Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Да отгледаш мъж или защо някои майки имат вина за мухльовците наоколо

Фрази като „Не е мъжка постъпка“ се чуват все по-често, а жените постоянно се оплакват, че истинските мъже били на изчезване.

Да ги съжалим ли?

Какво означава „мъжка постъпка“ и трябва ли момчетата от малки да се учат, че това или онова действие не е „мъжко“?

Ако жените възпитават момчетата като разглезени и презадоволени от всичко подрастващи, едва ли бихме могли да очакваме по-различно поведение от тях впоследствие.

Голяма част от съвременните майки бдят над момчетата като майки орлици. Изпадат в ужас при всяко ожулено коляно, белят зрънцата от грозде до първи клас, разправят се с педиатърката, ако не вдигне телефона в секундата, в която звънят, защото детето го е ухапало комар, после се карат с учителката в детската, после с учителката в училище, защото се е скарала на младежа за лошо поведение.

Резултатът от подобен тип поведение е съвсем логичен и не закъснява: разглезени мъже, които не само че не умеят да поемат отговорност за действията си, ами очакват половинките им да ги издържат. Да не започваме за външния вид – някои мъже се подлагат на повече козметични процедури от приятелките си, а на 18 очакват ново возило от родителите си. Ето това определено не са „мъжки постъпки“, бихме казали.

Какво предполага понятието „мъж“?

Мъжът трябва да е силен, да носи отговорност, да умее да взима решение. А това какво означава? Да не се оправдава постоянно с другите, да бъде опора за семейството си, да уважава жена си, да участва наравно в грижите за децата, да не се срамува да смени памперс или да сготви.

NeuroBoost – в подкрепа на нервната система

Как да стане това, ако родителите са му попречили обаче?

На каква възраст детето става мъж?

Психолозите добре знаят, че това се случва от момента на осъзнаване на себе си като личност. А кога настъпва този момент – нито на 18, нито на 21, а на… 3 години!

Виж още: Да отгледаш дама или защо родителите имат вина за кифлите наоколо

Да, мили мами. Още на тригодишна възраст вашият син е или мъж, или при него започват полови изкривявания. На 3 години трябва да може да разбира последствията от действията си, трябва да е научен да бъде внимателен с момиченцата, трябва да знае какво означава отговорност. Ще кажете може би, че това е твърде жестоко? А детето Ви на 3 може ли да ходи, може ли да говори, може ли да си пуска сам телевизора, играе ли игри на телефона ви? Защо тогава да е рано за възпитание? Имайте предвид, че колкото по-дълго се отнасяте с него не като с мъж, толкова повече ще се засяга мъжкото му начало. Всички потиснати и неправилно развиващи се мъжки инстинкти от своя страна  се проявяват в извратена форма на по-късен етап: агресия, извращения, ненавист или пълно неуважение към женския пол и други.

Тъжно, но факт, че фрази като „Направи каквото ти казвам и не ми задавай въпроси!“, „Изобщо не ме интересува как се чувстваш!“ или „Казах ти така, защото си длъжен“ водят до развитието на социопатична личност. Говорете с детето, обяснявайте му, карайте го да мисли, да разсъждава, да развива усета си за причинно-следствените връзки.

Мъжът е длъжен:

да може да преодолява себе си;

да умее да греши и да си взима поука;

да умее да бъде нежен;

да умее да бъде силен и груб, когато го застрашават;

да умее да застава зад думите и делата си.

Да. Към детето трябва да се отнасяте като към възрастен. Това не означава, че с него не трябва да играете, не трябва да му прощавате грешките, не трябва да го прегръщате и целувате, не трябва да му се усмихвате.

Детето има право да греши. Момчето изследва света наоколо и неговите граници. Знаете ли защо мъжете приличат на деца? Защото мъжете също преместват границите на този свят.

Момчето не трябва да бъде наказвано за грешките си, но те не бива о да бъдат подминавани. С ваша помощ трябва да бъдат осъзнати и поправени.

Д-р Марио ИмуноБуст

Синът ви трябва да чува по-рядко реплики като:

* Нищо, аз ще оправя вместо теб! Обекти

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*