Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Вижте кои са първите симптоми на Омикрон

Пациентите са силно заразителни два дни преди и 3 дни след появата на симптомите.


„Безпричинно дрезгав глас може да сигнализира за инфекция с Омикрон, пише британският вестник The Sun, позовавайки се на главния изпълнителен директор на Discovery Health, най-голямата частна здравноосигурителна компания в Южна Африка, Rain Roach.

 

ИнтуиТива – при първи прояви на вирус или контакт с болен.

 

Според специалиста този симптом може да се появи още преди пациентът да усети първите признаци на заболяването. В повечето случаи дрезгавостта е придружена от дразнене, а не от възпалено гърло, което е характерно за Делта варианта.

Други признаци на инфекция с омикрон включват запушване на носа, суха кашлица и болка в долната част на гърба.

Новият щам B.1.1.529 беше открит в Ботсвана и Южна Африка на 20 ноември. Той се характеризира с множество мутации в S-протеина.

Изследователите смятат, че много от новите промени в генома на SARS-CoV-2 показват висока трансмисивност на този вариант и резистентност към защитни антитела на преболедувалите и ваксинираните. Смята се, че B.1.1.529 се е развил първоначално при имунокомпрометиран човек, като например някой, заразен с ХИВ.

Експертите смятат, че тези, които вече са били болни и ваксинирани, могат да се заразят сОмикрон, а симптомите варират от умора до главоболие и болки в тялото. Източник : www.lexmedicanews.com

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*