Кашлицата след вируси е упорита и трудно се овладява – насоки за лечение

file24531

В  момента  по-голяма  част  от  пациентите  , които  са  се  справили  с  боледуването от вирус    кашлят  продължително  и  мъчително .

И  това  състояние  може  да  продължи  3  седмици.

При  около  80%  от  децата  на  възраст  до  7  години  кашлицата  се  дължи  на  секретите , които  се  стичат  от   възпалена  трета  сливица.  Ето  защо  обичам  да  казвам,  че  „кашлицата  не  се  лекува  със  сироп  за  кашлица“.

Голяма  част  от  по-големите  пациенти   се  оплакват  от  болка  и  сухота  в  гърлото.

За  това  приема  на  Тонзилотрен  на  всеки  час  ще  подобри  оплакванията.

Бързам  да  споделя  последния  консенсус  на  Европейската  хомеопатична  асоциация  за  лечение  на  кашлицата.

СУХА, ДРАЗНЕЩА  КАШЛИЦА:

DROSERA ­9 CH – по 5 гранули четири пъти дневно и при пристъп

– Гъделичкане, като от чуждо тяла в ларинкса

– Спастична кашлица, с характеристиките на коклюшоподобна, по-често нощем

-Гадене и понякога повръщане

BRYONIA ALBA ­9 CH – по 5 гранули четири пъти дневно и при пристъп

– Суха, болезнена кашлица (сухи лигавици)

-Най-малкото движение влошава състоянието (предизвиква кашличенпристъп)

 

STICTA PULMONARIA  9 ­CHпо 5 гранули на 4 часа

Суха, дразнеща, неспираща кашлица, предимно нощем

-Пристъпи, предизвикани от вдишване, усещане за запушен нос

-Болки във фронталните синуси

 

Сиропът д-р Марио Имунокидс – най-ефективен профилактичен приоден продукт срещу   вируси 2018 година…

 

ДРЕЗГАВА, ЛАРИНГЕАЛНА  КАШЛИЦА

HEPAR SULFUR ‑ 15 СН – 3 ПЪТИ ПО 5 гран.

Остър ларингит с пресипване

– Дрезгава, лаеща кашлица

SPONGIA TOSTA 5 сн – на  4  часа  по  5  гран.

-Суха, крупозна, диспнеична кашлица (като рязане на дъска с трион)

– Влошаване през нощта, мъчително усещане за задушаване

 

ВЛАЖНА  И  ПРОДУКТИВНА  КАШЛИЦА

IPECA 9 ­CH -по 5 гранули на 4 часа

Спастична кашлица, съпроводена с гадене и повръщане

– Натрупване на слуз в бронхите, пръснати свиркащи хрипове

 

ANTIMONIUM TARTARICUM  15 CH по 5 гранули на 4 часа

– Мъчителна кашлица с трудно отхрачване

-Затруднено, шумно дишане (диспнея с хиперкапния)

-Многобройни, дифузни дребни хрипове (значително количество слуз в белите дробове)

 

Много добър ефект ще има , ако приложите на вас или детето инхалации с физиологичен разтвор. Секретите ще се изчистят и ще почуствате облекчение.

Съвместими с хомеопатичните средства са и билковите  отхрачващи сиропи, като – Проспан , Грийн тус  и др.

Въобще кашлицата изисква търпение и контрол , от страна на лекаря.

Още  за  кашлицата  и  вирусните  заболявания  при  децата

 

230 коментара по “Кашлицата след вируси е упорита и трудно се овладява – насоки за лечение
 1. Ина казва:

  Здравейте, др Янакиев благодаря ви, че помагате безвъзмездно на хората, много бих искала да ви посетим за преглед във вашия кабинет в Хасково, но за съжаление нямам възможност сега, виждам, че сте много добър специалист, отчаяна съм от безхаберието на лекарите около мен, живеем във Варна. Дъщеря ми е на 4 години и половина от есента се започнаха проблеми с носа, запушен със задна хрема. Декември направи нетипична пневмония която лекувам с антибиотик през устата уж се оправи. Само да вметна, че няма контакт с много деца, не ходи на градина, по принцип не е често боледува що дете. Февруари пак нетипична пневмония. Сега април започна кашлица и температура, появи се хрема личната й изписа цевзил и хустагил сироп, давах го 5 дни детето не само не се подобри а се влоши, отидохме на частен лекар прати ни на снимка от лабораторията в която правихме снимката казаха че няма пневмония, отидохме при доктора каза, че е с начална пневмония сложиха й абокат, казаха че трябва да се сложи урбазон за да спре да кашля, въпреки, че съм чувала много лоши неща за този урбазон се съгласихме, и писаха и венозна антибиотик амикацин за 7 дена, сироп вентолин 3 пъти на ден и демефан,. На втория ден от антибиотика имаше подобрение но носа течение много водниста хрема назад в която се даваше, реших да взема капки Коларгол за да под суша лигавицата след 2 часа след като сложиш капките хрема та се успокои и кашлицата почти спря. Днес бяхме на контролен преглед, детето кашля два три пъти на ден, няма температура храни се, казаха да давам още 1 седмица бисептол сироп и вентолин и мукосолван 3 пъти на ден което за мен е безумно. Благодаря ви за търпението ако сте прочели това, според вас на какво се дължат тези чести пневмонии и какво да правя като цяло, какво бихте препоръчали. Много ви благодаря.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Ина,
   Явно детето Ви често боледува и имунитета й е силно снижен.
   За целта започнете тази схема за имуностимулация:
   за 10 дни – Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и Сулфур йодатум 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   След това за 2 месеца – сироп на д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл. и Пулсатила 30 сн – по 5 гран. на ден.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Десислава казва:

  Здравейте, д-р Янакиев! Дъщеря ми е на 4 години и половина. От 1 седмица кашля. Това се случва винаги в момента на заспиване, включително следобед, след това в 1 часа и 5 сутринта. Кашлицата е продължителна и детето не се успокоява, докато не повърне слуз и плюнки.Секрета е бистър, безцветен, без остатъци храна. Правя и промивка с физиологичен р-р, но изтича само чиста вода. Личната лекарка заключи, че е рефлукс и изписа по 1/2 Нексиум 30 мин. преди вечерното хранене. През останалото време не кашля, няма хрема. Каква е вашата диагноза, необходими ли са изследвания и какво бихте ми препоръчали да и давам? Благодаря ви предварително и ви желая хубав ден!

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Десислава,
   Най-вероятно кашлицата се дължи на стичащи се секрети по задна фарингиална стена.
   Препоръчвам Ви стимулиращия сироп – д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл. и впръскване в нослето на спрея Силвер скалер
   Давайте на детето Ипека 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Ина казва:

  Здравейте, дали има нещо хомеопатично за много подут Стомах, от известно време е ужас като съм гладна ме боли като хапна малко и се подувам.Имам гастрит и прегъната жлъчка. Много благодаря.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Ина,
   Да, Нукс вомика 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   Добре ще Ви се отрази и сиропа д-р Марио Имунобуст.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Ина казва:

  Благодаря ще пробвам, видях днес новия ви сироп, трябва да се пробва.

 5. Борислава казва:

  Здравейте , д-п Янакиев! Синът ми почти на 5, от десет дни не спира да кашля! Бяхме в началото на Гринтус , ериус и тонимер! От вчера песиатърът каза, че му няма нищо но той не спира да кашля! Изписа ни инхалации с физиологичен разтвор, пулмикорт и йалоийн два пъти на ден! Но снощи не спря да кашля , сега по обяд пак почна! Не знам какво да правя ‘ на моменти почти ще пжвърне, а на моменти суха! Няма сополи

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Борислава,
   Не знам каква е диагнозата, но към терапията на Вашия лекар добавете Ипека 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. София Петрова казва:

  Добър ден д-р Янакиев.В чужбина сме и няма как да се възползваме за дъжалаение по друг начин от вашата помощ.Пиша Ви ,защото попаднах на много позитивни мнения за Вас и вашата работа.Дъщеря ми е на 4 години от около половин година се преместихме в Испания.От няколоко месеца имаме постоянни проблеми със запушен нос,лека кашлица и много секрети,които не излизат ,а понякога и тя отказва да си издуха нослето ,защото я боли.Взеха й само кръв.Никой нищо не казва.Тревожа се да не стане хронично.Ще съм Ви безкрайно благодарна,ако ни помогнете със съвет!Хубав и успешен ден Ви желая!

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте София,
   Най-вероятно се касае за възпалена трета сливица.
   Добре ще да направите консултация с УНГ специалист.
   След това ще коментираме евентуална терапия.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. Ина казва:

  Здравейте, др. Янакиев искам да ви попитам дали има нещо подходящо в моя случай. Аз съм на 31 години свръх притеснителен и срамежлив човек. Проблема ми е такъв, че се чувствам по добре при студено време когато се затопли при мен е кошмар без да преувеличава. Започва да ми става лошо, вие ми се свят, получавам сърцебиене. Като това се случва само при топло време над 25 градуса, по принцип имам гастрит и прегъната жлъчка, както и болки в кръста. В последно време и често главоболие със световъртеж. За последната година качих 10 килограма, цикъла ми стана нередовен. А имам и поликистозни яичници. Много проблеми. Та най големия ми ужас е затоплянето на времето, може да звучи смешно но за мен е кошмар. Какво бихте ме посъветвал, има ли нещо хомеопатично което би помогнало или нещо друго. Благодаря за търпението ако сте прочели това.

 8. Илиана казва:

  Др Янакиев, сина ми е на 6г, и винаги изкарва вирусите с начални симптоми обилно кихане и бистър секрет, а след 3 дни започва силна кашлица през нощта и сутрин. Има заден секрет, а отпред вече нищо.Изписаха му антибиотична капки без изследвания. Мога ли да ги избегна? Гърдите са чисти, гърлото спокойно.Благодаря Ви!

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Илиана,
   Винаги когато започва да киха – давайте Алиум цепа 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и правете инхалации с физиологичен разтвор.
   А за сегашното състояние – към терапията на лекаря добавете Калиум сулфурикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран, инхалации с физиологичен разтвор и сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 9. Ася Палфалви казва:

  Здравейте Др.Янакиев.Случайно попадам на тази статия в лутането си из интенет как да се спарвяме с кашлицата.Дъщеря ми е на 5г в момента.От 2 годишна започна да прави бронхити и до 4г възраст изпихме доста антибиотици.Нашата педиатърка лекува предимно с антибиотик и имаше момент в който детето пиеше всеки месец антибиотик.Започваше едно хъркане на носа винаги когато се разболяваше..от там кашлица,снимки..бронхиални оттенъци и т.н и т.н.Имало е моменти когато сме пили антибиотик по 22 дена.Първо 10 дена 1 вид антибиотик който се оказва че не помага,след това 2 ри вид.Правила е вагинален обрив от многото приеми на антибиотици.Водили сме я на уши,нос гърло.Казха ни че няма проблем с 3та сливица.Отидохме при алерголог.Там ни казаха че има алергия от полени и влага,която диагноза не съм на 100% сигурна дали е адекватна тъй като тази пролет нямахме никакви симптоми на алергия като течащ нос или зачервени очи но аз въпреки всичко и давам капки Ксезал профилактично тъй като може понякога да има алергична кашлица и чуя ли я че кашля започвам с Ксезал.Стигнахме и до хомеопат.Като започнах да давам пробиотици на Аквасорс и съм определено доволна .Давах ги около 6 месеца.В момента ги поръчвам отново тъй като преди около седмица дъщеря ми пак пи антибиотик Сумамед около 10 дена и сега след този антибиотик ще давам няколко месеца пробиотици.Добрата новина е че откакто навърши 4 г определено боледува по-малко.Зимата боледува веднъж декември отново бронхит и сега май месец пак.Проблема при нас е че вечно боледуваме с бронхите.Обикновенно започва една кашлица лека..сутрин..така около 10-20 дена.Понякога месец и в един момент кашлицата се засилва,дори вечер,вдигаме температура и хоп антибиотик…..Така протичат болестите при нея.Преди седмица беше на антибиотик Сумамед 10 дена тъй като беше с много засилена кашлица не можеше да спи от нея…и в момента отново е със суха кашлица.Просто незнам какво повече да давам.Давам вит.Ц,ШУСЛЕРОВИ СОЛИ 3,4,6,ИЗПИХМЕ ТОЛКОВА СИРОПИ ЗА КАШЛИЦА,КСЕЗАЛ,ИЗОПРИНАЗИН…..ВЕЧЕ СЪМ ОТЧАЯНА.Имам син на 18 месеца който също започна да кашля и аз се разболях също.Явно е някакъв вирус но не мога да приема че пак ще трябва да пием антибиотик.МОЛЯ ВИ….ПОМОГНЕТЕ МИ.

  • Mario Janakiev Mario Janakiev казва:

   Здравейте Ася,
   Не се притеснявайте. Постепенно детето ще намалее болестите.
   Смятам, че и вие ще сте доволни от тази имуностимулираща схема, така както хиляди други майки.
   За Вашата дъщеря за два месеца давайте :
   сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   – Пулсатила 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   При задълбочаване на кашлицата – Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 10. Ася Палфалви казва:

  Благодаря ви много.Ще пробвам тази схема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Защо децата ни боледуват често и продължително?
Facebook

http://rezerv-e.com/mario-21

Posted by Rezerv-E on 10 юли 2015 г.