Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Вижте как един американски хомеопат облекчава кашлицата

domashni_siropi_kashlica_deca

Кашлицата се появява вследствие възпаление на лигавицата на гърлото или на белите дробове и отделянето на секрет. При заболяване лигавицата на гърлото и белите дробове става чувствителна, заради което се изпитва силен дискомфорт при вдишване на студен въздух, приемане на течности и преглъщане на храна.

Кашлицата може да бъде много различна: лека като подкашляне, суха, влажна, хъхреща, лаеща и спазматична, когато организмът се стреми да отдели събраните секрети в гърлото.

Със сиропите и таблетките за гърло не може да се излекува кашлицата, тъй като те не влияят на причинителите й. Най-добрият начин да се подобри състоянието е като се позволи отделяне на секретите, тоест се използват отхрачващи средства. Най-подходящи билки срещу  простудни заболявания и кашлица са женско биле, пчелник, лопен, мента, бъз и бял равнец.

Какви са хомеопатичните средства според вида кашлица?

При кратка, суха и леко дразнеща, като гъделичкане по гърлото  кашлица е подходяща билката беладона (лудо биле). Това средство е особено подходяща при внезапно начало на заболяването, повишаване на телесната температура над 37,5 оС и главоболие. Дава се при оточна възпалена лигавица на гърлото и локална болка. Изпитва се сухота в устата, гърлото.

При следващ етап на инфекцията, при суха кашлица с усещане за слабост, наличие на възпаление на гърлото и други лигавици – подходящо хомеопатично средство е бриония (дива бяла тиква). Подходящо е наличие на висока температура, грип, бронхит. И тук критерий за избор може да бъде силната жажда и световъртежът.

На следващ етап при вирусна инфекция на дихателните пътища, при суха кашлица, сухо гърло или бронхит – се дава гелсемиум. Други симптоми за назначаването му са: липса на сили, умора, болки в мускулите и тежест в краката, студени крайници, обилна хрема, треска и изпотяване.

При суха, дразнеща кашлица, която се проявява при смяна на климатичните условия – например при излизане навън и обикновено остава при преминаването на настинката, има я сутрин или вечер при лягане – румекс криспус (къдрав лапад).

Хомеопатичният продукт кокус какти се прилага при възпалено гърло, когато има образуване на храчки, както и при пристъпи на силно и болезнено кашляне. При лаеща кашлица, която се влошава през нощта е подходяща дрозера, растение, познато като насекомоядно.

Когато кашлицата се влошава от студен влажен въздух, има събиране на секрет при гръкляна, понякога придружена с хрема хомеопатите използват лекарството дулкамара, получено от червено кучешко грозде.

При грип, наличие на втрисане и силна болезнена кашлица от хомеопат може да се назначиеупаториум перфолиум – дъбравник.

Еуфразия – очанка – се използва в случаите, когато състоянието и кашлицата осезаемо се подобрява в легнало положение.

 

За  да  избегнем  кошмарния сценарий на постоянна  кашлица,  използвайте този природен  продукт…

 

При загуба или прегракнал глас, „гърмяща“, звънка кашлица – хепар сулфурис.

При кашлица с гърлени или носни секрети, които са жилави, гъсти  – при ринофарингит или катарален бронхит, се дава калиум сулфурикум.

Хепар сулфурикум – при кашлица с бодежи, които се усещат понякога до ушите. Тогава е наличен възпалителен процес, при който се усеща неприятен дъх на гнило. Използва се при тонзилит, ларингит, бронхит, ринит, синузит и др.

Калиум бихроникум се прилага при кашлица, която се появява предимно сутрин, в будно състояние и се влошава при процес на хранене.

Нукс вомика се назначава при кашлица, която се проявява сутрин и в легналото положение. Дава се при грип и простудни заболявания, наличие на хрема и остри болки.

Фосфорът помага при бронхит, с влажна кашлица и усещане за силна болка, подобна на изгаряне при възпаленото гърло.  Други отличителни особености са кашлица, появяваща се заради дразнене в гърлото, продължителна и звънка.

Пулсатила (котенце) помага при гъгнене, кашлица, която отнема от дъха, задавя и се проявява на пристъпи. Назначава се при остър и рецидивиращ бронхит, както и при остър и хроничен ринофарингит, които се отличават със загуба на вкуса и обонянието.

Антимониум татрарикум третира кашлица, при която има отделяне на секрет и може да предизвика повръщане.

Рус токсикодендрон се предписва при настинка, която се влошава от студено време или преди застудяване, грипни състояния, характеризиращи се с мускулни болки и тръпки, сухо гърло, пресипналост.

Спонгиа тоста е за кашлица, която наподобява кихане и наличие на упорито отделяне на секрет. В този случай той е обилен и с жълтеникав цвят. Кашлицата е суха, задушаваща. Има пресипналост, възможно е събуждане през нощта.Усеща се сухота и парене в гърлото.

Друго подходящо лекарство на билкова основа при кашлица заради простуда, грип и вирусни инфекции, е винцетоксикум (обикновен, лечебен устрел). Помага при суха, спазмолитична кашлица с усещане за болка в гърлото и изгаряне в гърдите.
Списъкът е на американския хомеопат Мелани Граймс, която обръща внимание на това, че кашлицата е признак за дистрес. За да премине оплакването или заболяването по-бързо, тя съветва да бъдем по-грижовни към организма си и намалим темпото. Понякога един – два дни почивка спестяват сериозно отсъствие от работа и тежко заболяване.

Разбираемо е списъкът и описанията на кашлицата и симптомите за всяко хомеопатично средство да обърква. Пациентът не е длъжен да знае и различава тънкостите на симптомите. Те правилно могат да се определят от лекарят хомеопат по време на хомеопатичното интервю.

СЧЕТОВОДНИ  УСЛУГИ  ХАСКОВО

Свързани статии:

Какво е остатъчна кашлица

Черна ряпа с мед – успешна комбивация при кашлица

Кашлицата най-добре се повлиява с инхалации

 1. Здравейте!
  Преди година мъжът ми имаше период, в който за кратко време смени няколко вида цигари и тютюн, след което започна много да кашля. Кашлицата е в повечето време суха, дразнеща и предимно сутрин, по-рядко през деня или вечер. Понякога има периоди с влажна кашлица и отделяне на много храчки, след което пак преминава в суха. Пробвахме различни билки, на моменти се облекчава, но за кратко и така вече цяла година кашля. Той е пушач от много години и не мога да си обясня защо изведнъж така се получи. Нещо хомеопатично може ли да помогне?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Рени, Да, мога да препоръчам схема, но това не отнема извършването на консултации и изследване.
   И така:
   – Нукс вомика 9 сн – по 5 гран. сутрин.
   -Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   ироп Имунобуст – по 10 мл. на ден, разтворен с 10 мл. вода.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 2. Анелия

  Здравейте, синът ми беше хремав и започна да кашля, гърлото е спокойно и гърдите чисти. Хремата спря, но кашлицата остана. Личната лекарка каза, че се стича секрет. Кашлицата е суха, най-вече след сън, през нощта не кашля. Давам му цинабсин, коларгол капки и хидратис – 9 сн, правя и инхалации с физиологичен разствор. 3 ден няма подобрение, даже кашлицата се увеличава. Бихте ли ми препоръчали нещо за спиране на този заден секрет?
  Благодара Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Анелия, мога да Ви препоръчам профилактична програма. Пишете на лични.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

 3. Калина

  Здравйте, д-р Янакиев, детето ми е на 4 години, в понеделник се събуди с гърлена кашлица без други оплаквания. От вторник е с температура, 38С, воднисти секрети от носа, кашлицата е суха и се засили като не минава и минута без да кашля, повърна веднъж днес, отказва храна освен някоя солета и малко банан.Днес бяхме отново на лекар, направихме рентгенова снимака, която не показва находки на пневмония или бронхит. Лекарката ни изписа зетрум 200 по 4 мл, синекод по 4 мл 2 пъти на ден, вентулин 4 мл по 2 пъти на ден. Притесняваме вентулина, не е ли много за неговата възраст, може ли да се използва със синекод, дали даването на вентулин няма да влуши кашлицата и най-накрая дали въобще цялото лечение е адекватно. Отделно давам фосфорус 15, бриония 9 , кокус какти 9, арсеникум албум 9. Благодаря за вниманието!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Калина,
   Спазвайте указанията на Вашия лекар.
   Мога да Ви помогна в профилактична схема за възстановяване на детето.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*