Вижте как един американски хомеопат облекчава кашлицата

domashni_siropi_kashlica_deca

Кашлицата се появява вследствие възпаление на лигавицата на гърлото или на белите дробове и отделянето на секрет. При заболяване лигавицата на гърлото и белите дробове става чувствителна, заради което се изпитва силен дискомфорт при вдишване на студен въздух, приемане на течности и преглъщане на храна.

Кашлицата може да бъде много различна: лека като подкашляне, суха, влажна, хъхреща, лаеща и спазматична, когато организмът се стреми да отдели събраните секрети в гърлото.

Със сиропите и таблетките за гърло не може да се излекува кашлицата, тъй като те не влияят на причинителите й. Най-добрият начин да се подобри състоянието е като се позволи отделяне на секретите, тоест се използват отхрачващи средства. Най-подходящи билки срещу  простудни заболявания и кашлица са женско биле, пчелник, лопен, мента, бъз и бял равнец.

Какви са хомеопатичните средства според вида кашлица?

При кратка, суха и леко дразнеща, като гъделичкане по гърлото  кашлица е подходяща билката беладона (лудо биле). Това средство е особено подходяща при внезапно начало на заболяването, повишаване на телесната температура над 37,5 оС и главоболие. Дава се при оточна възпалена лигавица на гърлото и локална болка. Изпитва се сухота в устата, гърлото.

При следващ етап на инфекцията, при суха кашлица с усещане за слабост, наличие на възпаление на гърлото и други лигавици – подходящо хомеопатично средство е бриония (дива бяла тиква). Подходящо е наличие на висока температура, грип, бронхит. И тук критерий за избор може да бъде силната жажда и световъртежът.

На следващ етап при вирусна инфекция на дихателните пътища, при суха кашлица, сухо гърло или бронхит – се дава гелсемиум. Други симптоми за назначаването му са: липса на сили, умора, болки в мускулите и тежест в краката, студени крайници, обилна хрема, треска и изпотяване.

При суха, дразнеща кашлица, която се проявява при смяна на климатичните условия – например при излизане навън и обикновено остава при преминаването на настинката, има я сутрин или вечер при лягане – румекс криспус (къдрав лапад).

Хомеопатичният продукт кокус какти се прилага при възпалено гърло, когато има образуване на храчки, както и при пристъпи на силно и болезнено кашляне. При лаеща кашлица, която се влошава през нощта е подходяща дрозера, растение, познато като насекомоядно.

Когато кашлицата се влошава от студен влажен въздух, има събиране на секрет при гръкляна, понякога придружена с хрема хомеопатите използват лекарството дулкамара, получено от червено кучешко грозде.

При грип, наличие на втрисане и силна болезнена кашлица от хомеопат може да се назначиеупаториум перфолиум – дъбравник.

Еуфразия – очанка – се използва в случаите, когато състоянието и кашлицата осезаемо се подобрява в легнало положение.

 

За  да  избегнем  кошмарния сценарий на постоянна  кашлица,  използвайте този природен  продукт…

 

При загуба или прегракнал глас, „гърмяща“, звънка кашлица – хепар сулфурис.

При кашлица с гърлени или носни секрети, които са жилави, гъсти  – при ринофарингит или катарален бронхит, се дава калиум сулфурикум.

Хепар сулфурикум – при кашлица с бодежи, които се усещат понякога до ушите. Тогава е наличен възпалителен процес, при който се усеща неприятен дъх на гнило. Използва се при тонзилит, ларингит, бронхит, ринит, синузит и др.

Калиум бихроникум се прилага при кашлица, която се появява предимно сутрин, в будно състояние и се влошава при процес на хранене.

Нукс вомика се назначава при кашлица, която се проявява сутрин и в легналото положение. Дава се при грип и простудни заболявания, наличие на хрема и остри болки.

Фосфорът помага при бронхит, с влажна кашлица и усещане за силна болка, подобна на изгаряне при възпаленото гърло.  Други отличителни особености са кашлица, появяваща се заради дразнене в гърлото, продължителна и звънка.

Пулсатила (котенце) помага при гъгнене, кашлица, която отнема от дъха, задавя и се проявява на пристъпи. Назначава се при остър и рецидивиращ бронхит, както и при остър и хроничен ринофарингит, които се отличават със загуба на вкуса и обонянието.

Антимониум татрарикум третира кашлица, при която има отделяне на секрет и може да предизвика повръщане.

Рус токсикодендрон се предписва при настинка, която се влошава от студено време или преди застудяване, грипни състояния, характеризиращи се с мускулни болки и тръпки, сухо гърло, пресипналост.

Спонгиа тоста е за кашлица, която наподобява кихане и наличие на упорито отделяне на секрет. В този случай той е обилен и с жълтеникав цвят. Кашлицата е суха, задушаваща. Има пресипналост, възможно е събуждане през нощта.Усеща се сухота и парене в гърлото.

Друго подходящо лекарство на билкова основа при кашлица заради простуда, грип и вирусни инфекции, е винцетоксикум (обикновен, лечебен устрел). Помага при суха, спазмолитична кашлица с усещане за болка в гърлото и изгаряне в гърдите.
Списъкът е на американския хомеопат Мелани Граймс, която обръща внимание на това, че кашлицата е признак за дистрес. За да премине оплакването или заболяването по-бързо, тя съветва да бъдем по-грижовни към организма си и намалим темпото. Понякога един – два дни почивка спестяват сериозно отсъствие от работа и тежко заболяване.

Разбираемо е списъкът и описанията на кашлицата и симптомите за всяко хомеопатично средство да обърква. Пациентът не е длъжен да знае и различава тънкостите на симптомите. Те правилно могат да се определят от лекарят хомеопат по време на хомеопатичното интервю.

СЧЕТОВОДНИ  УСЛУГИ  ХАСКОВО

28 коментара по “Вижте как един американски хомеопат облекчава кашлицата
 1. Борислава казва:

  Здравейте, д-р Янакиев! В момента сме на морето и моето момче, което е на 5 те спира са кашля ! Бяхме с вирус преди да пътуваме и правихме изследвания в нослето бактерия, прилагаме Цилоксан 3х1, ксизал 2х5 капки, пробиотик, инфлуцид 3х 1, включих и шуслерови соли 3,6,11 по 3х1 .Пихме сироп лихенсед, флудитек и Енти тус, но продължава да кашля, особено сутрин и следобедния сън ! Какво мога да дам за кашлицата? Благодаря предварително!

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Борислава,
   За да се изясни кашлицата е задължително да се прегледа детето при лекар. Много е важно дали белия дроб е чист.
   Най-вероятно има секрети от трета сливица. За целта трябва да се спрат. Ето една възможна схема – Калиум сулфурикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран., Ксизал – 2 пъти по 5 капки и сироп Проспан .
   Задължително през септември поръчайте сироп д-р Марио Имунокидс.
   Вижте повече за болести и терапия в детската възраст в книгата „Кодът на детския имунитет“.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Борислава казва:

  Благодаря много! Преди пътуването ни беше прегледан -чисти дробове. Правихме и кръвни изследвания всичко е в норма! Имам вашите книги и пием сиропа! Благодаря

 3. Борислава казва:

  Здравейте,д-р Янакиев! След капките в носа цилоксан, трябва ли да прилагаме туя? Ако трябва каква потенция и колко време?

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Борислава,
   Няма нужда при локално приложение на такъв препарат.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Мария казва:

  Здравейте, д-р Янакиев,
  Синът ми е на 2 години и 4 месеца. От юни месец тази година посещава детска ясла. През периода от юни до август е пил три пъти антибиотик, заради ринит стичащ се назад и стигнал до дробовете. Все вирус и настинка при него започват с хрема, която се обръща в заден ринит. След последния антибиотик, решихме, че прекалено много сме натровили вече детето и започнахме да се интересуваме от алтернатичните методи в медицината. Като се появи хрема, правим промивки само с физиологичен разтвор, а понякога използваме и домашно направени капки от клеева тинктура и сребърна вода. По този начин бързо овладяваме хремата, но не можем да се справим със секрета който се събира в гърлото и го кара да кашля (не много често). Кашлицата е отхрачваща и се наблюдава най-вече сутрин след сън. Във вторник направихме консултация с хомеопат, който му назначи лечение: Dulcamara homaccord 2×10 капки (60дни); Pulsatilla 30CH x5 сутрин (30дни); Kalium bichromicum 15CH x5 вечер (15дни).
  Паралелно с това лечение продължаваме да даваме и клеева тинктура, 2 пъти по 6 капки.
  Детето пие много чай (което може би не е съвсем добре) и така успявам да му давам тинктурата. Проблемът ни е с капките Дулкамара, хомеопатът каза, че трябва да се дават чисти, но детето винаги е отказвало да пие сиропи или каквото и да му е подадено в лъжичка. Въпросът ми е дали би било удачно ако смесвам капките с чай и му ги давам в шишето или може да се замени с Дулкамара пилули?
  извинявам се, че се допитвам до Вас, но хомеопатът, който посетихме не работи със записване на часове и не предоставя контактите си. В момента просто нямам възможност да се наредя на опашка за да му задам този въпрос.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Мария,
   да, може да се смесят капките с малко чай.
   Но мисля, че ро-нататък ще се нуждаете от по-прецизна хомеопатична схема за третата сливица, каквото има Вашето дете.
   Използвайте опцията за видеоконсултация – http://www.d-rmario.com/?page_id=6603


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   • Мария казва:

    Благодаря, д-р Янакиев,
    Ще се възползваме от видеоконсултация с Вас.
    Началото на септември посетихме УНГ, но той не откри нищо притеснително.
    Два пъти пускахме и гърлен секрет, но и двата пъти не се изолира бактерия.
    В момента детето няма хрема, но все още, макар и рядко, събира секрет в гърлото и прокашля.

    Поздрави,
    Мария

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Как да се справим с „ТРУДНИТЕ“ ученици
Facebook

https://rezerv-e.com/mario-21

Posted by Rezerv-E on 10 юли 2015 г.