Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Афти и хомеопатия

Интуитива – първо средство на избор при вирусни инфекции, простуда или контакт с болен.

 

homeopathy-kid

Афтите  са  едни  от  най-неприятните  оплаквания  в  областта  на  устната  лигавица.

Те  се  появяват  в  следствие  на  вируси,  хиповитаминоза,  травми  и  за  съжаление  при  някои  злокачествени  заболявания.

Изследванията ,които  трябва  да  назначи  Вашият  лекар  при  упорити  и  повтарящи  се  афти  са :

—пълна кръвна  картина

—ц – реактивен протеин

—диферинциално броене  на  левкоцити.

Калиум бихромикум :

Афтата, която аргументира прескрипцията на Kalium bichromicum, представлява дълбока, кръгла язва с ясно очертани краища, покрита с типичния за този медикамент ексудат, на ниво сливици и мъжец. Слюнката е вискозна, жилава и зловонна.

 

Меркуриус солубилис :

— обложен  е езикът , който носи отпечатъка на зъбите , възпалени, подути и чувствителни венци, хиперсиалорея /слюноотделяне/, ерозирани язви, които затрудняват преглъщането.

 

Меркуриус корозивус – същите афти , но кървящи.

 

Важно е да се отбележи, че в контекста на палиативните грижи в онкологията, прескрипцията на Kalium bichromicum 9 CH и на Mercurius corrosivus 9 CH, при осъществяването на началния протокол, придружаващ първия сеанс по химиотерапия, често позволява да се регулира проблема с мукозита /неприятно  възпаление  на  устната  кухина/.

                                                  Интуитива – ефективна  при вируси и афти.

 

НИТРИКУМ АЦИДУМ

—разязвени афти с неправилни краища, кървящо дъно при най-незначителен кон- такт, боцкащи болки, сякаш в лигавицата има забит трън;

 

СУЛФУРИКУМ АЦИДУМ

—афти с белезникави или жълтеникави разязвявания, лесно кървящи венци, неприятен дъх със значително отделяне на слюнка при изтощени болни, които страдат от парене в хранопровода и стомаха (кисел гастро-езофагеален рефлукс) и диарии.

 

АРСЕНИКУМ АЛБУМ

—афти, които бързо се разязвяват, ИМА сухота на езика и лигавицата на устата, зловонен дъх, нарушение на общото състояние, придружено от отслабване, интензивна астения и тревожност.

 

БОРАКС

—е препоръчителен в случаите, когато лигавицата на устната кухина е покрита с болезнени афти, кървящи при хранене и особено болезнени при контакт с кисели или солени храни. При кърмачета силната болка пречи на сукането. В тези случаи е препоръчително 3-4 пъти дневно да се приемат по 5 гранули от медикамента.

Изключително  ефективен  е  гелът  Гингивал Про, който  е  с  природен произход…

 1. Силвия

  Здравейте д-р Янакиев!
  Днес синът ми (4 год.) отказа да яде храна, само кремчета, защото каза, че го боляло гърлото! Накарах го да си отвори устата и да погледна и забелязах около 7 афти в задната част на небцето и близо до сливиците. Няма температура за сега. Днес купих и му давам Borax.
  Какво бихте ми препоръчали?
  Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия, Добавете Меркуриус солубилис 15 сн – 2 пъти по 5 гран. и по едно прахче Флавия на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Отговорите са изготвени от екип на Д-р Марио. Ако искате лична консултация-заповядайте във "ВИП Зоната".

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*