В НАЧАЛОТО НА РИНИТА ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТИКТА ПУЛМОНАРИА и…

В НАЧАЛОТО НА РИНИТА ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТИКТА ПУЛМОНАРИА и…

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb

Този  хомеопатичен  медикамент  е  средство  на  първи  избор  в  началото  на  инфекцията  или  простудата,  когато  лигавиците  са  сухи,  и носа  е  силно  запушен.

Обикновено  се  използва  разреждане 9 сн.

Приема  се  3  пъти  по 5 гран.

Той, заедно  с  Осцилококцинум    и  Алиум ;цепа 9 сн /когато  имаме  бистра  секреция  и  серия  от  кихане/ могат   до  50 %  да  предотвратят  развитието  на  инфекция.

И  така:

Показания: 

Медикамент за началната фаза на възпалителните процеси когато лигавиците са още сухи и оточни, т.е. преди фазата на ексудация.
-Остър ринит, от инфекциозен или алергичен произход.
-Фронтален синузит.
-Трахеит.

Състав:

Растителен – Белодробен лишей, сем. Лишеи.

Приложение: 

Препоръчва се хомеопатичните лекарствени продукти да се приемат на разстояние от храненията /15-20 минути преди или след хранене/.

 

9 коментара по “В НАЧАЛОТО НА РИНИТА ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТИКТА ПУЛМОНАРИА и…
 1. Рени казва:

  Здравейте д-р Янакиев. Днес открих сайта Ви и реших да Ви помоля за помощ. Преди три, четири години, забелязах че след като си легна, започва стичане на секрет в гърлото, без да имам хрема или запушен нос. След това носът започна да се запушва, това беше последвано от кашлица. Джипито всяка зима, от три години насам, ми изписва антибиотици и ме изпраща на рентген. Въпреки че нямах температура, дори ми е ниска и му обяснявах, че кашлицата ми спира, след като си сложа капки за нос. И че кашлям и когато климатиците са на охлаждане. Тази година започнах да кашлям от Нова година и тръгнах по лекари. Джипито – като обикновено – АБ и рентген. Имам просветлявания и бронхит, от дясната страна дишам по-слабо заради прекарана преди години бронхопневмония, но това е всичко. Кашлицата ми беше суха, много дразнеща, задушаваща, с много слуз, която изплювах, дори един път повърнах. Лечението продължи при различни лекари, просто видях че досегашното лечение не само не помага, но положението се влоши, получих и стомашни проблеми, с раздразнено дебело черво. От кашлицата се появи и рефлукс, който започнахме да лекуваме, и след две седмици се успокои храносмилателната система, но кашлицата остана. Забравих да пиша, че започнах да вдигам и кръвно, от 110/70 стигаше до 160/110. Джипито изписа Енап и каза да го пия като се вдигне кръвното. Сегашната лекарка ми каза, че не съм хипертоник, а сърцето реагира на кашлицата и след рефлукса започнахме да лекуваме и кашлицата. Започнахме с Клариназе и все едно се родих – без запушен нос, кръвното ми отново около 110, никаква кашлица, никакво гъделичкане в гърлото, никаква слуз. Изпих опаковката и след два дни отново започна гделичкането в гърлото и ужасната кашлица, кръвното отново скочи на 130 и си купих още една опаковка Клариназе. Лекарката каза че не може да се пие дълго време и смени със Зодак, по едно хапче сутрин. Предписа ми и чай от котешка стъпка, за рефлукса пия вечер Пробиен по една таблетка. Когато започвах да кашлям, изпадах в паника, че ще получа астма и ще се задуша. Започнах да пия Ксанакс по половин всеки ден, но съм наясно, че с това пиене на лекарства не може да се продължава безкрайно. Много неща написах, но да прибавя и клаустрофобията, страх от ПА, страх от припадане, от задушаване и от кучета. Работя в т.нар. Open spacеs офис, мокет, климатик, около 80 компютъра. Знам че е много забатачено, но можете ли да ми помогнете? Предварително благодаря.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте рени,
   Да,наистина се попаднали в затворен кръг от болести и оплаквания.
   Нека да започнем тази схема за един месец за да се поуспокои рефлукса и да изчистим секретите от хроничния синузит:
   – Нукс вомика 15 сн – по 5 гран. сутрин
   – Натриум муриатикум 15 сн – по 5 гран. вечер
   –Геломиртол форте – 3 пъти по 1 табл.
   сироп ИмуноБуст – по 10 мл. на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Рени казва:

  Много Ви благодаря, д-р Янакиев, ще започна още утре с Вашата рецепта. Само искам да попитам дали да продължавам с досегашните лекарства – сутрин Зодак, вечер Пробитол, три пъти на ден запарка от котешка лапа и сутрин и вечер пия по една чаена лъжичка масло от черен кимион.
  Още веднъж много благодаря и Ви пожелавам хубав уикенд!

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Рени, Да , продължете и с Вашите лекарства.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Галина казва:

  Здравейте д-р Янакиев.След дълго лечение от бактерий(Ешерихия аколи) с антибиотици и глобили.И сега вече изследването е чисто,но след месечния цикъл се появява болка ниско долу,бяло течение и външно като парене(оток).Объркана съм и се чудя какво да правя въртя се само в кръг.Мисля да пробвам с хомеопатия моля за съвет.Благодаря предварително.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Галина, За да се определи точната схема ще се нуждая от повече подробности .
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Галина казва:

  Здравейте д-р Янакиев.След една година пиене и редуване на антибиотици:УГУМЕНТИН,Итраконазол,Нолицин,Нитрофоронтойн и глобили Клотримазол и други.Докато ги пия и малък период след това всичко е на ред.Резултата от изследването показва че няма бактерия това последно от Февруари месец,но след месечния цикъл започва да ми се подува корема(да пука),болка ниско долу в двете страни(ниско долу в ляво идясно),бяло течение(бяло гъсто и слузесто),с много лека миризма и леко подуване като(оток).За мен всичко това се дължи от яйчниците,но това е моя мисъл защото там се проявява болката.Приятен уикенд.Благодаря предварително.

 5. Галина казва:

  Здравейте д-р Янакиев.Какво точно ви интересува като по-голяма подробност за да се определи точната схема. Моля за съдействие.Благодаря предварително

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Галина, тук във форума не е мястото да се коментират подробности.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

Facebook
Уникалният сироп DrMario ImmunoBoost

https://rezerv-e.com/mario-21

Posted by Rezerv-E on 10 юли 2015 г.