Вижте как един американски хомеопат облекчава кашлицата

domashni_siropi_kashlica_deca

Кашлицата се появява вследствие възпаление на лигавицата на гърлото или на белите дробове и отделянето на секрет. При заболяване лигавицата на гърлото и белите дробове става чувствителна, заради което се изпитва силен дискомфорт при вдишване на студен въздух, приемане на течности и преглъщане на храна.

Кашлицата може да бъде много различна: лека като подкашляне, суха, влажна, хъхреща, лаеща и спазматична, когато организмът се стреми да отдели събраните секрети в гърлото.

Със сиропите и таблетките за гърло не може да се излекува кашлицата, тъй като те не влияят на причинителите й. Най-добрият начин да се подобри състоянието е като се позволи отделяне на секретите, тоест се използват отхрачващи средства. Най-подходящи билки срещу  простудни заболявания и кашлица са женско биле, пчелник, лопен, мента, бъз и бял равнец.

Какви са хомеопатичните средства според вида кашлица?

При кратка, суха и леко дразнеща, като гъделичкане по гърлото  кашлица е подходяща билката беладона (лудо биле). Това средство е особено подходяща при внезапно начало на заболяването, повишаване на телесната температура над 37,5 оС и главоболие. Дава се при оточна възпалена лигавица на гърлото и локална болка. Изпитва се сухота в устата, гърлото.

При следващ етап на инфекцията, при суха кашлица с усещане за слабост, наличие на възпаление на гърлото и други лигавици – подходящо хомеопатично средство е бриония (дива бяла тиква). Подходящо е наличие на висока температура, грип, бронхит. И тук критерий за избор може да бъде силната жажда и световъртежът.

На следващ етап при вирусна инфекция на дихателните пътища, при суха кашлица, сухо гърло или бронхит – се дава гелсемиум. Други симптоми за назначаването му са: липса на сили, умора, болки в мускулите и тежест в краката, студени крайници, обилна хрема, треска и изпотяване.

При суха, дразнеща кашлица, която се проявява при смяна на климатичните условия – например при излизане навън и обикновено остава при преминаването на настинката, има я сутрин или вечер при лягане – румекс криспус (къдрав лапад).

Хомеопатичният продукт кокус какти се прилага при възпалено гърло, когато има образуване на храчки, както и при пристъпи на силно и болезнено кашляне. При лаеща кашлица, която се влошава през нощта е подходяща дрозера, растение, познато като насекомоядно.

Когато кашлицата се влошава от студен влажен въздух, има събиране на секрет при гръкляна, понякога придружена с хрема хомеопатите използват лекарството дулкамара, получено от червено кучешко грозде.

При грип, наличие на втрисане и силна болезнена кашлица от хомеопат може да се назначиеупаториум перфолиум – дъбравник.

Еуфразия – очанка – се използва в случаите, когато състоянието и кашлицата осезаемо се подобрява в легнало положение.

 

За  да  избегнем  кошмарния сценарий на постоянна  кашлица,  използвайте този природен  продукт…

 

При загуба или прегракнал глас, „гърмяща“, звънка кашлица – хепар сулфурис.

При кашлица с гърлени или носни секрети, които са жилави, гъсти  – при ринофарингит или катарален бронхит, се дава калиум сулфурикум.

Хепар сулфурикум – при кашлица с бодежи, които се усещат понякога до ушите. Тогава е наличен възпалителен процес, при който се усеща неприятен дъх на гнило. Използва се при тонзилит, ларингит, бронхит, ринит, синузит и др.

Калиум бихроникум се прилага при кашлица, която се появява предимно сутрин, в будно състояние и се влошава при процес на хранене.

Нукс вомика се назначава при кашлица, която се проявява сутрин и в легналото положение. Дава се при грип и простудни заболявания, наличие на хрема и остри болки.

Фосфорът помага при бронхит, с влажна кашлица и усещане за силна болка, подобна на изгаряне при възпаленото гърло.  Други отличителни особености са кашлица, появяваща се заради дразнене в гърлото, продължителна и звънка.

Пулсатила (котенце) помага при гъгнене, кашлица, която отнема от дъха, задавя и се проявява на пристъпи. Назначава се при остър и рецидивиращ бронхит, както и при остър и хроничен ринофарингит, които се отличават със загуба на вкуса и обонянието.

Антимониум татрарикум третира кашлица, при която има отделяне на секрет и може да предизвика повръщане.

Рус токсикодендрон се предписва при настинка, която се влошава от студено време или преди застудяване, грипни състояния, характеризиращи се с мускулни болки и тръпки, сухо гърло, пресипналост.

Спонгиа тоста е за кашлица, която наподобява кихане и наличие на упорито отделяне на секрет. В този случай той е обилен и с жълтеникав цвят. Кашлицата е суха, задушаваща. Има пресипналост, възможно е събуждане през нощта.Усеща се сухота и парене в гърлото.

Друго подходящо лекарство на билкова основа при кашлица заради простуда, грип и вирусни инфекции, е винцетоксикум (обикновен, лечебен устрел). Помага при суха, спазмолитична кашлица с усещане за болка в гърлото и изгаряне в гърдите.
Списъкът е на американския хомеопат Мелани Граймс, която обръща внимание на това, че кашлицата е признак за дистрес. За да премине оплакването или заболяването по-бързо, тя съветва да бъдем по-грижовни към организма си и намалим темпото. Понякога един – два дни почивка спестяват сериозно отсъствие от работа и тежко заболяване.

Разбираемо е списъкът и описанията на кашлицата и симптомите за всяко хомеопатично средство да обърква. Пациентът не е длъжен да знае и различава тънкостите на симптомите. Те правилно могат да се определят от лекарят хомеопат по време на хомеопатичното интервю.

СЧЕТОВОДНИ  УСЛУГИ  ХАСКОВО

25 коментара по “Вижте как един американски хомеопат облекчава кашлицата
 1. Теодора Пеева казва:

  Здравейте докторе!Вече 2 седмици лекувам дъщеря си с хомеопатия,борихме вирус с хрема и кашлица.В момента сме на етап стичане на секрети в гърлото по време на сън и оттам давеща кашлица.В момента сме в чужбина,изчерпах хидрастис 15 който давах за задни секрети.Незнам какво друго би помогнало.Детето е на 10 мес.Имам цинабсин,но незнам удачен ли е.Какво е вашето мнение?

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Теодора , Цинабсина не е подходящ. По принцип препоръчвам Калиум бихромикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и впръскване с физиологичен разтвор.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Теодора казва:

  Здравейте. Синът ми е на 4 години. Не боледува 4есто и когато това се случва, го лекувам с хомеопатия. Преди няколко дни се простуди и се появи суха дразнеща кашлица през деня и след 4 ч.през неща и прозрачен секрет.давах пулсатила но не се повлиява.кашля на всеки 5 мин . благодаря

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Теодора,
   Дайте на сина си Хидрастис 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Самбикус 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Милена Маринова казва:

  Здравейте, д-р Янакиев имам дъщеря на 2 години, която по принцип не боледува, но след тръгване на детска ясла започна. От двумесечна посещаваме хомеопат, но напоследък терапиите не са много успешни. Преди 10 дни прекара грип с темп. 37,5 – 38,8 С, появи се кашлица и пресипнал глас и от време на време сопол ( бял- ту изтичаш, ту гъст . Кашлицата е спастична, дрезгава и звучи все едно има секрет заседнал в гърлото. Чувам понякога хриптене от гърлото.Гласът е пресипнал и дрезгав. Сополите в легнало положение се стичат назад и я карат да кашла. Обикновенно се случва 30-40 мин след като е заспала. Прави серия от кашляне 10 мин, след което кашлицата приключва. За кашлицата в момента давам – редувам Спонгиа 9СН, Хидрастис 5СН. Гласът и е дрезгав и давам Хомеовокс ( мое назначение). Давам и Шуслер соли 3 и от няколко дни добавих 4. По принцип е тип Калкареа карбоника, така казва хомеопатът ни. Като цяло е много енергично и буйно дете, не спи през ноща. Винаги се събужда около 1 часа и иска да се гуши и спи при нас. Буди се да пие вода по 3-4 пъти, върти се много, спи без завивка, по корем със сгънати крака в коленете и ръце под възглавницата или главата. Понякога и само по корем без да е със сгънати крака. Напоследък яде с много зор и натиск от наша страна, но добавих Ликоподиум 5СН и Силицеа – от вашия форум и сега е по – добре. Моля, за съвет какво да продължа да давам, за да избегнем кашлицата и сополите. Също ако препоръчате нещо и за съня. Пробвали сме с Tub 200CH, Med 200CH и много други по схеми от лекаря, но не намирам ефект. Факт е и, че в момента “работят кътниците“ чакаме да избият.
  Благодаря предварително за съдействието.
  Поздрави,
  Милена Маринова

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Милена,
   Случаят при детето Ви изисква по -задълбочен анализ и затова е добре да се осъществи индивидуална консултация.
   С уважение д-р МАРИО Янакив


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Величка казва:

  Здравейте, докторе.Синът мие на 6 години и от доста време кашля влажно и отхрачващо, има и заден секрет. Няма хрипове, изследванията му са перфектни, но кашлицата не спира. Той е енергично дете и кашлицата зачестява когато стане по-активен физически. Давам фосфор, но положението стигна етап, който не се променя – кашля си 6 до 10 пъти на час. Бихтели ми препоръчали нещо? Благодаря ви.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Величка,
   За да се пресушат секретите е добре да се приема Калиум сулфурикум 9сн – 3 пъти по 5 гран.
   За кашлица ,която се активира при физическо усилие – Дросера 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Димитрина казва:

  Здравейте,дъщеря ми е на 1,8г.От два дена сме с хрема,която е обилна.Секретите са слузести,точести се и на моменти стават жълто-зелени.Ходим на ясла от 5 месеца,но през две-три седмици сме болни.Какво да вземем за тази хрема и за засилване на имунитета и колко време да го давам за да не стигаме до антибиотици?Благодаря

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Димитрина,
   За хремата Ви препоръчвам Калиум бихромикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   За имунитетът – Биозин – по 5 мл. на ден.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. balaga казва:

  Zdr d-r Janakiev ,imam mom4ence na 1 gd i 5 meseca kakvo da mu davam za ka6licaa,piem antibiotik i sirop za ka6lica Em-ti tus no imaa,hra4ki i nese se6ta sam da gi izkarva i gi galta obratnno
  da me posavetvate s nqkakav sirop ili neshto drugo,Blagodarq vi

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Балага,
   Трудно мога да кажа какъв точно сироп без преглед.
   Вземете например Проспан.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. Иванова казва:

  Здравейте,д-р Марио от няколко дни ме мъчи кашлица,която идва от трахеята,като си вземам въздух и нещо ме кара да кашлям.Кашлицата е суха и ми пари на гърлото, когато се изкашлям.Какво мога да вземам.Благодаря!

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте г-жа Иванова, За този вид кашлица препоръчвам Бриония 9 сн – 3 пъти по5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 8. Миткова казва:

  Здравейте,
  Дъщеря ми е на 3 г. и изкара някакъв вирус. Повечето оплаквания минаха, но хремата й не може да започне да изтича навън, а продължава да е към гърлото. Когато постои на слънце излиза гъст прозрачен секрет премесен с още по-гъст жълт. Ако е в къщи почти нищо не излиза от носа й, нито с издухване, нито с промивка или помпа. Нощно време и докато спи не кашля, но като се събуди кашлицата е влажна, като че има секрет който откашля, понякога си питиска ръчичката към гръдната кост докато кашля (случило се е 2 пъти за общо 2 дни сутин). В момента сме на място където не можем да се обърнем към хомеопат, а до сега се е лекувала почти изцяло само с хомеопатия. Днес й е 7 ми ден от разболяването. Можете ли да ме посъветвате какво мога да дам за задната хрема? В тукашната аптека има някои хомеопатични лекарства на Боарон. Благодаря предварително!

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте г-жа Миткова,
   Започнете да давате Цинабсин – 3 пъти по 1 табл. и впръсквайте в нослето Грипстоп.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 9. Боряна Станева казва:

  Здравейте,

  От повече от седмица детето ми е с кашлица (само сутрин и от понякога през нощта).

  Чува се, че има малко секрет при кашляне. В момента му растат долните кътници и от вчера има малко секрет в носа – белезникав.
  Какво мога да му дам? На 1,6 месеца е и е склонен към бронхити и бронхиолити и се притеснявам да не се развие отново.

  Благодаря
  Боряна

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Боряна,
   Кашлица при толкова малко дете трябва да се среди и преглеждано от лекар. Към неговата терапия аз Ви препоръчвам:
   – Калиум сулфурикум 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   – Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 2,5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 10. Десислава Куртева казва:

  Здравейте ,
  Дете на почти на 7 г с кашлица , която не се повлиява от нищо , продължава вече месец.
  Преди седмица се появи и гъст бял секрет от носа.
  Сменихме около 6 сиропа за кашлица , която постоянно се променя , ту суха , ту влажна.
  Пробвах противоалергичен препарат,инхалации , билки , дори антибиотик , но без резултат.
  Най-силна кашлицата става при игра , тичане. Докато се храни също се усилва. Последно за секретите ни изписаха капки коларгол . Може би е важно да спомена , че не 4г махнахме 3та сливица , но симптомите отново са налице .

  Благодаря ви предварително.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Десислава,
   За да се прекрати тази неприятна кашлица , която се причинява от секретите по задната част на гърлото , то Ви препоръчвам тази схема :
   – Калиум сулфурикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Как да се справим с „ТРУДНИТЕ“ ученици
Facebook

http://rezerv-e.com/mario-21

Posted by Rezerv-E on 10 юли 2015 г.