помогна е да повишим имунитета на каката.
   Груба грешка е ако тя посещава детска градина!
   давайте й – сутрин Пулсатила 30 сн – по 5 гран. и сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

Facebook
Уникалният сироп DrMario ImmunoBoost

https://rezerv-e.com/mario-21

Posted by Rezerv-E on 10 юли 2015 г.