Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Бум на респираторни вируси+грип в Благоевград

Във връзка с рязкото повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип, считано от 18 март, петък, на територията на община Благоевград е обявена епидемична обстановка.

С предписание на директора на РЗИ се забраняват плановите операции в лечебните заведения, провеждането на детски и женски консултации, профилактичните прегледи, както и извършването на плановите имунизации и реимунизации при деца, съобщи Министерството на здравеопазването.

 

Интуитива – изключително ефективен Природен препарат при първи симпотми на вирус, контакт с болен или простуда.

 

Най-засегната от остри респираторни инфекции е възрастовата група от 5 – 14 г., следвана от възрастовата група от 0 – 4 г. Обучението на учениците остава в присъствена форма, като продължава наблюдението върху броя на отсъстващите ученици, тъй като в някои училища техният брой е около 20%.

В зависимост от развитието на епидемичната обстановка могат да бъдат въведени допълнителни мерки.

МЗ напомня, че спазването на основните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция е ефективно както за предпазване от Ковид-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

Интуитива – изключително ефективен Природен препарат при първи симпотми на вирус, контакт с болен или простуда.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*