Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Вашето бебе през седмия месец

ГРИЖИ, ПОВЕДЕНИЕ, ОТГЛЕЖДАНЕ – Бебето е значително по-активно. Нуждае се от разнообразие в игрите и играчките и по-голямо пространство, което да обитава. Въпреки това се възвръща модата на кошарите и преносимите креватчета с падаща оградка. От една страна, те дават по-голяма сигурност на детето, от друга, родителят получава известна свобода и време, което може да отдели за някаква домакинска работа.

Бебето може да използва стените, за да прави опити да се изправя. Условие за безопасност е отворите на мрежата или разстоянието между дървените решетки да не бъде по-голямо от 60 мм.

 

ИГРИ – Бебето обича да си играе активно на пода с родителя, като се претъркулва.

През този месец започва да седи по-стабилно самостоятелно. По този начин освобождава ръцете си и ги използва за активна игра – да достига и хваща играчки. Любими са му тези, които издават различни звуци или дрънчат. Прави опити да достигне предмет чрез придърпване на одеяло или завивка.

Забавлява се да изпразва и пълни кошовете с играчки. Трябва да го насърчавате да си играе с играчки с различна големина и форма.

Обича да се гледа в огледалото – радва се, смее се, посяга и се опитва да докосне лицето и дрехите си, отразени в него.

Привързано е към хората от най-близкото си обкръжение. Страхува се от непознати. Обича да си играе на музикален фон (вие сами ще разберете какъв стил предпочита). Незаменим помощник в игрите са книжките – за предпочитане е да съдържат големи и пъстри рисунки на животни и деца.

Любимо място за игра е кухнята. За целта трябва да се обезопасят всички чекмеджета и шкафчета. Може да се остави едно, в което да се държат безопасни кухненски предмети (добре е да са пластмасови и цветни), с които бебето да играе, но винаги под контрол.

Трябва да разбирате знаците, които ви дава, когато е изморено – започва да смуче пръстче, хваща краче, притваря очи, става раздразнително.

 

ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ Е МНОГО ВАЖНО ДА РАЗПОЗНАЕТЕ ДАЛИ БЕБЕТО ИМА ДИСКРЕТНИ ПРОБЛЕМИ СЪС СЛУХА И ЗРЕНИЕТО. Понякога е трудно, но си струва усилието, тъй като ранното откриване води до успешно лечение. Съвременната медицина разполага с методи и техники за откриване и лечение на повечето болести.

Прочетете  повече  в :