Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

В САЩ обявиха “Спутник V” за най-големия научен пробив на Русия от времената на СССР

 

Русия направи може би най-значителния научен пробив от съветските времена, представяйки първата в света ваксина срещу новия коронавирус. Това пише американската агенция “Блумбърг“.

По оценка на агенцията резултатите от третата фаза на клиничното изпитване на “Спутник V”, публикувани от сп. Lancet, показвали, че руската ваксина не отстъпва на американските и европейските аналози и е много по-ефективна от китайските препарати.

Интуитива на Dr.Mario – при първи симптоми на вирус или контакт с болен.

Както отбелязва “Блумбърг”, след публикацията в престижното научно списание много страни са се “наредили на опашка” в качеството на потенциални клиенти на ваксината, като най-малко 19 страни вече са одобрили “Спутник V” за използване, включително членката на Европейския съюз Унгария, а Бразилия и Индия са на крачка от това.

Според Оксана Антоненко, която е директор на консултантската компания Control Risks, и която е цитирана от “Блумбърг”, успехът на руския препарат в борбата срещу коронавируса може да увеличи геополитическото влияние на Москва, особено в Латинска Америка.

Европейските регулатори също започват да разглеждат искане за разрешение на “Спутник V” след обещание на Германия да помогне за ускоряване на тази процедура. Главният редактор на Lancet Ричард Хортън каза пред агенцията, че процесът може да отнеме няколко месеца поради необходимостта да се предостави подробна информация за препарата. “Действително мисля, че тази руска ваксина ще получи широко разпространение, но това няма да стане бързо”, каза той.

По-рано медицинското списание The Lancet публикува резултатите от третата фаза на клиничното изпитване на “Спутник V”, според които ефективността на ваксината е 91,6%, сред доброволците над 60 години – 91,8%. Антитела срещу коронавирус след ваксинация със “Спутник V” са открити при 98% от доброволците.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*